menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

søndag den 30. januar 2011

Hjerte-perle-ophæng

Ind til stuen fra alrummet har vi en dobbelt fransk dør med ialt 24 små “vinduer” i. Jeg har lavet et par små hjerter i samme stil som dem jeg har lavet af HAMA-perler.

Disse hjerter er lavet af tyndt ståltråd hvorpå jeg har trukker små perler i dejlige forårsagtige farver – både pastel og pang i et skønt mix. Jeg synes de er rigtig søde og så pynter de bare fint lige dér, i de små “vinduer :)

26. januar 2011 100

26. januar 2011 098

Netop hjemvendt fra arbejde

I nat har jeg nemlig været på arbejde – hvis man altså kan kalde det, at sidde i biografen sammen med en masse dejlige unge mennesker og se 3 film i løbet af 6 timer, for arbejde!! Jeg har ihvertfald hygget mig, men drukket et par stærke kopper kaffe, for at holde mig vågen :)

Programmet begyndte kl. 00.00 med “Klovn”, kl. 02.00 så vi “Eclipse” og kl. 04.00 sluttede vi af med “Little Fockers”.

Jeg var hjemme ved 6.30-tiden og da jeg låste mig ind begyndte Noah at klynke inde fra sit værelse. Han har ikke længere feber, men nu er han tilgengæld så snottet, at han faktisk ikke kan sove. Jeg sms’ede med Morten omkring kl. 03.00 og da havde Noah ikke sovet endnu (ihvertfald ikke mere end ganske kort tid ad gangen). Stakkels Morten, som nu har været alene hjemme to nætter i træk med en Noah som ikke vil sove (fredag-lørdag havde vi nemlig overnatningshygge med 18 unge i Klubben og da var jeg selvfølgelig også med og var først hjemme ved 11-tiden lørdag).

Jeg har virkelig nydt min weekend i “Klubbens tegn” og selvom det jo er et minimum af søvn jeg får ved disse klub-arrangementer, så har jeg da fået mere søvn end min kære mand.

Nå, men da jeg kom hjem i morges vågnede Noah altså med det samme og selvom jeg er noget så træt, ja så må jeg altså lige finde mit overskudslager frem og tage mig af min lille søn, for Morten trænger da om nogen til at sove!!! :)

Et par tændte stearinlys i vindueskarmen hjælper på mirakuløsvis på overskuddet, da de bare skaber en dejlig hyggelig stemning i mørket!

30. januar 2011 003

Noah har fået sin havregrød og jeg har nydt en kop the og et rundstykke – nu venter jeg faktisk bare på at det skal blive lyst nok til at Noah kan blive puttet i sin barnevogn på terrassen. Det varer heldigvis ikke så længe, for solen er begyndt at dukke frem i horisonten :)

30. januar 2011 006

lørdag den 29. januar 2011

Forår i soveværelset

For at få AL sygdommen ud af soveværelset har jeg gjort rent, luftet ud og ved hjælp af små midler forsøgt at gøre det indbydende og hyggeligt ved at skabe lidt forårsstemning.

For selvom det udenfor stadig er koldt og faktisk også små-sner lidt engang imellem, så kan det jo godt emme lidt af forår indendøre…

Vores nye lækre sengetøj fra Susanne Schjerning er kommet med posten og det pryder nu vores seng og bidrager til den dejlige og forfriskende forårsagtige atmosfære – Jeg er vild med det!!!

26. januar 2011 043

Hvad er mere forår end blomster? Denne smukke orkidé står i vinduet og pynter med sine lilla/pink blomster og knopper som endnu ikke er sprunget ud. Jeg fik den af mine forældre i barselsgave, da jeg lige havde født Noah og det er nu lykkedes mig at få den til at blomstre igen, fantastisk!

26. januar 2011 028

De hyggelige turkise fyrfadsstager og en smuk sart rosa tulipan i den fine blålige vase, som jeg har arvet af min oldemor.

26. januar 2011 056

De skønne forårsfarver på yndlingsmagasinet BoligLiv, som jeg var så heldig at få et abonnement på i julegave, og sidst, men ikke mindst, HAMA-skiltet som min dejlige store søn har lavet til mig!!!

