søndag den 31. oktober 2010

Pakkekalender til de yngste #1

Jeg synes det er en dejlig og hyggelig tradition at børn får en pakkekalender i decembermåneden. Det har jeg altid selv fået som barn og det har mine egne børn også fået.

Det er dog altid svært at finde på 24 gaver pr barn – og da jeg har 4 børn er det jo 96 gaver ialt som jeg skal hitte på. Det er bestemt ikke en nem opgave, når der IKKE MÅ være slik i nogen af pakkerne (mine børn får vist nok snolder i løbet af den måned! :)

Af erfaring ved jeg, at det bliver en dyr affærre og at kalender-tingene oftest er dem der ryger ud når der grov-sorteres på værelserne = spild af penge!!!

Derfor har jeg besluttet at tænke alternativt og kreativt i år!!!

Jeg har fundet ud af hvad Noah, Silje og Daniel skal have (men skal bare have det lavet/købt), Freja er jeg ikke helt sikker på endnu, men jeg grubler over det :)

Noahs pakkekalender er jeg, som tidligere fortalt, godt i gang med og det er en idé som jeg egentlig har haft i hovedet i flere år, men som først kom frem igen da Mia kom med en blogudfordring om “kreativitet med børnesange”

Jeg lovede her på bloggen i søndags at jeg ville løfte sløret for hvad idéen går ud på, når jeg havde været en tur i Søstrene Grene…

Det har jeg været i torsdags og da købte jeg netop denne store kuffert som Noah skal have den 1. december. Hvad kufferten indeholder og kommer til at indeholde i løbet af december venter jeg med at fortælle til i morgen :)

www.tantetit.blogspot.com

Jeg håber at have vakt din interesse?? :)

Slik eller ballade?

Vi havde pyntet fint og hyggeligt op ved hoveddøren og slikket var klar til at blive givet til uhyggeligt udklædte børn som ringede på vores dør…

Børnene og jeg glædede os rigtig meget til der skulle komme nogen og sige “Slik eller ballade?”… Men der kommer overhovedet ikke nogen – ØV!!!

Jeg sendte Dracula og et skelet afsted og de kom hjem med en helt masse slik!!! :)

www.tantetit.blogspot.com

Halloween

Så er første uge på arbejdsmarkedet som mor til 4 veloverstået og det er gået over al forventning.

Da jeg i mandags mødte i specialbørnehaven var der sat flag op og et stort skilt med “Velkommen tilbage Tina” på hoveddøren. Da jeg kom ind blev jeg mødt med knus af alle mine fantastiske kollegaer og de dejlige børn. De havde bagt kage og der var dækket op til fest med flag på bordet og da vi hyggede og spiste kage, sang de for mig og råbte HURRAAAAA – Det var bare SÅ overvældende fantastisk og LIGE hvad jeg havde brug for. Bedre velkomst kan man vist ikke ønske sig :) Det er en dejlig følelse at mærke at jeg har været savnet – og mærke at jeg også har savnet dem :)

Weekenden er blevet NYDT med fælles-familie-fødselsdag for vores Freja som bliver 6 år på torsdag og kusine Andrea som lige er fyldt 2 år.

Fredag var Daniel til Halloween-fest udklædt som selveste Grev Dracula – Han har helt selv fundet på kostumet – hugtænderne er “tænder” fra en plast-gaffel :)

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

I dag har jeg syslet med Noahs pakkekalender og er nu færdig med 7 af gaverne, så der er stadig lang vej igen… Jeg glæder mig rigtig meget til at vise jer hvad det er :)

Daniel og Freja har lavet Halloween-pynt i perleplader…

www.tantetit.blogspot.com

… så ved indgangen er der nu pyntet flot op til halloween-besøgende :)

www.tantetit.blogspot.com

www.tantetit.blogspot.com

Slikket hænger klar på knagen så vi ikke får ballade med de uhyggeligt udklædte besøgende!!! Halloween skålen har Freja lavet i børnehaven sidste år!

www.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.com

søndag den 24. oktober 2010

Dagen før dagen…

… hvor vores nye hverdag begynder!!!

Så er det i morgen det går løs. Jeg begynder på arbejde igen i den specialbørnehave hvor jeg efterhånden har været ansat i 4 år (dog med to barsler i løbet af den tid).

Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at komme tilbage til mine søde kolleger og de dejlige børn – men det er samtidig med blandede følelser, for det er både skræmmende, spændende, uoverskueligt og udfordrende at få hverdagen til at fungere.

