menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

onsdag den 30. november 2011

Så er nisse-menûen serveret!!!

Traditionen tro, på dagen før årets hyggeligste måned begynder, har nissen nu fået sin grød og et glas saft, serveret på loftet... Alle fire unger har været deroppe for at "stille an" og nøj, hvor de altså synes det var spændende!!!

Nissen har også fået sin helt egen julekalender, som Freja så fint har lavet til ham :)


Nu håber vi altså at han er ankommet, så der måske er en lille gave eller godte som tak i morgen!!! :)

underskrift copy

Hvad byder du uventede gæster??

Herhjemme hos os har vi fået en lille og meget uventet gæst på besøg... Der er nemlig flyttet en sød lille brun julemus ind under vores køkkenvask (altså ind under skabs-elementet under køkkenvasken!)

Jeg opdagede vores lille logerende i går aftes, da jeg åbnede skabslågen... så pilede den lynhurtigt ned i musehullet (hullet hvor røret til opvaskemaskinen går igennem).
Jeg blev noget overrasket og så kaldte jeg på Morten: "Nååååhhh skat, der er flyttet en lille julemus ind under vores køkkenvask!!!"
Og vi er faktisk begge to meget enige om, at det er helt vildt hyggeligt at den har valgt at bo her hos os, men vi er også enige om at den altså desværre ikke kan blive boende...
Derfor vil vi senere i dag, sammen med børnene, sætte en indfangnings-fælde op - altså sådan én som fanger musen levende, så den kan blive sat fri ude i skoven!!!

Men indtil da, er vi da nødt til at tage os af vores nye lille ven, for han skal da ikke sættes sulten ud i skoven... Men hvad byder man egentlig en uventet julemus-gæst??

I går aftes valgte vi, at byde på en lille skål med hasselnødder og rosiner - det viste sig at være et hit :)


Blot én time senere kiggede jeg til skålen og da havde den lille sultne julemus allerede forsynet sig eller måske bare hamstret alle hasselnødderne og et par rosiner - Helt vildt sødt og ret så hyggeligt, synes vi!!! :)


underskrift copy

tirsdag den 29. november 2011

En pakkekalender til den fodbold-interesserede dreng!!!

Så har jeg fået den tredje pakkekalender "i hus" og denne gang er det Daniel der kan glæde sig til den første december (Silje og Freja kan jo allerede glæde sig, for deres er nemlig færdige - dem kan du se her og her)...

Daniel er fodbold-interesseret på alle måder!!! Han spiller selv fodbold - både udendørs og indendørs - og så elsker han at se sin farmand spille kampe og selvfølgelig elsker han også at se bold i fjernsynet - både Superliga, Premier Leauge, Bundesliga, Champions Leauge og landskampe... ja faktisk bare det har noget med fodbold at gøre, så har det interesse!!! Derudover ved han en helt masse om holdene, spillerne, målscorere, resultater o.s.v. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at Daniel skulle have en form for fodboldkort-kalender og lige her på fodboldkort.com fandt jeg, hvad jeg søgte.

De har nemlig flere forskellige former for pakkekalendere med Champions Leauge kort. Jeg valgte at købe pakken der koster 399,- og så var der fri fragt. Lidt dyrt måske, men alligevel synes jeg, at jeg har fået meget for pengene.

Der er en startpakke med samlermappe, 3 pakker fodboldkort og 1 limited edition kort. - dette får han den første december.
Derudover er der 25 pakker fodboldkort og et spil med, som så skal fordeles udover de resterende 23 dage...
Jeg er sikker på at det vil vække STOR lykke hos min dejlige fodbold-interesserede søn (og mon ikke også det vil vække lykke hos farmanden?? Jeg tror det ;))


Nu mangler jeg bare mindstemandens pakkekalender, men den har jeg faktisk også helt styr på... Jeg ved ihvertfald lige præcis, hvad jeg skal købe inde i byen i morgen efter endt kursusdag :)

underskrift copy

søndag den 27. november 2011

Og vinderen er...