26. januar 2011 071

fredag den 28. januar 2011

Febersyge børn og opskrift på lækker pastaret

Silje og Noah har været ramt af feber siden onsdag og i dag er jeg så hjemme hos dem (jeg har dog lige været inde og åbne børnehaven tidligt i morges og kørte så hjem igen da de næste mødte ind).

Onsdag måtte jeg køre hjem fra arbejde for at hente dem, da dagplejen ringede og i går havde Morten Silje med til sælgermøde og Noah var med mig på arbejde… Nu er jeg altså bare glad for at det er weekend, så jeg ikke skal spekulere på hvordan vi klarer pasning i morgen!!!

Her er et billede af Noah med over 40 i feber, røde kinder og snot-næse… – godt man har sin sut og puttepude!!! 

28. januar 2011 010 

I går lavede jeg en rigtig nem og lækker pastaret til aftensmad, som jeg lige vil dele opskriften på, med jer. Den kan også sagtens gå som en let frokost.

Pasta med ostesovs, skinke og broccoli:

  • 400 g pastesløjfer
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 75 g mild revet ost
  • 500 g broccoli
  • 150 g skinketern

Sæt vand over til pasta og til broccoli

Lav ostesovs: Smelt smør i en gryde ved middel varme. Rør melet i, til alt smøret er suget op og rør mælken i lidt ad gangen. Pisk til blandingen er jævn og varm op – ca. 5 minutter. Tilsæt revet ost og smag til med salt og cayennepeber.

Del broccoli i små buketter og kog dem 2-3 min. Lad dem dryppe af i en si.

Kog pasta og hæld vandet fra. Vend ostesovsen i sammen med skinketern og den frisk-kogte broccoli.

www.tantetit.blogspot.com

mandag den 24. januar 2011

Jeg læser brugsanvisning!!!

Morten er i svømmehallen sammen med de to store, de to små sover og jeg holder lige en pause fra min brugsanvisnings-læsning for at skrive dette indlæg.

Jeg læser nemlig brugsanvisning på den kombinerede jule- og fødselsdagsgave som jeg fik af Morten. Eller det vil sige at jeg altså først har fået den i dag, da jeg har ventet og ventet på at Japan Photo skulle ringe til mig og fortælle at de havde fået den hjem (før jul bestilte vi den hos dem, fordi det simpelthen var dér vi kunne få den bedste pris).

Det gjorde de altså i dag og jeg må sige, at efter sygdom og en total-sørge-weekend, så kom den gave altså bare på et super godt tidspunkt!!!

Og hvad er gaven så??

Jo, det er simpelthen intet mindre end et Canon EOS 1000D spejlrefleks kamera – tænk at jeg nu er ejer af sådan ét – det er fantastisk!!!

24. januar 2011 041

Tak, min elskede Honey Rødt hjerte

Nøj, hvor jeg altså glæder mig til at få taget en hel masse gode billeder!!!

Her i aften har jeg knipset løs og er virkelig imponeret over hurtigheden og skarpheden i kameraet. Jeg har allerede fået taget nogle gode billeder af de mindste af mine guldklumper, Silje og Noah.

24. januar 2011 002

24. januar 2011 005

Nå, men nu tilbage til brugsanvisningen!!! Smiley, der blinker

søndag den 23. januar 2011

Noah, nu på gå-ben!!

Hvor er det altså bare fantastisk med børn og deres udvikling – alle de små faser de kommer igennem i løbet af de første år af deres liv, alt det de skal lære.

Det er spændende og dejligt at kunne sige goddag til en ny fase, men også ret så vemodigt at sige farvel til den foregående - og nu må jeg altså se i øjnene, at min lille baby altså bare ikke nogen baby mere!

Det er egentlig ret hårdt for mig som mor at måtte indse det, specielt når jeg ved at det er vores aller-aller-sidste mindstemand, som nu er blevet så stor – men hvor er det altså bare helt og andeles fantastisk!!!

For det første, er han helt stoppet med at få sutteflaske.