Vi er en travl familie – Udover at vi har vores 4 skønne unger som uden tvivl kommer i første række! og vores dejlige store hus som også helst skal holdes opryddelig og rent, indkøb, madlavning og tøjvask – så har jeg mit fuldtidsarbejde i specialbørnehaven og dertilhørende aftenmøder, mit fritidsjob i ungdomsklubben (her bestemmer jeg dog selv hvor mange aftner om ugen jeg vil arbejde, men da det er for interessens skyld og ikke pengene (selvom jeg ikke ville arbejde gratis :), så prioriterer jeg helst 1-2 aftener om ugen. Derudover går jeg til Zumba og så vil jeg jo gerne dyrke min krea-interesse…

Morten har sit fuldtidsjob som salgsleder og arbejder meget mere end de 37 timer (heldigvis kan han arbejde på kontoret om aftenen, så han er i huset :). Så er han spillende træner for byens serie 2 fodboldhold med træning to aftner om ugen samt kamp i weekenden. De holder heldigvis snart vinterpause, men i vinterperioden dyrker han så badminton, indendørsfodbold og håndbold…

Dette skal vi forsøge at få til at hænge sammen – ellers må vi jo i gang med prioriteringslisten ;)

Nå, men inden jeg går i seng i aften skal jeg ihvertfald have smurt madpakker, pakket tasker og lagt tøj frem, så vi kan starte vores nye hverdag med overskud :)

Dagen i dag er blevet brugt på HJEMME-HYGGE. Udover at jeg har fået en dejlig lang middagslur (jeg har haft endnu en nat hvor Noah ikke har villet sove pga tænder), har jeg syslet med Noahs pakkekalender som er en idé jeg længe har haft i tankerne. Den bliver 100 % hjemmelavet og 100 % eget “design” og dermed også 100 % unik – da jeg ikke har set idéen andre steder. Jeg har indtil videre lavet de første 5 pakker, så der er lang vej endnu, for jeg tegner hver enkelt pakkegave i hånden hvorefter jeg fremstiller den. Men det er al besværet værd, for jeg er sikker på at den pakkekalender vil bringe lykke og blive brugt mange år frem i tiden af alle 4 børn. Hvad det er, venter jeg med at afsløre til jeg har været en tur i Søstrene Grene…! :)

Pigerne kom helt i julehumør af at jeg sad og lavede pakkekalender, for pludselig kunne jeg høre “julebal i nisseland” for fuld udblæsning. Freja og Silje havde indtaget stuen, fyret op for musikken, lagt en stor bunke puder på gulvet som juletræ og så dansede/løb de rundt om juletræet :)

www.tantetit.blogspot.com

Den mindste nissepige kunne dog ikke helt forstå at hun ikke måtte ligge på juletræet :)

www.tantetit.blogspot.com

Selv dukken kom i jule-tøjet.

www.tantetit.blogspot.com

Aftensmaden stod på en dejlig nem menû – lige hvad vi trængte til dagen før dagen!!! :)

www.tantetit.blogspot.com

lørdag den 23. oktober 2010

Tænder vælter op hos Noah og falder ud hos Freja

Noah er hårdt ramt lige nu. Hvad angår denne episode, så har han det godt. Han ømmer sig slet ikke over vablerne på hænderne selvom han kravler rundt med håndfladerne i gulvet. Den finger som lægen var bekymret for om der ville komme sårdannelser på er jeg meget opmærksom på. Desværre er vablen faldet af i går og her til morgen var der sårdannelser. Jeg ringede til vagtlægen da vi kom hjem fra sommerhus i formiddags og han ordinerede noget fucidinsalve som vi skal smørre med for at undgå infektion. Næste uge skal han tilses af egen læge.

Derudover er han SNOT-forkølet og har øjenbetændelse som han har været i behandling for siden mandag!

