menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

fredag den 30. december 2011

En ret så produktiv feriedag

I går havde vi sådan en dag helt uden planer, hvor vi bare var derhjemme - ungerne gik nærmest rundt i nattøj hele dagen, legede med deres julegaver, så fjernsyn, lagde puslespil, spillede computer, legede med kammerater, spillede playstation og ja, bare lavede lige præcis det som de nu havde lyst til... - dejligt og tiltrængt!!!

Jeg valgte at bruge min feriedag til at forberede mig lidt på at kunne overholde én af mine nytårsfortsættere, som lyder: "At lave madplan hver uge!"

Jeg synes nemlig at jeg de seneste mange uger sådan har været et par skridt bagud hele tiden og først har tænkt på aftensmad på vej hjem fra arbejde sent om eftermiddagen... og når intet er planlagt på forhånd, ja så kan det let ende ud i forhastede, kedelige, for tidskrævende eller dyre løsninger her hos os - ØV! - det skal nu være SLUT og jeg brugte derfor eftermiddagen i går på at være produktiv i køkkenet, så vi ihvertfald kan få en rigtig god start på det nye år 2012 :)

Jeg fik lavet madplan for uge 1, sendte Morten i Bilka for at handle ind og så brugte jeg ellers eftermiddagen til at få lavet forskellige retter til fryseren, så vi har let og lækker aftensmad at tage op til de travle hverdage...

Der er blandt andet lavet: Boller i karry, pasta/lasagnesovs, stegt medister, gryderet, moussaka, stegte bøffer til burger - alt sammen til to dage pr. ret - og så er der blevet lavet pizzaer og pølsehorn til madpakkerne...

Og så blev der bagt boller, men de kom altså ikke i fryseren!!! De blev nemlig nydt til eftermiddagshygge, med varm kakao og flødeskum til :)


Den noget så fine tændstikæske som pynter på bordet, har jeg fået af Rakel


Og ja, så nyder jeg altså stadig mine fine Kähler juletræer, som jeg fik til min fødselsdag... snart pakkes de væk sammen med Medusa stjernestagerne og alt det andet fine julepynt, som jeg faktisk ikke synes jeg har fået nydt nok i denne alt for travle december julemåned... 
Men så vil jeg glæde mig til at kunne tage det frem igen til næste jul (som der heldigvis er meget lang tid til :)!!!


underskrift copy

torsdag den 29. december 2011

Et lille udsnit fra "vores december" i ord og billeder

Årets julekortbillede 2011


Pigerne laver pebernødde-dej



Den smukke jule-belysning på Viborg-strøget


Dejligt møde med den søde julemand i Mathias-centeret


Besøg på Viborg Stiftsmuseum - juleudstillingen


Museets nisse-skelet, som er fundet på et lokalt loft...


Hygge med hjemmebagte hindbærsnitter



Den ene af husets to chokolade-julekalender-tyve Afsløret!!! (for 117. gang ;)


En træt december-pige


Juleaften






Glædelig jul til jer allesammen :)

underskrift copy

onsdag den 28. december 2011

Dét skal fejres!!! ;)

"Dét skal fejres" - var netop Daniels kommentar, da jeg kom hjem fra arbejde her i eftermiddag og nu kan holde de næste par dage fri sammen med resten af familien...

Og fejret, ja det blev det såmænd også - på den tiltrængte, dejlige og råhygge-agtige måde... Først med en eftermiddagslur på sofaen ved brændeovnen!!! :)

 Derefter hyggede vi med hjemmelavede fuldkornspizzaer til aftensmad...


 ... og da de to små var puttet, spillede vi ZOO-panic, som Freja fik i julegave...


... og lige nu laver Freja puslespil (også en julegave) mens Daniel læser én af de fodboldbøger, som han fik i julegave!!!
Hvor er det altså bare dejligt, hyggeligt og tiltrængt!!! :)


underskrift copy

fredag den 16. december 2011

Julegave-indkøbs-hygge-dag og hjerte-ranke

Lige nu holder jeg forlænget weekend - og hold da lige op, hvor er det altså tiltrængt!!!