For det andet, er han begyndt at kunne drikke selv af en kop.

For det tredje, kan han nu sidde og spise selv med en tallerken foran sig uden at skubbe det hele på gulvet – nogle retter få han dog stadig hjælp til :)

Og sidst, men bestemt ikke mindst, tog Noah sine første skridt den 27. december og har siden øvet og øvet i gå-teknikken. Nu er han blevet virkelig dygtig og går hele tiden. Han stavrer rundt med armene let over hovedet for at holde balancen – konstant frem og tilbage, frem og tilbage og han elsker det!

Hvis han falder er han dog nødt til at kravle ind til væggen for at komme op at stå igen. Og så afsted igen, med tungen lige i munden!!!

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

Og ja, jeg er en meget meget stolt mor!!!! :)

lørdag den 22. januar 2011

Vi har tændt et lys…

www.tantetit.blogspot.com

I aften har vi tændt et ganske særligt lys for vores søde dejlige og ubeskriveligt bløde kat Luka, som vi desværre mistede i dag…

Vores genbo bankede på vores dør ved middagstid og fortalte, at hun lige havde set hende blive kørt ned af en bil lige uden for vores indkørsel. Bilen kørte med meget høj hastighed og Luka prøvede at løbe for livet, men hun havde ikke en chance – og bilen, ja den fortsatte bare…

Hun var heldigvis død på stedet, men ÅH, hvor var det hårdt at se hende ligge dér på fortovet – min lille kat – og da jeg løftede hende op var hun stadig varm og bare så dejlig, dejlig, dejlig blød :,(

Nej, hvor jeg græd – det gør jeg også nu hvor tårene triller ned af kinderne på mig non stop – og da jeg kom hen til hoveddøren med hende, stod Daniel og Silje og ventede. Daniel brød sammen da han så hende, men Silje forstod det jo ikke helt. Men vi snakkede meget om det og aede Luka rigtig meget på hendes dejlige sort/hvide pels mens den endnu var varm. Freja legede hos en veninde og fik først beskeden da hun kom hjem – også hun brød helt sammen…

Nu ligger hun i en kasse og venter på at farmand kommer hjem fra Sverige i morgen, så vi kan få hende begravet i haven. HULK!!!!

Det er næsten ikke til at bære – hun er uden tvivl den dejligste kat vi nogensinde har haft. Hun var så sød, smuk, langhåret, kælen, putteglad og blid.

Altid skulle hun ligge på mig eller allerhelst oven på det jeg lavede – faktisk lå hun altid halvt hen over computeren når jeg bloggede, det var SÅ hyggeligt!!!!  – åh, hvor jeg dog savner hende!!!

Altid hoppede hun op til mig i sengen og krøb under min dyne og lagde sig helt op til mit ansigt, så jeg kunne putte mig ind til hendes bløde pels… Det er slut nu!

Heldigvis har vi stadig Liva, som er søster til Luka. Her er de to søstre, Luka er den sort/hvide og billederne viser vist tydeligt, hvor lækker hendes pels er var…

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com 

Jeg sørger rigtig meget over tabet, men stadig så bliver jeg ved med at sige til mig selv – GODT DET IKKE VAR ÉN AF BØRNENE!!!

Og så bliver jeg bange og samtidig virkelig vred på dén person som vover at køre så stærkt forbi vores hus på vores lille villavej, for TÆNK hvis det havde været én af børnene som var løbet ud på vejen – så havde bilen da stadig ikke nået at standse!!! Hvorfor f….. tænker folk sig ikke om og kører pænt. Hvor mange sekunder kom han lige før til det han skulle nå?

Men den person er jo ikke den eneste der kører for stærkt her uden for, det er der rigtig mange der gør, fordi det er en lang lige strækning på villavejen – og faktisk er de allerværste dem der selv bor her!!!

Jeg tænker virkelig på om jeg skal stemme dørklokker og/eller sætte skilte op og/eller smide et brev i postkasserne for at få folk til at tænke sig om… Ét eller andet skal der ihvertfald gøres!!!

fredag den 21. januar 2011

“Deer in the woods”

Efter en hyggelig aften med lasagne, disney sjov, fredagsslik (kun børnene, for jeg spiser jo ikke slik!) og x-faktor, er børnene nu puttet og jeg sidder og surfer lidt på nettet, mens jeg plejer min hals med en kop the.

