tirsdag den 31. januar 2012

Nyt foderbræt og lækkerier til fuglene

I dag kom vores fine nye pileflet foderhus og hvor er jeg bare glad for det!!! Det er den perfekte erstatning for det gamle og jeg er sikker på, at fuglene også bliver glade for det - hvis altså ikke de er blevet alt for fornærmede over forsømmelsen...???


For at lokke fuglene til foderhuset, har jeg lavet noget lækkert fugle mad af svinefedt, havregryn, rosiner, fuglefrø-blanding og fugle-nødder. Halvdelen af blandingen har jeg brugt til at lave hjemmelavede foder-kugler  - Store kogler med en snor i toppen og så er blandingen ellers trykket godt ind i revnerne på koglen... Nu ligger de udenfor og fryser, så de kan blive hængt op i træerne i morgen tidlig... (du kan se her hvordan vi lavede dem sidste år)


Jeg har læst, at de købte foderkugler er direkte farlige for fuglene, da deres kløer kan sidde fast i det net der sidder omkring kuglerne... Vi har mange af disse kugler liggende og de skal selvfølgelig stadig bruges til fuglene. Jeg har derfor taget nogle stykker af dem ud af nettet og lagt dem i "kræmmerhuset" sammen med lidt æbler...
Åh, hvor jeg håber at fuglene snart opdager at der nu er disket op med lækkerier her hos os, for det er SÅ hyggeligt med besøg :)


underskrift copy

mandag den 30. januar 2012

En meget smuk vinterdag

I dag holder jeg en sygedag sammen med Noah, som har været syg siden fredag med opkast og feber... Heldigvis er der bedring at mærke på ham i dag - feberen er væk og han har fået farve i kinderne igen... Nu er det bare lige energien der skal lades op, så han kan komme i dagpleje i morgen!!

Noah har været inde hele weekenden, så da vi havde afleveret de store i skole og børnehave, gik vi en tur i det smukke vintervejr... Jeg satte Noah på kælken udenfor hoveddøren og så gik vi ad det grønne område op til "vores" lille skov - det er fantastisk!!!
underskrift copy

søndag den 29. januar 2012

Endelig rigtig vinter!

Åh, hvor er det altså fantastisk at sneen endelig er kommet og at det højst sandsynligt bliver liggende et godt stykke tid!!!

Vores to ældste unger suser selv ud i sneen og op til kælkebakkerne sammen med deres kammerater - og hvor er det skønt!!!

Vi bor tæt på skov og grønne områder - noget vi heldigvis vægtede meget højt, da vi kiggede på hus for 5 år siden og som vi sætter stor pris på i dag :)

Silje og jeg har også været på kælkebakken og bagefter gik vi en dejlig tur i skoven. Det var SÅ hyggeligt og fredfyldt at gå dér, bare os to sammen, mens sneen dalede langsomt ned... - og så kunne jeg jo trække Silje på kælken hele vejen, for der er jo ingen der hverken salter eller rydder sne på skovstierne - Silje synes det var intet mindre end fantastisk!!! :)Lillebror er desværre stadig syg og ganske uden energi, så han har endnu ikke været med ude og lege i sneen - det er så synd for ham! Vi bliver hjemme i morgen og så håber vi på bedring i løbet af dagen...

underskrift copy

En syg mindste-mand

Hvor er det altså bare fantastisk hyggeligt som sneen daler ned udenfor og dækker alt med et fint hvidt lag - Se dét er vinter! og hvor har vi da ventet længe på den :)

Nu håber jeg bare rigtig meget på, at sneen vil blive liggende helt til uge 7 hvor vi skal på vinterferie i sommerhuset... Så kan vi kælke i klitterne og gå lange ture med ungerne på kælk, på de sne-belagte grusveje - se dét er vinterferie når den er bedst! :)

I dag er både Daniel, Freja og Morten til indendørsfodbold-stævne... Jeg hygger mig herhjemme med mindste-musene... Noah har været syg hele weekenden med opkast - ØV!!! - og han virker slet ikke til at være i bedring endnu... Lige nu ligger han på sofaen og ser Løvernes Konge sammen med Silje - hvor er det altså synd for ham, det lille pus!!!


underskrift copy

fredag den 27. januar 2012

Forsømte fugle


Det ellers så fine og hyggelige flettede foderhus - som jeg fik af Morten for ihvertfald 7 år siden - er gået i stykker... Det er slidt op og her efter vinterens storme kan det slet ikke bruges mere...

