mandag den 26. september 2011

En hyggelig lille smørre-madpakke-hjælper :)

Her til morgen vågnede Noah en hel time før mit vækkeur skulle ringe - og selvom jeg allerhelst gerne ville sove dén time længere, så var det egentlig meget rart at komme op og i gang... Og så var det nu også ret hyggeligt med en lille medhjælper til at smørre madpakker - Noah har nu helt styr på det dér med at pille æg :)


underskrift copy

lørdag den 24. september 2011

Et indlæg om fredagens og lørdagens menü her hos os - helt efter børnenes egne ønsker...!!!

Hvad skal vi ha' til aftensmad mor?? Det ved jeg ikke, hvad synes du??

Og man skal ikke spørge, hvis ikke man vil ha' et svar - vel?? Så da Freja svarede:

"Pandekager med sukker og syltetøj", ja så var der altså ingen vej udenom... Og selvom det ikke lige var det svar jeg havde forventet, så var det da egentlig en meget god idé og mums, hvor det smagte!!!



I dag spurgte jeg så Daniels kammerat Mikkel, som bliver passet hos os lørdag til søndag, om hvad han synes vi skulle ha' til aftensmad i aften...

"Hjemmelavet pizza" var ønsket - Super god idé altså!!! :)

Jeg spurgte samtlige i huset om ønsker til toppings og handlede så ind til det... De forskellige toppings kom i små skåle og så lavede jeg en mindre pizzabund til hver, som vi så hver især pyntede med lige netop dét den enkelte ville ha' på sin pizza... - Dét var et kæmpe hit!!!

Her er det Silje der er i gang med at lave sin pizza


Og så blev der ellers pizza-hygget i stuen til en "Far til Fire"-film...


Hvad vælger dine børn til aftensmad, når de bliver spurgt??

underskrift copy

Et indlæg om en dejlig eftermiddag ved hyggelige Birkesø...!!!

Sikke noget fantastisk vejr vi har haft i dag - det har virkelig været pragtfuldt endelig at kunne gå udenfor en dør uden at skulle tænke på regntøj og paraplyer :)

Når nu efterårsvejret sådan viste sig fra sin helt perfekte side, var jeg simpelthen nødt til at komme en tur i skoven... Så i eftermiddags pakkede jeg en madkurv med nybagte boller og kakaomælk og så fyldte jeg bilen med dejlige unger (mine egne samt én af Daniels kammerater og én af Frejas veninder) og så kørte vi ud til Birkesø ved Stoholm.
Det er en skøn lille sø, med en hyggelig sti hele vejen rundt. Det er faktisk umuligt at køre med klapvogn på stien, men heldigvis er turen ikke så lang og så er den utrolig indbydende og motiverende for små ben til selv at gå, da stien går gennem siv, højt græs, over træstubbe og trærødder - og det skader jo ikke med lidt motorisk træning :)

Først rå-hyggede vi med lune boller og kakao med udsigt over den smukke sø...



... og derefter var det tid til en gåtur rundt om den lille sø - men først var der lige en mindesten der skulle undersøges nærmere...




... samt en badebro der skulle leges på.


Endelig er ungerne klar til gå-turen :)


Silje og Noah fandt biller der alle skulle studeres og røres ved...




En sej lille gut der klarede hele turen, selvom det var hårdt terræn for små ben :)


Vi fandt en underlig "orm" som lå på jorden og vred sig - først troede vi at det var en baby-slange... men ved nærmere undersøgelse fandt vi ud af, at det "bare" var en hale fra et firben - firbenet var åbenbart blevet forskrækket over at vi sådan kom travende, så det smed halen for at narre fjenden :)


Og til slut lidt mere leg på badebroen, inden turen igen gik hjemad igen :)


underskrift copy

fredag den 23. september 2011

Et indlæg om efterårspynt i form af græskar...!!!

En ting som hører efteråret til er græskar - både til at skære i til halloween, men så sandelig osse bare til at pynte udenfor...