Og hvad finder jeg, helt og aldeles tilfældigt?

Dét sengetøj, som jeg har haft kig på i laaang tid, men som koster 649 pr sæt med ekstra længde og som jeg derfor helt har udelukket fra min ønskeliste. Det har jeg simpelthen fundet på tilbud, lige her, til KUN 299 kr pr sæt med ekstra længde! Det er fantastisk – tænk engang to sæt til under et sæts pris, så må jeg altså “gribe chancen når den er der”!!! ;)

Det er et sengesæt som er designet af Susanne Schjerning. Det hedder “Deer In The Wood – lavendel”.

http://www.rikkitikkishop.dk/deer_in_the_woods__lavendel___ekstra_længde-p-5998.html Jeg synes, det så smukt og fint i farverne og designet og det vil passe perfekt ind til vores soveværelse. Så nu har jeg bestilt to sæt hjem og jeg glæder mig allerede til at vaske det og lægge det på dynerne – uhmm, jeg kan næsten dufte det :)

Jeg synes i det hele taget rigtig godt om Susanne Schjernings design. Vi har  voksdugen “happy horses - petrol” og den har vi simpelthen været SÅ glade for. Den har et skønt design og så er den bestemt ikke sart, den er meget holdbar og så har den “antiskrid”, hvilket er fantastisk. Den ligger fast på bordet og glider ingen steder når der tørres af – jeg vil aldrig have en voksdug uden antiskrid igen!

Grib chancen når den er der!

Jeg har lært at leve med, at jeg har giftet mig med en (mildt sagt) meget sportsglad mand!

Min Morten elsker AL sport – han elsker at spille det selv, se det i tv og selvfølgelig opleve det live, hvilket dog ikke sker særlig tit med top-professionelle udøvere.

Så da Morten i dag ringede til mig fra sin bil på vej hjem fra arbejde og fortalte at han lige havde sagt nej tak til at komme med sin lillebror Martin og 10 andre gutter til Sverige for at se kampen mellem Danmark og Polen i morgen (dog med afgang i eftermiddag med tog fra Skanderborg station) – fordi han jo skulle passe børnene og syge mig i weekenden - var jeg ikke ét sekund i tvivl om hvad jeg skulle sige til ham!

“Skat, nu ringer du til Martin og siger at du gerne vil med, for det her er en kæmpe oplevelse for dig og jeg ved hvor meget du gerne vil afsted – vi skal nok klare os!”

Så skal jeg lige love for der var én der blev glad og fik meget travlt! Kort tid efter kom han spænende ind i huset, greb en taske, smed hurtigt tøj, rød/hvide-fantrøjer og toilettaske i den, kyssede mig farvel og så strøg han ud i bilen og drønede afsted mod Skanderborg station (som ligger over 1 times kørsel fra vores bopæl).

Han nåede lige akkurat toget i allersidste sekund, så det var en lettet, glad og yderst taknemmelig Honey der ringede til mig da han sad i toget sammen med alle gutterne.

Jeg elsker spontanitet når det gælder gode oplevelser og jeg synes det er skønt at gribe chancen når den er der. Jeg håber, han får en helt fantastisk tur, for er der noget han fortjener, så er det dét. Jeg kan virkelig unde ham den oplevelse, som han uden tvivl kan leve højt på længe. Vi vil ihvertfald holde godt øje med ham på tilskuerrækkerne hjemme fra sofaen :)

billede lånt fra Google 

Selvom jeg stadig er syg, så er jeg dog i bedring og kan sagtens oppe mig og være der for børnene. Energien er måske ikke lige på sit højeste, for jeg har nærmest intet spist i tre dage, men jeg skal nok klare det! – og så ved jeg jo, at Morten havde gjort det samme for mig!!! :)

torsdag den 20. januar 2011

En koselig rød svensk stuga

Øv Øv, jeg er blevet ramt af sygdom – høj feber og meget ondt i halsen – desværre er det en virus og derfor kan jeg ikke få pencilin…

Jeg har været sygemeldt fra arbejde onsdag, i dag og i morgen – og så har jeg været nødt til at melde afbud til weekendtur til Aalborg Musikfestival med klubben fra fredag – søndag – ØV! Nu havde jeg bare glædet mig til den tur SÅ længe!!!