Derfor er vores ellers så velfodrede fugle, desværre blevet forsømt hele vinteren og det har jeg det bestemt ikke godt med...

Nu, hvor sneen endelig er kommet, kan jeg virkelig mærke på min dårlige samvittighed, at der altså må anskaffes en erstatning for det gamle foderhus...

Jeg har ledt og ledt efter en, som ligner det gamle - endelig har jeg fundet det og det er nu bestilt!!!

Jeg er spændt på at se det live - men jeg synes det ser rigtig fint, hyggeligt og robust ud på billedet!!
Faktisk er jeg ret vild med at den er så enkel - og så synes jeg at 300 kr er billigt for et flot og håndlavet foderhus i pileflet!!!

Nøj, hvor jeg altså glæder mig til at hænge det op i træet og fylde det med lækker fuglemad til de sultne fugle :)
Pileflet Foderbræt m/ træbund
Vores nye foderhus er bestilt lige her

underskrift copy

torsdag den 26. januar 2012

Et tip om vildt billige rejser til Disneyland Paris lige nu!!!


Juhuuu og jubiii - Vi har lige bestilt en kør selv ferie til Disneyland Paris!!!!

Vi glæder os helt vildt meget til at besøge de fantastiske, eventyrlige og totalt gennemførte parker igen :)

I søndags så jeg en reklame i fjernsynet om at det er billigt at rejse til Disneyland Paris i år, fordi de fejrer 20 års jubilæum... Jeg fløj nærmest op af sofaen og hen til computeren, for fantastiske oplever til billige penge - dét er altså lige noget for mig!!! :)

Og jeg skal da lige love for at det er billigt!!!

Hos Magic Tours kører de et tilbud med at børn under 11 år rejser gratis indtil den 29. marts - Og når vi har 4 børn under 11 år, så er der jo en temmelig stor besparelse for os!!!

(Efter den 29. marts er det kun børn under 7 år der er gratis!!!)

Vi skal derfor afsted i slutningen af marts, to voksne og fire børn, 3 overnatninger inkl. morgenmad i en hytte med køkken, bad og toilet samt 4 dages entré til disney-parkerne for os alle.
Der er kun 5 km kørsel ind til parkerne og vi har gratis parkering derinde.

Vores rejse koster KUN 4300 kr!!!!

Det er altså helt vildt billigt - så vi måtte bare slå til :)

Morten kunne desværre ikke tage ferie, men så er det heldigt at jeg har en mor som er med på den værste!!! Min mor og jeg tager derfor afsted sammen med alle 4 unger - det bliver SÅ godt og helt vildt fantastisk hyggeligt!!! (Vi har stadig en plads i bilen og i hytten, så jeg håber ret meget på at min søster slutter sig til... dét kunne lige sætte prikken over i'et ;) - og så koster en ekstra voksen kun 1200 kr... det er så billigt!!!)

Der er uden tvivl stadig billige rejser at få hos Magic Tours, hvis I også har en drøm om disney eventyr og magi - det kan ihvertfald anbefales herfra!!! :)

Læs mere om vores fantastiske ferie i indlægget her og i indlægget her :)

underskrift copy

tirsdag den 24. januar 2012

I biffen med farmand

Vores Silje-pige på 3½ år har kastet sin kærlighed på den fantastiske Disney Klassiker "Løvernes Konge".

Det startede allerede før jul, hvor hun begyndte at kigge i en Løvernes Konge bog i børnehaven. Pædagogerne læste den ofte højt for hende ellers kiggede hun selv på billederne i bogen. Vi har haft filmen i dvd-samlingen i flere år og her efter nytår besluttede jeg mig for at se filmen sammen med hende. Og siden har hun faktisk set den hver dag og kan den nu helt uden ad - og hun ELSKER den!!!