Jeg plejer at købe vores græskar (i flertal) hos en landmand, som har en bod ved vejen og som jeg kører forbi hver dag til og fra arbejde... Jeg har den seneste uges tid holdt godt øje med boden når jeg kørte forbi for at se om der er kommet nogle græskar som falder i min smag... - jeg er nemlig helt vild med de græskar som er gul/grønne i det!!

I dag var der endelig én som var perfekt - jubii og haps, den kom med i bilen for 20 kr... Jeg synes den er rigtig fin og har en go' "pyntestørrelse"... Og så passer den super godt til at stå lige dér på bænken ved hoveddøren sammen med zink-baljen og de efterårsfarvede hosta-blade :)


Det bliver helt sikkert ikke det eneste græskar, som skal stå foran hoveddøren... I løbet af efteråret vil det uden tvivl få selskab af et par stykker mere - jeg holder fortsat godt øje med den lille bod ved vejen... måske den næste skal være orange/grøn?? :)

Nu vil jeg gå i gang med aftensmaden - Freja har nemlig besluttet, at vi skal ha' pandekager med sukker og syltetøj... Og hvad hun ønsker, skal hun selvfølgelig få, det er da klart :)



underskrift copy

Et indlæg om en lille simpel efterårs-aktivitet sammen med børnene - plukke bær og lave fine bærkranse!!!

Hvis der er noget jeg nyder rigtig meget, så er det når jeg har TID til at aflevere eller hente børnene i institution på gå-ben, for så bliver det mere samværet der er i fokus fremfor "transporten"... måske det lyder lidt underligt??
Ihvertfald synes jeg, at det er SÅ skønt når vi har TID til gode snakke om ALT det vi ser, finder og har oplevet i dagens løb - TID til fordybelse, at være undersøgende og nysgerrige...

Desværre er det ikke særlig tit det kan lade sig gøre (læs: bliver prioriteret) i øjeblikket, hvor den ene dag nærmest bare tager den anden...

Men på vej hjem fra arbejde i går eftermiddags, kunne jeg bare mærke i min mave, at jeg havde brug for sådan en dejlig stund sammen med børnene... Så jeg besluttede mig for at køre omkring fritteren og hente Freja, køre hjem og stille bilen... og så gå ned til børnehaven og hente de små (Noah er nemlig i gæsteplejen, som ligger i samme hus som Siljes børnehave).

Og sådan blev det!!! Freja, Daniel, én af Daniels kammerater og jeg gik en rigtig hyggetur ned til børnehaven - midt imellem bygerne :) - hvor vi fik snakket om alt muligt... Vi hentede Silje og Noah, hvorefter vi gik ned til græsområdet foran biblioteket. Her plukkede vi nogle af de fine røde bær på buskene - det var altså lidt hyggeligt sådan at være fælles om at plukke... vi nød det ihvertfald allesammen...

 
Pludselig kom der en regnbyge og så er det ret heldigt, at være lige ved siden af biblioteket... For så kunne vi jo lige gå ind og hyggelæse en go' bog i sofaen :)


Og så var der traktor-udstilling på biblioteket... Lige noget for Noah :)



Da vi kom hjem smuttede Daniel til håndbold samt fodbold og Silje-pigen trængte virkelig til at slappe af foran fjernsynet - det er nemlig rigtig hårdt at gå i børnehave lige for tiden :)

Så Freja og jeg satte lidt musik på i alrummet og så sad vi ellers dér og småsludrede, mens vi fik lavet de fineste små kranse ved at stikke de bær som vi havde plukket på ståltråd...

Her er én af dem, som hænger på "Velkommen-skiltet" ved hoveddøren - jeg synes faktisk, at den er blevet meget sød!!!


Sådanne stunder må vi til at ha' nogle flere af igen - for det er da virkelig med til at give mening(?) samt energi i hverdagen - fantastisk!!!

underskrift copy

onsdag den 21. september 2011

Et indlæg om en spændende og oplevelsesrig dag til åbent landbrug på en svinefarm...!!!

I søndags var der jo åbent landbrug på gårde landet over og selvfølgelig var vi afsted - det er jo med at benytte sig af de fantastiske gratis oplevelser der byder sig!!!