Men, mens jeg ærgrer mig over det, så kan jeg også glæde mig over at vores sommerferie nu er bestilt :)

Vi har i et par år talt om, at vi gerne ville til Sverige for at besøge “Pippi-land” (Astrid Lindgrens Verden). Børnene og jeg har læst flere af Astrid Lindgrens bøger, vi har set filmene og så har vi set Ronja Røverdatter som musical.

Planen var at vi ville bo på campingpladsen der hører til parken – men vi blev klogere!

Vi har selv en camplet, men da vi jo ikke kan være sikre på godt vejr i Sverige, er den blevet sat i “skamme-krogen” i år.

Så ville vi leje en hytte på campingpladsen, men der kan man max bo 2 nætter, hytten er ét stort rum (hvilket ikke er optimalt når vi har 2 små børn som gerne skal puttes tidligt) og så koster det 4735 kr inkl. entré-billetter – dét er dyrt!

Hmm, så har jeg søgt på de omkringliggende campingpladser og der var hytterne umiddelbart heller ikke noget at råbe hurra for…

Så kom vi til at tale om, at når vi nu skulle til Sverige, så kunne det da være hyggeligt at leje en rigtig koselig (hyggelig) rød stuga (hytte) beliggende lidt øde nær skov og sø…

Og så skal jeg lige love for at jeg gik i gang med at finde den helt rigtige stuga til den helt rigtige pris og efter 3 afteners søgen er den nu fundet og bestilt.

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

Her skal vi så bo i vores sommerferie 2011. Den er helt og aldeles perfekt hyggelig og med masser af svensk charme! Vi har lejet den i en uge for den nette sum af 4200 kr. Det synes jeg er billigt for en 100 kvm stor koselig stuga!

Den ligger i Vimmerby (Læs ca 30 min kørsel derfra) og bare dét giver den altså lige en ekstra tak opad på charme-skalaen ;)

Jeg glæder mig allerede helt vildt til at opleve Småland sammen med min familie – jeg tror vi får en helt fantastisk ferie!!!

Næste projekt for mig bliver at planlægge hvad vi skal opleve derovre udover at besøge Pippi-land. På listen indtil videre er en rundtur i Astrid Lindgrens fodspor, hvor vi vil besøge:

Har du været der og har gode idéer eller tips til oplevelser mm modtages de med kyshånd :)

lørdag den 15. januar 2011

Lækre stabel-kasser

Noah fik nogle fantastiske stabelkasser i julegave. De er lavet af kraftigt pap og har nogle dejlige farver og søde motiver på. Der er en masse at tale om på billederne og så er der læring fx i form af at tælle, hvad passer sammen, stor/lille, osv.

Kasserne kan både stables ovenpå hinanden og sættes ind i hinanden. De kan bruges til at opstille legetøj på eller til at putte legetøj i - mulighederne er mange!

De larmer ikke når de vælter og det gør heller ikke ondt at blive ramt  - jeg er begejstret :)

De er af mærket Djeco og er købt hos Clara H i Viborg for 145 kr.

www.tantetit.blogspot.com

fredag den 14. januar 2011

Det er hyggeligt…

… at dele sine rosiner med en god ven :)

www.tantetit.blogspot.com

Endnu et nytårs-tiltag

I stedet for nytårsforsæt har jeg valgt at lave nytårs-tiltag.

Det første af mine nytårstiltag er: At få min energi tilbage og det er jeg i fuld gang med at opnå. Faktisk går det fantastisk godt og jeg går ikke længere ud som et lys når børnene er puttet. Jeg har nu igen overskud til at hygge om aftenen med Morten, fjernsyn, krea eller få lavet lidt praktisk – det er simpelthen en hel befrielse!!!