Dagen i går tilbragte jeg sammen med min dejlige mand i storcenteret og på strøget i Viborg, hvor vi, i ro og mag, fik købt stort set alle julegaver. Vi havde planlagt "butiks-ruten" hjemmefra og lavet en liste over HVEM der skulle have HVAD og HVOR det skulle købes (incl. plan B, hvis noget kunne være udsolgt) - ret så struktureret og yderst effektivt :)

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi begge tager en fridag og får købt julegaverne sammen - vi synes det er en helt vild hyggelig måde at gøre det på!!! 

Bare det at kunne slæntre rundt med hinanden i hånden, spise frokost på Jensens og ja... bare nyde hinandens selskab og have masser af TID - dét er simpelthen SÅ dejligt :)

Jeg synes lige at jeg vil vise jer den fine fine hjerte-ranke, som jeg købte af Rakel på det lokale julemarked her i byen... Godt jeg købte den, ellers ville jeg uden tvivl have fortrudt det efterfølgende :)

Nu hænger den og julepynter på vores bryllupsbillede i spisestuen og der hænger den altså bare helt perfekt - faktisk tænker jeg at den sagtens kan hænge der hele året!

Dagen idag skal bruges til lidt rengøring og bagning, inden vi får fødselsdagsgæster til eftermiddagskaffe... For der er nemlig én her i huset, som fylder 32 år i morgen... Hvem mon det kan være?? ;)


underskrift copy

onsdag den 14. december 2011

Søde kravlenisser

Jeg er simpelthen lige nødt til at dele en lille sød juleidé med jer :)

Sidste år lavede vores fantastiske dagplejemor disse søde kravlenisser til os - hun har lavet dem ved at tage et billede i hel-figur af Silje og Noah, forstørre dem, klippe dem ud og laminere dem...


Jeg er helt vildt glad for dem og synes de pynter så fint og sødt på billedet i spisestuen - og ja, det er mig der sidder dér i den fede Porshe og tager lipgloss på... Det er taget til vores bryllup for 5 år siden :)

underskrift copy

Årets juletræ

Søndag eftermiddag fik vi hentet årets juletræ hjem... Jeg synes det er SÅ jule-hyggeligt, at gå rundt dér i "juletræ-skoven" og i fællesskab finde det aller flotteste og aller mest perfekte juletræ blandt alle de andre og så fælde det på ægte "save-save-brænde-manér"... Det er en tradition, som jeg er vokset op med og som jeg har taget med ind i min egen lille families juletraditioner :)



underskrift copy

tirsdag den 13. december 2011

Det fascinerende, smukke og glubske Vesterhav!!!

I weekenden var jeg i sommerhus ved Søndervig sammen med mine klub-kolleger og inden vi satte kursen mod Viborg søndag formiddag, måtte vi lige en tur ned til Vesterhavet...


Det er altid spændende at komme ned til stranden, for den forandrer sig hele tiden... Denne gang var jeg spændt på at se, hvordan torsdags/fredags-stormen har haft indvirkning på stranden og jeg må sige, at jeg blev noget overraskende over den glubskhed havet har udvist overfor klitterne...

Havet har ædt et stort stykke af klitterne, så der nu er en stejl skrænt dér, hvor vi plejer at gå ned til stranden - jeg synes det er helt uhyggeligt!!!

I TV-Midtvest i går, hørte jeg at havet har ædt 3-4 meter af klitterne ved Søndervig - vildt og ret så skræmmende med naturens kræfter!!!


underskrift copy

lørdag den 10. december 2011

En sød lille julemus

Så er vores lille søde logerende julemus blevet indfanget i vores ikke-klapfælde...

Vi satte den efterfølgende ned i en høj glaskrukke med lidt nødder og brød i, så vi kunne studere den ordentligt og hvor er den altså bare sød. Den har store smukke mørke øjne, søde ører, den fineste brune pels og den kæreste lille lyserøde snude - og så ser det SÅ sødt ud når den vasker/pudser sig over hele kroppe... selv fødderne får tur :)


Den var så sød, at vi et kort øjeblik overvejede at beholde den i et hamsterbur indtil det bliver forår, men nej... vi blev til sidst enige om, at musen altså må klare sig selv... Nu har den ihvertfald fået en chance i stedet for at have endt sine dage i en klapfælde...