I går aftes var Silje i biffen sammen med sin farmand, for at se Løvernes Konge i 3D... - en STOR oplevelse hun glædede sig helt vildt til og hun blev bestemt ikke skuffet!!!

Der blev råhygget med en lille snolder-pose og popcorn mens filmen blev nydt og højlydt kommenteret af Silje  :)

Timon og Pumba er Siljes store idoler og da vi var i Aalborg Zoo forrige weekend var vi så heldige at møde dem sådan helt rigtigt!!! :)
Og selvfølgelig blev der så købt et par Schleich eksemplarer med hjem til Schleich samlingen!!!


Og sådan så de altså ud IRL :)underskrift copy

mandag den 23. januar 2012

En dejlig weekend med gode oplevelser

Altid kommer sygdom jo ubelejligt... og lige netop denne weekend ramte den ubelejlige sygdom altså mig!!!

For første gang nogensinde valgte jeg ikke at lytte til min krop... I stedet valgte jeg simpelthen at tage smertestillende/febernedsættende piller i weekenden for at holde mig selv fra at ligge vandret - Heldigvis hjalp det (og forhåbentlig giver det ikke bagslag!) og her til morgen var jeg, så godt som, helt og aldeles frisk igen :)

Og så har vi haft en rigtig dejlig weekend med gode oplevelser!!!

  • Freja fik afholdt det pyjamasparty, som hun og veninderne havde set frem til i et par uger - stor succes, som gentages hos en anden veninde på lørdag til MGP-fest :)

  • Pigerne og jeg var til et gratis arrangement i Musikhuset i Århus. Vi havde fået fribilletter til teaterforestillingen "Sara og Snehvide". Et super godt arrangement, afholdt af "CoverKids" og "Børn i byen". 
Før forestillingen blev vi budt på forfriskninger i teatersalens værksted. Det var virkelig hyggeligt og spændende at kigge på alle de fine rekvisitter mens vi nød smoothies og kage (ja, jeg spiste selvfølgelig ikke kage, men dét gjorde pigerne :)
Efter den virkelig gode forestilling måtte vi lige udenfor og se den fantastiske regnbue på AROS... Vi har stadig til gode at opleve museet - en oplevelse jeg glæder mig til at dele med alle mine unger!!


Mens pigerne var med moren på teater-tur var drengene med farmanden til indendørs-fodboldstævne, så dér kørte vi ud efterfølgende...

Farmandens hold vandt turneringen - SÅ flot!!! - og mens vi ventede på at de fik fejret deres velfortjente sejr i omklædningsrummet, spillede ungerne fodbold :)

Det er helt vildt så megen energi de fik brændt af og hold da lige op, hvor de grinede og hyggede sig!!!
Om aftenen blev der MGP-hygget i sofaen med Bones-takeaway og søndag havde vi besøg af et hold gode venner fra Århus...

Hvor var det fantastisk at jeg sådan klarede mig gennem en ellers sygdomsramt weekend helt uden at måtte aflyse noget som helst... Så selvom jeg jo godt ved at det er meget forkert ikke at lytte til min krop, så fortryder jeg bestemt ikke at jeg valgte at køre den på smertestillende - bare denne ene gang!!! :)


underskrift copy

lørdag den 21. januar 2012

På energi-lavblus

Øv øv... Her sidder jeg ved pc'en med min dyne omkring mig og har ret så ondt af mig selv, mens jeg drikker grøn the... Jeg har feber, ondt i halsen og smerter når jeg synker, som også stråler op i venstre øre...Så kan jeg bedre forstå at jeg sådan har frosset hele dagen og at mit energi niveau har været totalt på lavblus - og så endda på min fridag, hvor jeg har haft SÅ meget jeg skulle nå...

Noget har jeg da også nået, men kun det mest nødvendige - så som at gøre klar til Frejas pyjamasparty som er blevet holdt her i aften... Tøserne (4 stk) har indtaget stuen, hvor der er blevet hygget, fjantet, grinet og fnist, mens der er blevet set film, spist lasagne, leget og hygget med snolder...

Det har været en stor succes og nu sover de alle sødt på madrasser i stuen :)

I morgen tidlig må jeg nok en tur til vagtlægen for at få lavet en podning, så min halsbetændelse kan komme under antibiotika-behandling, hvis altså den er forårsaget af en bakterie...