Så er vinderen af min give away fundet - TAK til alle jer, som ville deltage :)

Jeg har brugt random.org til at trække vinderen


Du kan se lige her om du er den heldige :)
Er det dig, så send mig din adresse på mail: hyggetroldeogbulderbasser@hotmail.com
Så vil jeg få sendt pakken afsted allerede i morgen!!!

underskrift copy

Pssst!!! Husk nu at deltage i min give away :)

I aften klokken 20.30 trækker jeg den heldige vinder af denne juleudgave af Shufflebook!!!


Hvis ikke allerede du er tilmeldt, så kan du gøre det lige nu, ved at skrive en kommentar til dette her indlæg!!!

underskrift copy

fredag den 25. november 2011

Stadig sygdom, men forhåbentlig bedring i sigte!!!

De sidste par uger har været præget af sygdom her i vores lille familie - idag er det Noah der skranter og Silje er træt efter flere dages sygdom...

Heldigvis har vi ikke de store planer i weekenden - jeg tror faktisk bare, at den står på rekreation og julehygge i stor stil - dejligt!!!

Forhåbentlig kan vi så gå en ny uge i møde UDEN sygdom... jeg krydser ihvertfald fingre!!!

Men altså, selvom vores lille Noah aka "Emil fra Lønneberg" er syg, ja så kan han altså stadig godt lave "ballade" og det er egentlig meget betryggende, for så er det da ikke helt slemt :)


Husk at tilmelde dig min give away lige her :)

underskrift copy

torsdag den 24. november 2011

Endnu en pakkekalender "er i hus" - Shanes julekalender til halv pris!!!

Som jeg fortalte den anden dag, så er jeg i fuld gang med at få færdiggjort ungernes pakkekalendere...

Jeg synes det er super hyggeligt med en lille gave hver dag - det er jeg nemlig også selv vokset op med! - og mine børn har derfor hvert år fået en pakkekalender... Jeg synes dog det er svært, at finde noget ordentligt til billige penge - og så er der jo også lige fire børn, som der skal købes ind til og 24 x 4 er sørme mange pakker!!!

Derfor har jeg de sidste par år gået efter, at børnenes pakkekalendere skulle have et tema og at gaverne derfor på en måde passede sammen i hver enkelt pakkekalender...

På den måde, kan jeg sådan set springe lidt over hvor gærdet er lavest, når først jeg har udtænkt/fundet/fået idéen

Siljes pakkekalender har jeg jo som sagt "fået styr på" og nu har jeg så også fundet ud af, hvad Freja skal have som pakkekalender!!!

Jeg har nemlig hele tiden tænkt, at Freja skulle have en form for kreativ kalender, med forskelligt materiale til hver dag... Men nu har jeg altså igen sprunget over det dér lave gærde og købt Shanes Julekalender, som er en kasse med en pose til hver dag, indeholdende materialer til en figur til en eventyrlig jule-shane-verden - og jeg er sikker på at min kreative Freja vil elske lige netop den julekalender!!!


Kunne sådan en pakkekalender være noget for jer, så kan jeg da fortælle, at jeg har købt den lige her hos Coop til halv pris og gratis levering til en selvvalgt Coop-forretning - i alt 175 kroner!!! Det er altså billigt - men skynd dig hellere at få bestilt, for der er 3-5 hverdage til levering :)

underskrift copy

onsdag den 23. november 2011

Lyn give away!!! (Trækkes allerede første søndag i advent!!!)


Nu har du chancen for at vinde den fantastiske SHUFFLEbook - JUL, som indeholder 24 julesange og 5 juleopskrifter...!!!

SHUFFLEbook inspirerer børn og voksne til hyggeligt samvær med fokus på julens populære sange.
Kortene kan anvendes som en alternativ julekalender og er flot illustreret, så børnene kan tale med om motiver, farver og figurer.