Julemusen bor nu ude i skoven, hvor vi håber den vil få det rigtig godt :)

underskrift copy

At nyde de små pusterum...

De sidste par uger har jeg været noget fraværende her på bloggen og det beklager jeg selvfølgelig for alle mine trofaste læsere, som forgæves kigger forbi til en uopdateret blog ... Men jeg har altså haft travlt både på arbejde og i klubben, som har resulteret i både sene og lange dage - og at jeg har været afhængig af de offentlige transportmidler hele ugen, da min bil har været på værksted, har heller ikke ligefrem givet mig mere tid sammen med familien! Vores weekender og resterende hverdagsaftener har været booket op - dog udelukkende med gode ting og sociale arrangementer! - så jeg har bare NYDT de små pusterum herhjemme og bloggen er altså ikke blevet prioriteret...!!!

Pusterummene byder på julehygge og bare dét at være sammen - også om de praktiske ting såsom madlavning... Det er skønt og virkelig værd bare at NYDE...
Freja og jeg laver Shanes kalender sammen hver eftermiddag (de seneste par dage har jeg dog nærmest ikke været hjemme, så vi er lidt bagefter... men det må vi få indhentet i morgen :) og hvor er det fantastisk hyggeligt at sidde dér sammen med hende ved bordet i alrummet, med ild i pejsen og tændte stearinlys, mens de andre laver puslespil ved den anden ende af bordet - dét er virkelig kvalitets-hygge-tid!!



Lige nu nyder jeg netop ét af de dejlige små pusterum, og det er tiltrængt efter en arbejdsdag i går fra klokken 8.30 - 02.00, først i børnehaven og derefter i klubben, hvor årets juleparty for over 250 glade unge mennesker løb af stabelen...

Om et par timer kører jeg til sommerhuset i Søndervig sammen med mine seks klubkolleger... Dér skal vi afholde årets julefrokost og samtidig også en afslutning på vores fantastiske team-samarbejde... Jeg og tre andre, har nemlig valgt at stoppe i klubben ved udgangen af året (grundet omstruktureringer på klubområdet, som jeg pt ikke føler jeg har hverken tid eller overskud til at være en del af)... Jeg kommer til at savne "ungdomsskole-klub-livet" sammen med mine kolleger og de unge mennesker helt vildt, men lige nu er det faktisk også helt ok at få mere fritid sammen med min dejlige familie... Jeg håber dog ikke, at mit exit betyder at det er helt farvel til ungdomsskolen, men det må tiden jo så vise...

underskrift copy

søndag den 4. december 2011

Noahs pakkekalender

Noah er meget optaget af zoo-dyr og han er SÅ glad for de få Schleich-dyr han har fået når vi har været i Aalborg Zoo... Derfor har vi besluttet os for, at Noah skulle have en Schleich-pakkekalender i år - måske sådan lidt en dyr løsning, men da Noah alligevel har fødselsdag den 2. december, så kunne kalenderen være en del af hans fødselsdagsgave...

Hver dag finder Noah så et nyt Schleich-dyr i sin julesok og dét er noget der vækker stor lykke hos den lille mand :)


Alle fire børn er virkelig begejstrede for deres pakkekalendere - jeg har heldigvis ramt fuldstændig plet i forhold til deres interesser, så jeg er både glad og godt tilfreds over at have købt noget som de virkelig kan bruge, i stedet for det "bralder", som jeg ellers har købt de foregående år og som ellers bare er blevet smidt ud, når vi har total-opryddet værelserne...
Dén erfaring vil jeg tage til mig og lave pakkekalendere ud fra fremover!!!

underskrift copy

Julesokker til fredags-snolder

Hos vores lokale købmand er det en hyggelig tradition, at byens børn hænger en julesok op nede i butikken. Hver fredag kan børnene komme og hente indholdet, som er fredags-snolder!!!

For første gang vil vi prøve at være med og derfor har vi i år hængt disse fire filt-julesokker op dernede :)


Sokkerne har jeg købt i Søstrene Grene for bare 13 kroner per styk...

underskrift copy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...