Jeg har bare overhovedet ikke tid til at være syg, for i morgen formiddag skal pigerne og jeg i teateret i Århus og søndag får vi besøg af gode venner fra Århus, som vi ikke har set længe...

Nu vil jeg tage et par smertestillende, så jeg kan få lidt lindring til min ømme hals og så vil jeg krybe ind i min dejlige seng igen... Godnat :)

underskrift copy

fredag den 20. januar 2012

Godt igang med "projekt sundhed, energi og overskud"

Omend det er længe siden jeg har givet lyd fra mig, så lever jeg altså i bedste velgående - og tro mig, jeg mærker at jeg lever!!! (her hentyder jeg til mine ømme mavemuskler, som pludselig og brat er blevet revet ud af deres dvale og sat til at arbejde flere dage om ugen!!!)

Jeg er jo begyndt på mit "projekt sundhed, energi og overskud" - som egentlig startede som "projekt mave", men jeg er blevet klogere siden da!!

Jeg har fundet ud af, at det jo ikke bare sådan lige er til at få en flad mave (selvom det altså stadig er mit store ønske!). Det er nogle svære kilo jeg gerne vil af med (7 kg) og efter fire graviditeter i løbet af 10 år, hvoraf de to sidste kom lige i rap, er jeg godt klar over at jeg må leve med at have en "brugt" krop - og gudskelov for det!! For jeg vil jo ikke bytte mine dejlige unger væk for en flad mave :)

Jeg har nu besluttet mig for, at mit projekt skal hedde "projekt - sundhed, energi og overskud" og jeg er allerede godt i gang!!

Jeg holder mig til kuren "få has på mavefedtet" fra iform.dk (dog ikke til aftensmaden, hvor jeg spiser det resten af familien får, med måde). Det er virkelig lækkert mad der er med i kuren - enkelte ting er dog ikke lige noget for mig, men så har jeg bare erstattet det med noget lignende.
Jeg har overhovedet ikke spist hverken slik, kage eller noget der ligner siden nytår - jeg har dog købt to pakker sukkerfri gul gajol, til hvis nu jeg skulle få lyst til noget sødt, men begge pakker ligger stadig uåbnede i køkkenvinduet - så kuren må altså holde mit blodsukker så stabilt, at den tilfredsstiller min ellers ret så søde tand!!! Fantastisk :)

Og så er jeg jo også kommet godt i gang med at løbe igen og dét er virkelig skønt!!! Jeg har været i Runners Corner, hvor jeg har fået lavet en løbestil-test og har købt nye løbesko, som jeg nærmest ikke kan mærke at jeg har på :)
De er måske ikke så kønne og så ser de ret så store ud... Men de passer til lige netop mine fødder og giver den rigtige støtte... Så det kan jeg godt leve med :) Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er de altså også ret store - en str. 42... Sikke kæmpe plader jeg egentlig har!!! ;)

Jeg fik en løbeskade i min fod i efteråret, så jeg har været nødt til at starte stille og roligt op igen. Jeg har fået et løbeprogram walk'n run af en kollega (bare en kopi, så jeg ved ikke hvor programmet er fra). Løbeprogrammet passer lige til mit temperament - det starter hverken for langsomt eller hurtigt ud - det er overskueligt/nemt at huske på mens man løber.
Jeg er godt i gang med uge 2 og løber altså tre dage om ugen - Selvom jeg er blevet rigtig glad for at løbe, så er der selvfølgelig nogle dage, hvor det kan være sværere at overholde aftalen om at løbe med sig selv. Men jeg vil være standhaftig og faktisk så giver det en dejlig energi bagefter :)

Lige et billede fra før løbeturen i morges i det dejligt kolde og smukke morgen-vinter-vejr...


Udover løbet, så er jeg også kommet godt i gang med at bruge mit medlemsskab i fitnesscenteret, hvor jeg træner boxercise og zumba mindst én gang om ugen.