Jeg var afsted sammen med mine fire unger, mine forældre og min mormor - vi valgte at besøge en svinefarm nær Ikast og hold da lige op, hvor var det altså bare spændende for både børn og voksne!!!

Da vi ankom til gården, blev vi udstyret med overtræksposer til vores sko, vi fik vasket hænder og skulle skrive under på, at vi ville overholde reglerne for ophold i svinestalden... Derefter blev vi vist rundt på gården, som opdrætter smågrise til videresalg...

Her ligger nogle af de søer, som er blevet parret eller kunstigt insemineret... senere vil en scanning vise, om de er blevet befrugtet...


Sådan ser udstyret ud til kunstig inseminering - insemineringsrør samt en pose sæd...


Det farvede tal på grisens ryg viser datoen for inseminering...


Søerne kan gå frit omkring i stalden - de kan selv vælge om de vil gå ind i en bås og lukke for den - det vælger mange, for der kan de være helt i fred... Og så kan de selvfølgelig bare gå ud igen, når de har lyst...

De var virkelig søde og ret så nysgerrige :)


I en anden del af stalden holder de søer til, som snart skal nedkomme, samt de søer som har fået smågrise...

Vi var SÅ heldige, at der var en so, som var ved at føde da vi kom ind i stalden - den havde problemer med selv at få smågrisene ud, så den fik hjælp...

Her har hjælperen lige taget en lille gris ud af moren - læs: stukket hele armen ind i soen!!!


Åh, hvor var de altså bare søde de dér små grislinger... De blev aet, nusset, løftet og klappet af os allesammen, for det var altså ikke til at lade være...


... men nøj, hvor kan sådan en lille grisling altså hvine højt når man løfter den væk fra dens mor!!!


Efter besøget i stalden, var vi inde i et stort telt, hvor der blev grillet svinemørbrad, koteletter og grillpølser til smagsprøver - og så fik vi en gratis sodavand/øl/vand... Børnene fik også en gratis madkasse med et lille svin på ;)

Udenfor teltet stod en kartoffel-optager (eller hvad den nu hedder) fyldt med friskopgravede kartofler - her måtte man fylde en pose til at tage med hjem...


Vi så en svinetransportvogn og vognmanden fortalte om hvordan sådan en transport foregår - smågrisene er omkring tre måneder når de køres væk fra gården og de sover hele vejen under transporten...


Så var det blevet tid til en tur med traktoren... Vi blev kørt hen til en minkfarm ikke så langt væk - det var en dejlig tur, som Noah selvfølgelig NØD i fulde drag!!! - Han elsker nemlig traktorer :)




På minkfarmen havde de omkring 13.000 mink i otte forskellige farver... De var bare SÅ smukke og virkelig kære - ja, og så var de ret så nysgerrige :)





Inden vi forlod minkfarmen, fik vi lovning på, at måtte besøge dem igen til foråret når minkene har fået hvalpe - det må vi hellere holde dem op på!! :)

Nå, men efter minkfarmen gik turen med traktor til nabogården, hvor vi de havde store flotte udstillingshøns og haner, duer, ænder, gæs og kalkuner - det var spændende :)




Due-far varmer sin lille due-unge...


Åh, hvor er den sød... - men egentlig ser den ret mærkelig ud!


En 3 uger gammel due unge - den vokser godt nok hurtigt!!!


Store smukke gæs...


Og en måske mindre smuk kalkun... men alligevel fascinerende...!


Freja kunne snakke med kalkunerne... - Når hun sagde: "goble goble goble" - sagde kalkunerne i kor:"Goble goble goble"!!

Det morede vi os vældigt over :)


Og så lige en sidste snak med den søde hundehvalp inden turen gik hjem igen - allesammen stop-mætte af dejlige oplevelser!!!


De fine nye madkasser og sækken med nyopgravede kartofler...


... Kartoflerne blev i dag tryllet om til en stor portion svensk pølseret - Jeg skrællede, Silje skar i stykker og Noah puttede op i gryden - det kan da kaldes team-work :)




underskrift copy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...