Det andet af mine nytårstiltag er: At tabe 5-7 kilo og blive den bløde mave kvit og det er jeg også kommet i gang med nu. Jeg har ikke spist hverken slik eller kage siden nytårsaften og faktisk har jeg allerede tabt mig 2½ kg på bare 2 uger. Det synes jeg er så dejligt og super motiverende, for nu mangler jeg jo kun 3-5 kg for at nå mit mål mht vægten.

Den bløde mave irriterer mig, for jeg føler, at jeg ligner én der er gravid i 4. måned (faktisk kan jeg nærmest fornemme hvordan folk kigger på min mave og tænker “er hun nu gravid igen??”). Men, nu skal det være slut! Jeg har fået de børn jeg skal ha’, så nu skal topmaven væk. Desværre opstrammer den jo ikke sig selv, så jeg må arbejde hårdt for igen at kunne ane mavemuskler.

I går blev jeg meldt ind i fittness-center, hvor jeg fik lavet et træningsprogram. 2 gange om ugen vil jeg så træne efter arbejde og måske 1 hold om ugen, hvis det passer ind i familie-programmet. Derudover vil jeg begynde at løbe igen, men da jeg ikke ønsker skader, begynder jeg først når det glatte vejr er overstået.

Jeg fik også målt min BMI og den var jeg ret så spændt på resultatet af. Faktisk var det positivt. Jeg ligger inden for “det optimale”, men i den høje ende og sundhedsmæssigt ser det rigtig fint ud. Det var rart at høre, at det sådan set “kun” er det kosmetiske og min egen tilfredshed jeg skal kæmpe for :)

Og så er det jo også fantastisk for mine 4 unger, at deres mor igen har fået energi og overskud til at gøre noget for sig selv :)

www.tantetit.blogspot.com

 

torsdag den 13. januar 2011

6 årskort i ét…!!!

Se, dét er noget jeg kan li :)

Som jeg før har fortalt her på bloggen, så elsker jeg at opleve sammen med mine børn. Jeg elsker at planlægge nye oplevelser og glæde mig til dem… Jeg elsker at være i forlystelsesparker, dyreparker og alle mulige andre attraktioner.

Jeg vil allerhelst afsted til så meget som muligt, men det kan jo godt gå hen og blive en ret dyr fornøjelse med alle de entré-priser…

Da Morten er meget væk i weekenderne pga fodbold, valgte jeg sidste år at købe årskort til Aalborg Zoo. Valget faldt på netop Zoo, da:

  • der er åbent alle dage.
  • det er et sted hvor jeg selv kan tage hen med alle mine 4 børn.
  • jeg kan nemt komme rundt med tvillingevognen.

Det har simpelthen været fantastisk og vi har NYDT at kunne besøge dyrene lige når vi havde lyst. Vi har fuldt med på internettet og fået nyhedsbrev når der var født dyreunger i parken.

I søndags drog vi så afsted for at besøge dyrene en sidste gang på vores årskort og jeg havde selvfølgelig overvejet om vi skulle forny det… Efter vores besøg er jeg overhovedet ikke i tvivl – VI SKAL FORNY VORES ÅRSKORT!!!!

Nu kan man nemlig få 6 årskort i ét – hvilket vil sige, at hvis man køber årskort til Aalborg Zoo, så giver det gratis adgang til:

  1. Aalborg Zoo
  2. Odense Zoo
  3. Løveparken Givskud
  4. Ree Park - Ebeltoft Safari
  5. Danfoss Universe
  6. Knuthenborg Park & Safari

Prisen er ganske overkommelig:

Voksen 345,00 kr.
Barn (3-11 år) 190,00 kr.
Familie (2 voksne + 2 børn)  999,00 kr.
Senior (65+) 265,00 kr.

Dét er bare helt fantastisk og jeg glæææææder mig allerede til en masse “gratis” oplevelser i år 2011!