Og sidst, men ikke mindst, så er han ved at få tænder. Tirsdag nat ville han overhovedet ikke sove – næste morgens resultat var 1 ny tand i overmunden! Torsdag nat ville han ikke sove – næste morgens resultat var 1 ny tand i undermunden! Nu har han så 5 tænder i alt og der er stadig 2 der ligger og lurer lige under tandkødet, så mon ikke jeg kan se frem til yderligere 2 nætter med meget begrænset nattesøvn i den nærmeste fremtid???? :)

Freja derimod har fredag aften tabt sin allerførste tand – og det har hun godt nok ventet LÆNGE på :)

Hun har rokket og hevet og rokket med. Daniel har rokket og hevet og rokket med den. Moster har prøvet at rokke og hive i den – men det var altså først fredag aften den var klar til at give slip! (Jeg har ikke rokket med den, for jeg kan altså ikke særlig godt li’ rokketænder…;)

Mormor som er tandplejer fik lov til at mærke hvor løs den var og jeg nåede lige at hente kameraet og fik taget dette billede mens mormor trækker tanden ud :)

www.tantetit.blogspot.com

“Er det min tand” udbrød Freja overrasket – hvorefter hun LØB ud på badeværelset for at se sig i spejlet :)

 www.tantetit.blogspot.com 

En MEGET stolt Freja som GLÆDER sig til at fortælle sine veninder på mandag, at hun nu også er med i "jeg-har-tabt-en-tand-klubben”, for før ferien var hun vist den eneste der endnu ikke havde tabt en tand…

www.tantetit.blogspot.com

Drage-flyvning

Morten kom over til os i sommerhuset torsdag aften og det var bare SÅ dejligt igen at være samlet hele familien.

Fredag skinnede solen, der var total blå himmel og så blæste det en del – det helt perfekte flyve-med-drage vejr!!!

Efter fomiddagskaffen fandt Daniel, Freja og Morten vores medbragte drage frem og så begav de sig over på det store grønne område med udsigt over havet – SÅ smukt!!!

www.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.com

Dragen købte vi for nogle år siden i en drage-forretning i Hvide Sande. Vi spurgte efter en drage som er nem at holde for børn, nem at få op at flyve og som samtidig er sjov og kan lave forskellige “finter”. Eksperten fandt denne drage til os – 130 kr – og den er super fantastisk!!!

Der er 2 “håndtag” og på den måde kan man faktisk “bestemme” over dragen. Hvis man hiver i det ene håndtag drejer den til den side og hvis man hiver i det andet håndtag drejer den til den side. Man kan også få den til at lave “finter” hvor den drejer rundt om sig selv flere gange og tilbage igen.

Børnene synes det er SÅ sjovt når farmand får dragen til at dykke ned efter dem og næsten rammer dem :)

Der blev fløjet med drage i 2½ time, så det var nogle rødkindede børn og mand jeg fik hjem i sommerhuset til frokost. Men hold op, hvor havde de hygget sig med far – helt alene og SKØN kvalitetstid!!!

fredag den 22. oktober 2010

Bare et øjebliks uopmærksomhed…

Onsdag aften, mens lasagnen var i ovnen og der igen var lagt op til hygge-aften i sommerhuset skete der noget som bare IKKE MÅTTE SKE.

Noah leger på gulvet og bare et øjeblik hvor jeg er uopmærksom kravler han lynhurtig hen til ovnen og sætter begge hænder på glasset – og så begynder han at græde hjertensskærende, åhhh hvor var det synd for ham!!!!

Han skreg af smerte mens jeg holdt hans små hænder under den kolde vandhane og tårerne løb ned af mine kinder – for hvor er det hårdt at høre ham have SÅ ondt og det var jo mig der ikke havde holdt ordentlig øje med ham og så havde jeg bare overhovedet ikke skænket det en tanke, at ovnen ville være SÅ varm. Derhjemme har vi en ovn som sidder så højt at børn ikke kan nå den og derfor havde jeg ikke tænkt på at afskærme den. Brændeovnen derimod havde vi afskærmet da vi ankom.

Mine forældre ringede til vagtlægen, som forklarede at vi skulle holde hans hænder under meget koldt vand det første stykke tid og derefter skulle vi holde dem under lidt-koldere-end-kropstemperatur-vand og når de havde været under vand i mindst 1 time skulle vi køre til skadestuen i Middelfart.

Da smerten fortog sig lidt og han ikke længere skreg men “bare” græd slukkede jeg for det rindende vand og lod bare vandet være i håndvasken og så kunne han lege med nogle legedyr. Vandet skiftede jeg engang imellem for at det ikke skulle være det samme vand hænderne var i hele tiden.

Jeg turde slet ikke se på hans hænder, men da jeg endelig tog mig sammen fik jeg et chok. Han havde store brænd-vabler på alle fingre (denne hånd er den værste).

www.tantetit.blogspot.com

Efter mere end 1 times tid med hænderne i vand og han endelig var stoppet med at græde kørte vi til Middelfart skadestue, men her blev vi bedt om at køre videre til Kolding skadestue, da der kun var én sygeplejerske på vagt i Middelfart og hun kunne ikke selv behandle Noah. Hun gav ham poser med koldt vand på hænderne og så kørte vi til Kolding.