Jeg styrketræner nu også mindst to gange om ugen i Loop cirkeltræning og dét koncept er altså lige noget for mig!!! For det første ligger det meget tæt på min arbejdsplads, så det er nemt at tage derhen efter arbejde. Derudover synes jeg at det er nemt og overskueligt at komme gennem alle maskinerne - istedet for at rende rundt i det almindelige fitnesscenter og forsøge at huske hvilke maskiner det nu er der er med i mit udarbejdede træningsprogram.

I sidste uge fik jeg lavet et Loop-tjek, hvor jeg blev vejet og målt om taljen også fik jeg målt min krops fedtprocent, vandprocent, knoglemasse samt adominal fedt (det farlige fedt som sidder rundt om tarmene). Og så fik jeg udregnet min krops metabolske alder - og hold da op jeg er overrasket (ikke positivt) over resultaterne (som jeg ikke lige er klar til at dele med jer bag skærmene endnu :)!!!

Da jeg fik resultaterne indså jeg at mit "projekt-mave" egentlig bare er en lille del af det store og vigtige "projekt sund krop"!!!

Jeg har fået en ny tid til et Loop tjek om fire uger - og nøj, hvor er det altså spændende at se hvad der er sket med min krop på de fire uger. Jeg synes det er helt vildt motiverende at have dét at se frem til i stedet for bare at stille mig på vægten her hjemme på badeværelset - for jeg er ikke i tvivl om at det vil gå langsomt på vægten.

Nu er det vigtigste fokus, hvad der sker inde i kroppen og dét er spændende!!! Og jeg ved slet overhovedet ikke hvad jeg kan forvente... Iiiihhh altså jeg kan næsten ikke vente til det bliver den 6. februar så jeg kan få udløst spændingen og se resultatet af mine anstrengelser med kost og motion :)

underskrift copy

tirsdag den 10. januar 2012

Jeg læser og glæder mig...

I går og i dag har jeg været hjemme fra arbejde - Silje er syg med opkast og feber, så hun har haft behov for at have sin mor hos sig... Heldigvis har hun det bedre i dag, så jeg håber at hun kan komme i børnehave i morgen!!

Formiddagen i dag, har jeg brugt på at koge suppe, så vi har lækker aftensmad til de næste dage - skønt!!!

Mens suppen har kogt og Silje-pigen har sovet på sofaen, har jeg læst i bogen "Bliv løber for livet" og jeg glæder mig helt vildt til i eftermiddag, hvor jeg skal i Runners corner for at få lavet løbetest, så jeg kan få nye løbesko, som passer lige præcis til mig - Det bliver SÅ godt!!!

Og så glæder jeg mig som et lille barn til min første løbetur siden oktober, hvor jeg måtte stoppe mit løb som jeg ellers lige var kommet så godt i gang med, på grund af en skade i foden... Jeg har stærk mistanke til mine gamle løbesko (som egentlig er Mortens de gamle - og hvor smart er det lige??), om at det er dem der er årsagen til min skade... Det håber jeg det er! - og så håber jeg at den lange pause, som jeg har givet løbet har gjort at skaden er gået i sig selv igen, så jeg kan starte på en frisk med nye løbesko...underskrift copy

Lækkert!

Min morgenmad plejer normalt at bestå af en rugbrød med ost og en kop the til, men nu er jeg jo begyndt på kostplanen, så i dag består min morgenmad af denne lækre dyb-mørk rød-violette brombær smoothie - hold da lige op hvor det smager fantastisk!!! - så er det altså ingen sag at være på "mave-kur" :)


Opskriften kommer lige her - ingredienserne skal bare blendes:

1 dl Cultura/ylette
200 g frosne bær fx solbær og blåbær (jeg har brugt brombær)
½ banan
1 spsk havregryn
½ dl juice/most
vaniljesukker

underskrift copy

mandag den 9. januar 2012

Kostplan for mavefedtet

I denne uge starter jeg med at motionere igen - jeg har holdt en pause på et par måneder og det er alt for lang tid... Det kan mærkes på mit overskud og ja, så kan det jo så også ses på vægten... Egentlig er jeg en slank kvinde, men desværre har jeg en irriterende topmave, som virkelig ligner en gravid-mave i uge 20 når jeg glemmer at trække den ind... Jeg er SÅ træt af den mave og nu skal den væk - basta!!!