Vi havde en dejlig udflugt i søndags – vi brugte ikke en krone, for vi havde nemlig madkurv med pølsehorn, vand, sodavand og frugt med – Og så er der altså noget ganske specielt ved, at opleve både isbjørnene og de eksotiske dyr i sneen…

www.tantetit.blogspot.comwww.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

Kærkommen forlænget weekend til mig :)

En travl uge på ægte "når far kommer hjem så er min mor lige gået-manér" er i fuld gang.

Den startede i weekenden, hvor Morten var til indendørs-fodbold-stævner både fredag, lørdag og søndag samt julefrokost lørdag. Mandag og tirsdag var han på Sjælland, i går arbejdede jeg fra 9.00-23.00 og her torsdag/fredag er Morten på messe i Aalborg.

Heldigvis har jeg fri i dag og i morgen - hvilket er helt fantastisk og meget kærkommen :)

Lige nu nyder jeg min A38 og forbereder mig på den "date" jeg har i dag... Jeg har nemlig erklæret mine overskydende graviditets-kilo krig og har et stort ønske om at blive min bløde mave kvit og igen kunne ane mine pt meget fraværende mavemuskler....

Derfor har jeg en "date" med Johnny som er instruktør i et fittnesscenter og går under "kælenavnet" Mini-BS. Han skal hjælpe mig med at lave et træningsprogram og jeg glæder mig helt vildt :)

Intet indlæg fra mig uden billede!
Så her får I lige billeder fra i går, hvor Silje og jeg var de første som fik lov til at lave fodspor i den nyfaldne sne på vej til dagplejen - fantastisk!!! Der var faldet så meget, at Silje slet ikke kunne løfte sine fødder og lavede derfor slæbespor i stedet for :)

søndag den 9. januar 2011

“Vand på vejen”

Hold fast, hvor ligger der bare meget vand på de små veje her i lokalområdet og på markerne er der dannet store søer af smelte-vand. Det var specielt vildt i går aftes, da vi var ude at køre, men også i dag var der problemer.

Se bare, hvad børnene og jeg mødte på vores udflugtstur i dag – dén turde jeg ikke køre igennem, for der holdt flere biler som var gået i stå efter en tur gennem “søen” – så vi måtte vende om og finde en alternativ rute for at komme til vores udflugtsmål :)

www.tantetit.blogspot.com

lørdag den 8. januar 2011

Fugle-mad

Vi nyder, at der er fugle-liv i haven, så vores fugle skal ha’ det godt!

Sidste weekend lavede vi kogle-foder-kugler og hold op, hvor har specielt blåmejserne haft travlt. Det er skønt at kigge på al deres aktivitet og skønt at vide at vi gør en forskel og hjælper dem til at kunne klare sig, så de kan bruge deres energi på at holde varmen istedet for at skulle lede efter mad. Nu ved fuglene at der lige her i vores have serveres lækker mad, ad libitum :)

De større fugle, som ikke kan hænge på mejse kuglerne skal selvfølgelig også have mad. Vi har en kurv hængende med æbler og så laver vi en foder-fedt-blanding til foderhuset og til at smide på jorden.

www.tantetit.blogspot.com

Børnene elsker at lave mad til fuglene, denne gang var det Frejas tur. Sådan gør vi:

  1. Smelt en pakke billig margarine og hæld det i en skål.
  2. Tilsæt fx. korn-blanding, rosiner, havregryn og jordnødder til du synes det er tilpas.
  3. Rør det hele godt sammen og stil det i køleskabet en times tid.
  4. Nu er det klar til foderhuset og til at blive smidt på jorden.

www.tantetit.blogspot.com

Lille hjælper

For tiden tager det enormt lang tid at tømme opvaskemaskine her hjemme, for Noah ELSKER at hjælpe. Det er som om han har en indbygget sensor, som registrerer når opvaskemaskinen åbnes, for han er der med det samme!!!

Meget koncentreret tømmer Noah bestikbakken ved at give mig én ting af gangen og hver gang han afleverer en ting til mig laver han et lille nik og siger “tak”… :)

www.tantetit.blogspot.com

Når jeg har taget tallerknerne og skubber den nederste kurv ind, så kravler Noah – hurtig som lynet – op på lågen.