I Kolding blev vi hurtig kaldt ind på en stue, hvor vi igen skulle holde Noahs hænder under vand. Noah græd af træthed, men de kunne ikke vurdere om det kunne være fordi han stadig havde ondt og så sendte de os hjem og bad os komme igen næste morgen. Så ville de nemlig være sikker på at vablerne ikke ville udvikle sig mere og kunne dermed behandle ham. Vi fik at vide, han nok skulle have skåret vablerne af, have hænderne smurt ind i salve og iføres specielle handsker som han skulle gå med til huden var helet.

Han fik igen poser på hænderne og så kørte vi hjem til sommerhuset. Han faldt i søvn med det samme vi kom ind i bilen. Da vi ankom til sommerhuset kunne jeg bære en sovende Noah ind, give ham nattøj på og op i seng uden han så meget som åbnede øjnene. Han var bare UDMATTET!!!!

Jeg frygtede en skrækkelig nat, men den gik over AL forventning – Noah sov nemlig hele natten og vågnede glad og veltilpas klokken 7 næste morgen. Vi kørte til Kolding igen og var forberedte på at Noah igen skulle igennem en ubehagelig oplevelse når de skulle skære i vablerne – Men vi slap heldigvis med skrækken!!!

Lægen vurderede at det var 1. gradsforbrændinger, som nok skulle hele flot op og forsvinde helt af sig selv – kun én af vablerne var hun lidt bekymret for og den skulle vi bare holde godt øje med! Vi blev dermed sendt meget lettede hjem :)

Puha, hvor var det hele bare en yderst ubehagelig oplevelse, men heldigvis gik det ikke værre end det gjorde – Hold op, hvor kan der bare hurtigt ske noget!!!

Bare et øjebliks uopmærksomhed…

Hyben-kranse

Vi har savnet vores farmand HELT VILDT meget her i sommerhuset, men han har bare haft SÅ meget arbejde at han ikke har kunnet finde tid til at besøge os herovre.

Men i onsdags ringede han og meddelte, at han ville arbejde hele dagen og natten for at få alle de resterende arbejdsprojekter gjort færdig og så havde han taget fri fredag – hvilket betyder at han ville komme ud til os torsdag aften.

JUBIIIIIII, det var en fantastisk dejlig overraskelse!!!!

I går lavede børnene og jeg hyben-kranse som skulle pynte på verandaen og byde både far og moster Mette hjertelig velkommen til mini-ferie i sommerhuset :)

www.tantetit.blogspot.com 

En hjertekrans af hyben fra Hunderosen ligger på verandaen lige ved hoveddøren.

www.tantetit.blogspot.com

En hybenkrans af almindelige hyben hænger på verandaen og pynter.

www.tantetit.blogspot.com

Efterårsferie = Bio-tur

Hos os hører en tur i biffen på en eller anden måde efterårsferien til og selvom vi i år er i sommerhus på Fyn, skal børnene da ikke snydes :)

Så i går kørte Daniel, Freja og jeg til Middelfart hvor vi så “Olsen Banden på de bonede gulve” i 3D.

Det var en god film og den blev NYDT med popcorn, cola og bland-selv-snolder.

www.tantetit.blogspot.com

Biografen lå virkelig smukt lige ned til Lillebælt med udsigt til Lillebæltsbroen og selvom det blæste og smådryppede, måtte vi altså lige nyde udsigten lidt samt forevige den!!! :)

www.tantetit.blogspot.com

Tegne og klø ryg-hygge

Der er simpelthen ikke noget der er mere dejligt og hyggeligt end at få kløet ryg – det har vi ALTID gjort meget da jeg var barn og jeg har ALTID elsket det.

Daniel og Freja er også vilde med det og så har de fundet ud af at mormor og morfar er verdens-mestre i at klø ryg og tegne ryg – så i går aftes blev der (som så mange gange før) kløet, tegnet og gættet omkring sofabordet ;)

www.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.com

onsdag den 20. oktober 2010

Lille vandsalamander

På gårsdagens strandtur mødte vi en pige, som havde fundet denne lille fyr i noget tang.

www.tantetit.blogspot.com

Jeg har aldrig før set sådan én, men var dog ikke i tvivl om at det enten er en salamander eller et firben.

