tirsdag den 29. juni 2010

Badebassin og en sen eftermiddagstur til stranden

Mandag den 28. juni 2010

Silje får altid havregrød til morgenmad, men her til morgen var hun ikke særlig sulten og levnede stort set det hele... Silje gik derefter igang med at lege med sine små dukker og imens tager jeg opvasken fra aftenkaffen dagen før...
På et tidspunkt kommer Silje ud i køkkenet og vil have hjælp til at få dukken i klapvognen og jeg hjælper hende selvfølgelig. Silje tager dukken som nu sidder i klapvognen og stiller den hen til det store spisebord. "Så baby" siger Silje og kommer ud til mig i køkkenet igen. "Ha den dér til baby" siger Silje og peger på tallerknen med havregrød. Hun får tallerknen, som jeg heldigvis ikke har tømt endnu, og sætter den hen til dukken :)
Og så begynder hun at made dukken med havregrød - SØDT!!! :)
Efter morgenmaden var det tid til at få fyldt badebassinerne op...
Silje fik lunt vand i sit bassin og skulle lige mærke på vandet inden hun til sidst satte sig godt tilrette i det dejlige varme vand :)
De tre store måtte desværre nøjes med iskoldt vand fra hanen, selvom de bestemt mente at de skulle have varmt vand ligesom Silje, men det ville vidst blive en ret dyr affære!!!
Vandslangen kunne ikke nå helt ned til bassinet, så Rasmus fik rollen som "slange-holder"...


...og Daniel og Freja var "vandbærere" :)
Det tog laaaaang tid og der blev gået maaaaange ture og byttet roller flere gange og da det endelig var tid til en dukkert, var det alt for koldt :(
Men det var altså også tidligt på formiddagen og solen var endnu ikke brudt ordentlig igennem...


Klokken 10 kom min veninde Nalle sammen med sine to dejlige børn Andrea 2½ år og Bertil 1 år. De skulle alle tre være hos os et par dage :)
Der blev hygget og badet i badebassin og ved 17-tiden kom Morten på besøg hos os og så gik vi alle en tur til stranden.
Her er jeg med Noah i bæresele og bagved går Nalle/Anette med Andrea og Bertil.


En spekulativ Silje-pige som ser Vesterhavet (store vand) for "første gang" :)


Den gigantiske sandkasse blev straks taget i brug...


Silje har fundet et par store sten som hun gerne vil ned og kaste i det store vand... Men der er laaangt derned...


...og HVER gang Silje tager et skridt siger hun: "Uuuuhhh".
Det var bare så sjovt at se og høre hende :)


Silje mærker på det våde sand - hun OPLEVER!!!!


Bertil nød at grave i sandet og skulle da også lige smage "lidt" på det ;)


Det var bare SÅ dejligt på stranden og der skulle selvfølgelig soppes...


Rasmus kunne ikke dy sig for at dukke sig under :) Dejligt men lidt koldt!!!


Silje og farmand ved det store vand :)


Andrea havde glædet sig til at komme ned til havet og kaste sten ud i vandet - hun lavede stort set heller ikke andet mens vi var dernede :)


Hun fandt det sted på stranden hvor der var aller flest sten og dér blev hun og fik smidt rigtig mange sten ud i vandet :)


Daniel, Freja og Rasmus nød at være i vandet og de fandt mange flotte sten......og en død krappe, som Rasmus uden tøven samlede op :)


Silje studerer krappen sammen med farmand


Børnene har spottet, at der længere henne ad stranden er et sted hvor der er en slags revle ud i vandet, hvor man kan gå et stykke ud i vandet uden det bliver dybt og dér må vi da hen - her løber de - trip-trap-træsko :)


Det var lige sagen :)


Silje tager mod til sig og mærker på vandet :)


Et par dejlige billeder af fodspor i sandet - her er det Siljes til venstre og Andreas til højre...


... og her er det bare Siljes små søde fodspor der er blevet foreviget :)

søndag den 27. juni 2010

... og så blev der ro i køje-rummet :)

søndag den 27. juni 2010

Efter at have hygget, snakket, grinet og fjantet i en evighed, blev der lige pludselig meget stille inde i køje-rummet :)Så er det blevet tid til at tage i sommerhus!!!!

Søndag den 27. juni 2010

Jeg har nu 2 ugers ferie sammen med børnene inden Morten også får ferie - Sommerhuset er ledigt, så der skal vi selvfølgelig ud!!!