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

Så sidder han dér og hygger sig mens han smider det sidste fra bestikbakken på gulvet og samler det op igen… :)

Noget andet er, når det beskidte service skal sættes i maskinen… Så må vi have ham på armen eller vente til han er optaget af noget andet – for hvis han ikke må være med, ja så flejner han, ligesom han gør ved morgenmaden – selvstændigheden længe leve!!! :)

“Juletræ, vi elsker dig altså meget højt!!!”

Da vi i dag kom hjem fra arbejde, skole og dagpleje, tog Silje og Freja hinanden i hånden. De gik om bagved huset, for at give juletræet et stort knus og fortælle det, at det altså stadig er elsket!

www.tantetit.blogspot.com

Og hvorfor gjorde de nu det??

Jo, det gjorde de simpelthen fordi jeg i går læste fælles godnathistorie for dem. Bogen vi læste var det dejlige H.C. Andersen eventyr om det lille grantræ – bare i en ny version med “happy ending”.

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

Når man tænker over det, så er det jo egentlig helt vildt så mange træer der bliver fældet og brugt til juletræer, hvorefter de bare kasseres…! Jeg får faktisk helt dårlig samvittighed overfor vores juletræ… godt mine piger har givet det en knuser i dag!!! :)

torsdag den 6. januar 2011

Fine tændstik-æsker

Herhjemme har vi i lang tid udelukkende brugt lighter når vi har tændt stearinlys, men efter jeg så Rakels fine pyntede tændstik-æsker, fik jeg helt lyst til selv at have sådan en fin æske på bordet.

Først i går huskede jeg at købe tændstikker og da mørket faldt på og jeg strøg en tændstik for at tænde stearinlys, gik det op for mig, at jeg helt havde glemt, hvor skønt det dufter – og så er det da også meget mere hyggeligt at stryge en tændstik fremfor at trykke på en lighter… Ihvertfald er tændstikkerne kommet indenfor dørene for at blive!

Nu har jeg pyntet et par æsker med fint papir som jeg bare har klippet til og limet på med en limstift – tænk at der ikke skal mere til…!!!

www.tantetit.blogspot.com

 www.tantetit.blogspot.com

onsdag den 5. januar 2011

Vinter-hygge

www.tantetit.blogspot.com

Jeg holder meget af alle årstider for hver deres charme – jeg kan faktisk ikke sige, at der er noget som jeg ikke holder af ved nogen af dem.

Tilgengæld bliver jeg skuffet, hvis jeg netop bliver “snydt” for den charme, som hører årstiden til. (Fx. synes jeg at jeg i 2010 blev snydt for den dejlige sensommer og at efteråret kom alt for hurtigt.)

Vinterens charme er uden tvivl HYGGE!!! Jeg elsker simpelthen:

  • den mørke kolde tid hvor der tændes masser af stearinlys, fyres godt op i pejsen og hvor der råhygges indendøre med varm kakao og boller, samt brætspil, højtlæsning og filmaftener.
  • naturens vinterhi, hvor træer og planter hviler sig og venter på at solen skal give dem energi til igen at spire med friske grønne blade og blomster.
  • hyggestemningen med lyskæder og olielamper i mørket.
  • sneen som langsomt daler og lægger sig som et hvidt tæppe overalt og afslører spor fra forskellige dyr.
  • julemåneden med ALT hvad den indebærer!

og på INGEN måde føler jeg mig snydt for noget denne vinter. Jeg synes faktisk at vi indtil videre har været umådelig heldige – tænk at have sne hele decembermåneden, det kan jeg ikke mindes at jeg nogensinde har prøvet før.

Selvom jeg elsker den mørke tid, så synes jeg også det er fantastisk når man går den lyse tid i møde - når man fornemmer at dagene langsomt bliver længere…

Jeg glæder mig til forårets komme – men den må altså helst ikke komme endnu! For først vil jeg have lov til at nyde al hyggen noget længere og så må der da meget gerne komme en omgang sne mere, for det er noget så smukt når landet er klædt i hvidt!!! Hvis ikke det kommer, så gør det heller ikke så meget, for vi skal nemlig snart på skiferie til Norge og så skal jeg nok få min lyst til sne styret :)  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...