For at deltage, skal du blot være/blive fast læser her på bloggen...!!!

Tilmeld dig min giveaway ved at skrive en kommentar til dette indlæg :)


underskrift copy

tirsdag den 22. november 2011

En "spring-over-hvor-gærdet-er-lavest"-pakkekalender...

Vi er ramt af sygdom herhjemme hos os... ØV!

I sidste uge var det mig, der lå i sengen, Silje har været syg siden søndag morgen og er det stadig! Noah er nu også blevet syg... og for at det ikke skal være løgn, kan jeg høre på Freja, som sover, at hun har fået falsk strubehoste... Hold da op, hvor det bare går godt, altså!!!

Som jeg fortalte i går, så kan jeg faktisk nærmest ikke helt overskue, at jule-måneden "banker på døren", for jeg har slet ikke nået at ordne alt det, som gerne skal være på plads inden vi når den 1. december... - og al den her sygdom hjælper da bestemt ikke på det hele!!

Men altså, jeg synes jo alligevel også at det er lidt meget hyggeligt sådan at forberede sig til den dér julemåned... Og heldigvis er der da stadig en uges tid at gøre godt med endnu, inden den første kalenderlåge åbnes :)
Apropos kalender, ja så er det netop pakkekalendere til alle ungerne, som jeg er godt i gang med at få gjort færdige. Indtil videre er det kun Siljes der er købt - og her må man sige, at jeg er sprunget over hvor gærdet er lavest!!!

Jeg har nemlig købt en ShuffleBook med 24 forskellige julesange, så Silje hver dag får en ny julesang hun kan pakke op - Silje har i forvejen to andre ShuffleBooks - "Kom og syng med os 0-3 år" og "Kom og syng med os 3-6 år"   - og hun er helt vildt glad for dem, så jeg er slet ikke i tvivl om, at lige netop sådan en pakkekalender lige falder i hendes smag :)

En både nem og billig løsning - den koster blot 200 kroner - og så samles sangene i kassetten, som så kan tages frem år efter år, fantastisk!!!



Kender du ikke ShuffleBook, kan du læse mere om dem lige her. Jeg synes virkelig, at det er et genialt koncept og kan varmt anbefale dem til børnefamilier!!!

Faktisk skyder jeg en giveaway igang i morgen formiddag, hvor det netop er sådan en ShuffleBook med julesange, som du kan vinde - måske du har lyst til at være med?? :)

underskrift copy

mandag den 21. november 2011

Så er det altså ved at være snart...!!!

Efter en dejlig og hyggelig weekend i sommerhuset i Søndervig, er det nu gået op for mig, at der faktisk ikke er særlig lang tid tilbage af denne ellers så dejlige før-jul-måned...

Faktisk kan jeg slet ikke lige overskue, at det er første søndag i advent allerede nu på søndag...

Men så alligevel, ja så glæder jeg mig altså også lidt meget til, at der bliver taget hul på årets absolut hyggeligste måned!!

Jeg glæder mig til at julepynte, klippe/klistre, høre julemusik, hænge lyskæder op udenfor, fælde juletræ, tænde kalenderlys, bage småkager, lave konfekt og alt det andet, som bare hører julemåneden til...

Noget af det, som vi taler rigtig meget om herhjemme og som vi alle glæder os helt vildt til, ja det er at vi skal se julekalender i fjernsynet - Vi glæder os både til at se den nye "Ludvig og julemanden" og til at gense "Nissebanden i Grønland"!!!

Begge julekalendere er forlængst indkøbt, så vi er klar til start, lige om.... snart :)



underskrift copy

torsdag den 17. november 2011

At være med sådan lidt fra sidelinjen...

Jeg har været ramt af høj feber og har derfor været sengeliggende siden tirsdag aften... Jeg har sovet og sovet og sovet hele dagen - og når familien har været hjemme, så har jeg ligget halvvågen i mørket i soveværelset og nydt at lytte til Morten og ungerne, som har snakket, grinet og rå-hygget... Det er jo egentlig ikke særlig tit, at jeg sådan er med på sidelinjen på den måde, så det har faktisk været ret så fantastisk at opleve det...!