Formiddagen i dag har jeg brugt på at få pakket til mig selv og alle 4 børn - puha et arbejde, for det er faktisk svært at skabe overblik og jeg har helt sikkert glemt noget.

Mens jeg pakkede hyggede børnene sig - Silje talte på et tidspunkt i telefon med sin elskede mormor :)
Daniel og Freja trænede mavemuskler ved hjælp af Boobles møblerne :)
klokken 11 kørte vi fra Stoholm til Ikast, for vi skulle have fætter Rasmus med i sommerhus og han var til Ikast Cup sammen med sin familie. Børnene og jeg kørte hjem til mine forældre hvor vi spiste frokost og så kom Henrik med Rasmus :)
Efter frokost blev de 2 små puttet i deres barnevogne og min mor og jeg kørte i LIDL for at handle ind til ihvertfald 4 dage i sommerhus - for jeg vil bare ikke have 5 børn med i et supermarked alene!!!
Noget af det eneste vi ikke kunne få i LIDL var grød og vælling til Noah de havde kun Nestlé, men det vil jeg ikke købe da jeg synes det er ALT for sødt og kvalmt. (jeg plejer selv at lave grød og indimellem vælling til Noah af ris/majsmel, men ude i sommerhuset må det godt være lidt nemt, når jeg er alene afsted :)
Vi kørte så i Netto for at købe grød, men der havde de slet ikke noget...
Fakta havde også kun Nestlé...
Endelig i Kiwi fandt jeg Beauvais-grød og vælling, så det er spændende om han vil spise det når nu han kun er vant til mors hjemmelavede :)

Efter at have fået the, boller og kage hos mine forældre kørte vi mod Søndervig med en godt pakket bil med trailer bagpå - der skulle jo medbringes to barnevogne samt en tvillingeklapvogn :)

Klokken 18 ankom vi til sommerhuset og så hjalp de 4 store børn med at tømme bilen og da det var gjort gik de i gang med at pumpe badebassin op, så de er klar til at få vand i i morgen :)Jeg havde travlt med at få pakket alle madvarer ud og stillet i køleskab og fryser samtidig med at jeg lavede aftensmad - derfor var Noah nødt til at sidde og underholde sig selv, men det er altså svært når man bare er en lille nullermand som er ved at være sulten...

Se lige hvor ked af det han var :(
Onde mor!!!Så er det godt at storebror kan give en flaske vælling og det hjalp gevaldigt på humøret :)Silje legede med sine små dukkebabyer :)Og da hun så at maden var stillet på bordet var hun straks på ved op i sin stol :)Så nydes der et hyggeligt og velfortjent aftensmåltid - kyllingeburger med pommes frites - inden den står på opredning af senge og putning af 5 dejlige børn :)Mens vi spiste legede en nu meget glad Noah på gulvet :)
Så er de 3 store blevet puttet i køjerummet og der RÅ-hygges!!!Silje-pigen er gået omkuld i weekendsengen i rummet ved siden af...... og Noah sover godt i barnevognen på terrassen - han køres ind når der er ro i køjerummet :)

lørdag den 26. juni 2010

Sankt Hans aften

Onsdag den 23. juni 2010

Først lige et billede af en glad nullermand i den LÆKRE Molodragt han fik af super-moster/gudmor i dåbsgave!!!Morten har været på Sjælland mandag, tirsdag og onsdag, så det var bare dejligt at få ham hjem igen onsdag aften!!!
Han nåede lige at komme hjem til Sankt Hans bålet på legepladsen. Der plejer at være spisning først, men i år er det blevet bestemt at der skal være spisning lørdagen efter pga børnefamilierne...
Her er det store bål, dog uden heks... Vi må vist hellere lave en til næste år, for det er altså ikke et rigtigt sankt hans bål når der ikke er en heks at futte af!!! Men hyggeligt, det var det :)Farmand med sine 3 yngste :)Her er jeg med mindstemanden - jeg ville gerne have haft Silje hos mig også men nej: "gider ik!!!"
Hun kom dog med i baggrunden - den lille sure ribs ;)Daniel synes det er hyggeligt at bage snobrød - han lavede 2 i alt... Vi SKAL altså have lavet en bålplads i haven i løbet af sommeren!!!Silje vil gerne have sin sut, så der er lige lidt "sutte-fangeleg" inden vi vender hjem til dynerne ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...