Udover at begynde på motionen igen - styrketræning, boxercise, zumba - har jeg besluttet mig for, at der nok også må en kostændring til... Her efter nytår har jeg hverken spist kage eller slik og det fortsætter jeg selvfølgelig med - faktisk er det slet ikke svært og jeg har før gjort det i ½ år...

På iform.dk har jeg fundet en 7 dages kostplan som hedder "Få has på mavefedtet". Kostplanen indeholder alle de centrale elementer til at få en flad mave, så den må altså prøves!!!Jeg er super dårlig til at huske at spise morgenmad samt de små mellem måltider, som skal til for at få forbrændingen igang - derfor tænker jeg at kostplanen vil være en hjælp til det! og så synes jeg at kostplanen virker både lækker, lige til og overskuelig!!!

Jeg har aldrig før været på en decideret kur, så faktisk glæder jeg mig til det - og ikke mindst til forhåbentlig at se resultater ;)

Jeg er startet på kostplanen i dag og vil holde mig fuldt ud til den morgen, formiddag, frokost og eftermiddag - dog ved jeg på forhånd at det bliver for besværligt at skulle lave speciel aftensmad til mig selv hver aften samtidig med at jeg skal lave til resten af familien, så om aftenen spiser jeg det samme som dem, men selvfølgelig med måde :)

Skulle du også have lyst til at prøve kostplanen, så kan du finde den lige her!!!

underskrift copy

søndag den 8. januar 2012

I gang med det dersens motion :)

De seneste par måneder har jeg ikke fået brugt mit abonnement i fitnesscenteret - jeg har simpelthen ikke haft overskud til at komme afsted pga travlhed... Men nu skal det være slut!!!

Jeg vil i gang igen - både med styrketræning, boxercise og zumba!!!

I Viborg kan man for bare 229 kroner om måneden træne i 5 forskellige lokale fitnesscentre og det er altså smart! Så i morgen har jeg meldt mig til en prøvetime i Loop, for at se om det styrketrænings-koncept er noget for mig - og så ligger det blot 2 minutters kørsel fra min arbejdsplads, så nemmere bliver det vist ikke!!! Iiihh, hvor jeg altså glæder mig :)


underskrift copy
Vores Silje på 3½ har ret svært ved at forstå det dér med tid og årstider... Foreksempel siger hun altid " i går" om noget der ér sket, også selvom det er meget længe siden det er sket... Og så siger hun imorgen om noget der skal ske en anden dag, også selvom der er meget lang tid til det skal ske...

For hende findes der kun vinter og sommer - og lige nu er det altså ikke vinter, for der er jo ingen sne!!

Til gengæld er det i dag - i følge Silje ihvertfald - sommer, for solen skinner jo noget så dejligt udenfor!!! Og selvom jeg stadig håber på en masse sne til Danmark denne vinter (gerne til uge 7 - tak), så vi rigtig kan komme ud at kælke, lave sneboldkamp og bygge snemænd, ja så nyder vi altså "sommerens solstråler" her i det lille hjem :)underskrift copy

Retro morgenmadstallerken

Noah har fået en fin retro Kelloggs morgenmadstallerken fra Rosti - fundet i genbrugsen til bare 3 kroner...


Noah er meget glad for den - det er blevet favorit-tallerkenen og han SKAL spise af den hver morgen (og helst også aften)..
"MIN!!!" siger Noah, så slet ingen her hjemme er i tvivl om, at dén tallerken, det er Noahs :)


Han har jo nok lært ét eller andet af sin storesøster Silje, som SKAL spise af sin lilla Rice tallerken og med sin lilla Rice ske, hver morgen og ja helst også aften!!! Og hun accepterer heller ikke, at andre vil låne hendes tallerken!! :)

underskrift copy

lørdag den 7. januar 2012

Lækker hjemmestrikket vest til Noah

Jeg er SÅ heldig, at have en mormor, som elsker at strikke og som oven i købet er fantastisk dygtig til det!!!

Da vi besøgte hende mellem jul og nytår havde hun strikket en lækker vest færdig til Noah. Den er SÅ fin og den skulle selvfølgelig på med det samme :)


underskrift copy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...