Jeg ved jo godt at jeg er gift med den mest fantastiske og dejlige mand - han er virkelig en super-far, med et kæmpe stort overskud!!
Og da jeg lå derinde i mørket og bare lyttede til alt det dejlige der foregik derude i vores lille familie, ja så blev jeg altså bare så glad og fyldt op af stolthed, kærlighed og taknemmelighed - og så blev jeg, på sådan en dejlig og varm måde, lige mindet om hvor meget jeg egentlig elsker ham, - som også er min aller aller bedste ven!!!

Lige et billede af Silje og Noah som maler med fedtfarver, mens farmanden laver aftensmaden :)


underskrift copy

En hyggelig daglig rutine...!!!

Lige siden vi havde de hyggelige uhyggelige græskar-lygter stående ved hoveddøren, har det været fast rutine at der skal tændes lys både ude og inde, når Noah kommer hjem fra dagpleje...

Han går direkte - ganske uden opfordring - hen til den lille lanterne, som vi har til at stå udenfor på bænken... Så tager han det brugte fyrfadslys ud og går ind for at hente et nyt, som han så sætter derind - og når moren eller faren har tændt lyset, så lukker han lige så fint lågen igen :)



Og når så han er kommet ind og har fået overtøjet af, så henter han nye fyrfadslys til stagerne i køkkenvinduet...


Hvor er det altså bare skønt, at har han sådan en fast hyggelig rutine - og jeg har selvfølgelig købt fyrfadslys med 6 timers brændetid, så lysene også kan nydes i mørket :)

underskrift copy

onsdag den 16. november 2011

En søndag i ZOO med dejlige bjørne-oplevelser...!!!

For andet år i træk, har vi årskort til ZOO (Aalborg/Odense) og det har vist sig at være et kæmpe hit... Jeg har ellers ikke sådan før været til det dér med årskort - men jeg har virkelig fundet ud af, hvor fantastisk det er for børnene at besøge dyrene igen og igen... Nu kender vi jo efterhånden dyrene så godt, at børnene kender navnene på dem og dét synes jeg er ret så hyggeligt!!!

I søndags skulle Morten arbejde og ungerne og jeg blev enige om, at vi trængte til en tur til Aalborg ZOO... Vi havde som sædvanlig en dejlig dejlig dag og igen var det en stor oplevelse at besøge isbjørnene!
Ungen Augo (se de fantastiske billeder fra besøget i foråret) er nu blevet stor og meget legesyg - og så er han meget optaget af os bagved ruderne - her er det Freja han leger med :)





Noah var dog allermest optaget af den brune bjørn, som lå og sov i hjørnet af sin indhegning... Vi sang selvfølgelig "Bjørnen sover" mens vi betragtede den... I løbet af dagen lavede Noah snorkelyde mange gange og hver gang måtte vi så lige hen forbi for at se om bjørnen var vågnet... :)
Men bjørnen sov altså uafbrudt...


Det er efterhånden blevet lidt af en fast tradition, at vi må købe én eller flere Schleich figurer med hjem... reglen er, at det skal være det eller de dyr der har gjort mest indtryk på os under dagens besøg - Noah fik selvfølgelig en brun bjørn med hjem :)


underskrift copy

lørdag den 12. november 2011

Til House of Hesselberg!!!

Hvor er det altså irriterende at de dér virus-beskeder bliver ved med at florere rundt - jeg får den også hos dig nu!!!


Marolle fandt ud af, at det ikke er virus du har fået... Du linker højst sandsynligt blot til en inficeret blog der hedder "Kun dikkedarer" - har du mon den på din blogroll???