Søgning på nettet gav ingen resultat, så til sidst oprettede jeg “en tråd” på www.fugleognatur.dk.

På hjemmesiden er der et Forum, hvor man kan spørge natur-eksperter om fx artsbestemmelse. Det er virkelig super smart - for kun 10 minutter efter jeg  havde stillet spørgsmål og vedlagt et billede fik jeg et svar:

Det er en “Lille Vandsalamander” – det er en ung hun og den er på vej til at gå i vinterdvale. Hvis du vil vide mere om salamanderen, kan du kan læse om den lige her.

Strand-billeder

Da vi i går var på stranden var det højvande og da stranden i forvejen ikke er speciel bred, kunne vi ikke gå en særlig lang tur dernede, for vandet stod simpelthen for højt op flere steder.

Her står jeg i vandkanten sammen med mine fire dejlige børn

www.tantetit.blogspot.com

Nogen havde lavet en “dæmning” ved én af de små “kilder” der løber ud i havet – det synes Silje var spændende og FEDT med en lille vandpyt at pjaske i :)

www.tantetit.blogspot.com

Freja, Daniel og Silje tegnede forskellige kunstværker i sandet

18.-19. oktober 2010 051 

www.tantetit.blogspot.com

www.tantetit.blogspot.com 

www.tantetit.blogspot.com

Silje hyggede sig med at kaste sten i vandet

18.-19. oktober 2010 055

Her går pigerne sammen med mormor og morfar

www.tantetit.blogspot.com

Sommerhus-hygge

Dette gule sommerhus danner rammerne for vores efterårsferie. Det er et dejligt sommerhus med god plads og rig mulighed for RÅ-hygge!!!!

www.tantetit.blogspot.com

Masser af stearinlys og ild i brændovnen…

www.tantetit.blogspot.com

Efterårs-stemning på terrassen…

www.tantetit.blogspot.com

Og så ELSKER vi at spille spil – det er lidt forskelligt hvilke spil der hitter, men i år  spilles der rigtig mange slag ÆSEL

www.tantetit.blogspot.com

… og rigtig mange RUMMIKUP-dyster!!!

www.tantetit.blogspot.com

Begge spil kræver god overblik samt kendskab til tallene 1-20 og 1-13. Det er fantastisk at se hvor dygtige både Daniel og Freja bliver, jo mere vi spiller.

Det er en SKØN måde at være sammen på og når det så samtidig giver en masse læring af forskellige spilleregler og evnen til at vinde/tabe – Så er det jo en ren WinWin :)

H.C. Andersens Hus

Mandag kørte vi til Odense for at besøge H.C. Andersens Hus.

På hjemmesiden havde vi set, at der ville være en special-rundvisning af selveste H.C. Andersen kl. 13 og vi ville undervejs møde nogle af de kendte eventyr figurer.

Det var en super spændende rundvisning og det var sjovt for børnene at gætte eventyrerne som skuespillerne repræsenterede og fantastisk at se de små teaterstykker de opførte.

Her er et lille uddrag af nogle af de eventyr vi så. Måske du kan gætte hvilke?

www.tantetit.blogspot.com“Prinsessen på ærten”

H.C. Andersen udpegede Daniel til at være prins i eventyret “Prinsessen på ærten” – her har de lige fundet ud af at hun er en ægte prinsesse.

H.C. Andersen spurgte Daniel: “Da du vågnede i morges, havde du så på noget tidspunkt tænkt tanken at du lige over middag i dag ville være Prins Daniel og gift med en prinsesse?”.

“NEJ, det havde jeg godt nok ikke!!!” svarede Daniel – som nægtede at give den smukke prinsesse et kys selvom hun stod med trutmund :)

www.tantetit.blogspot.com“Kejserens nye klæder”

www.tantetit.blogspot.comDen lille pige med svovlstikkerne”

www.tantetit.blogspot.comDen grimme ælling”

www.tantetit.blogspot.com"Klods Hans”

www.tantetit.blogspot.comTommelise”

“Kejserens nye klæder”  “Svinedrengen”

Vi sluttede af med historie-fortælling i “Børnekulturhuset Fyrtøjet” som ligge lige ved siden af H.C. Andersens Hus. Da det var slut fik børnene lov til at boltre sig i legerummet.

Pludselig var Silje væk og se lige hvor jeg fandt hende – hun har øvet sig i at klatre i ribben hos dagplejeren, så da hun så denne stige MÅTTE hun altså bare klatre op  - hvor er hun dygtig!!! :)

www.tantetit.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...