Hvis du sletter den fra din blogroll skulle virus-beskeden gerne forsvinde... Prøv det lige af :)

Kh Tina
underskrift copy

fredag den 11. november 2011

Opfriskede efterårs-krukker...!!!

Mine efterårskrukker foran hoveddøren er i dag blevet frisket lidt op... De trængte nemlig efterhånden til frisk grønt mos og derfor tog Silje, Noah og jeg en tur i skoven for at hente lidt med hjem...

Nu pynter krukkerne igen fint og efterårsagtigt - endda også i nyt fint selskab af en smuk julerose og selvfølgelig hyasinther, dækket af fine små puder pudemos...



Pudemosset har jeg fået af min mor, som selv finder det i skoven!!!

underskrift copy

En lille sød historie der varmer mit stolte moderhjerte!!!

For et par dage siden fik jeg denne fantastiske mail fra én af pædagogerne i Frejas sfo:

Hej Tina og Morten.

Jeg skriver til jer, fordi jeg ikke har set nogen af jer her de sidste par dage jeg har været på arbejde, - og fordi at jeg er af den overbevisning, at det er lige så vigtigt af vidregive de gode ting omkring ungerne, som de mindre gode.
Jeg havde en rigtig god oplevelse i fredags, da jeg var ude på legepladsen. En pige havde det lidt svært ved at finde nogen at lege med, hun var ked af det og gik derfor rundt med mig. Freja kom rigtigt omsorgsfuldt hen og spurgte om ikke denne pige ville være med til fangeleg  og sagde, at hun kunne se at hun gik alene. 

En lille ting der gjorde en STOR forskel.


Se dét er sådan en historie der varmer mit, i forvejen, ret så stolte moderhjerte!!!
Vi ved jo selvfølgelig godt, at Freja er - og altid har været - en meget omsorgsfuld pige... Men hvor er det altså dejligt at høre, at hun har evnen til at spotte når andre har det svært og ikke mindst reagerer og tager et socialt ansvar, selvom hun kun lige er blevet 7 år - jeg synes det er SÅ flot!!!

Og hvor fantastisk er det så lige, at pædagogen tager sig tid til at nedskrive den lille historie til os - det er da virkelig også en lille ting der gør en STOR forskel!!! :)

Her er Freja foreviget i morges, i det nye sæt tøj, som hun har fået af moster i fødselsdagsgave :)


underskrift copy

D. 11.11.11 kl. 11.11

Den 11.11.11 klokken 11.11 gik jeg sammen med mine mindste-mus i skoven ved Birkesø - i det allermest fantastiske novembervejr!!!


Se her hos Marolle, hvad andre fra "blog-land" lavede på dette tidspunkt!!! :)

underskrift copy

Bedste veninder!!!

I går havde jeg en dejlig fridag, som jeg bare NØD hjemme sammen med Noah... Freja gik selv hjem til os efter skole, sammen med bedste-veninden... Og hold da op, hvor hun altså glædede sig til dét!!!

Freja havde nemlig købt disse armbånd, da vi var på vintertøjs-shoppetur i Bruuns for et par weekender siden og i går skulle bedste-veninden så ha' overrakt gaven...

Armbåndende er i total neon pink og grøn - og så er de af den slags som man kan strække ud og slå ned på håndleddet så de ruller sig sammen... Sådan nogle kan jeg også huske fra min barndom :)

Jeg synes de er super fede og så kostede de bare 25 kroner per styk - købt i Name It-butikken...



Bedste-veninden blev meget glad for armbåndet og Freja var STOLT!!! :)

De hyggede sig hele eftermiddagen med at danse til musik fra Frejas nye iPod og lave motorikbane i stuen...




Der blev også hygget med nybagte boller og varm kakao, da resten af familien var kommet hjem... Og så kørte vi hjem til mine forældre i Ikast for at "fejre" Mortens Aften med andesteg, flæskesteg og ALT hvad der-til-hører... Sikke en fantastisk dejlig dag :)

underskrift copy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...