menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

søndag den 29. april 2012

...

Den seneste uge er fløjet afsted på godt og ondt - faktisk synes jeg det har været hårdt at få hverdagen til at hænge sammen og det tærer på mit overskud... Noget tyder på at det er sådan det næste stykke tid kommer til at være... Vi håber på bedring...!!!
Vi hænger i, hjælper hinanden og står sammen allesammen herhjemme! - vi er et godt team og heldigvis er vi ved godt mod!!! Vi skal nok klare os igennem!!!

Det vigtigste er at vi har hinanden og det er vigtigt for os at fokusere på alt det gode - glæde os over den nære lykke og de små øjeblikke!!!

Som så mange andre var vi til øko-dag i søndags... Det var som altid et skønt arrangement med mange gode oplevelser... Pigerne var smask-forelskede i både kalve og køer :)





Noah derimod var altså mest til at sidde i de kæmpestore traktorer - køerne skulle han helst slet ikke i nærheden af, hvis han selv kunne bestemme :)


De store drenge (Daniel og bedste-vennen) var mest til vild leg i halmen og selvfølgelig alle smagsprøverne :)

Alt i alt var det bare en helt igennem fantastisk dejlig dag for alle - også køerne som var over-begejstrede for igen at komme ud på det grønne græs!!!

Dog var de lidt tøvende, da dørene til stalden blev lukket op - men det er der ikke noget at sige til med alle de mennesker der var stimlet sammen udenfor i mudderet :)




underskrift copy

fredag den 20. april 2012

Økodag - Køernes forårsfest


Så er det på søndag den 22. april, at du ganske gratis kan komme på gårdbesøg og opleve de økologiske køer danse klokken 12, når de efter en laaang vinter i staldene endelig kommer på græs igen...
- det plejer at være en fantastisk oplevelse for hele familien!!

Øko-gårde rundt omkring i landet holder åbent hus - her kan du finde en gård nær dig og læse mere om aktiviteterne :)

Vi skal ihvertfald afsted - det er en begivenhed vi ser frem til hvert år!!! Du kan læse mit indlæg fra sidste års øko-dag lige her :)

underskrift copy

RICE-ZOO-kurv

Når vi sådan er i ZOO, så køber vi som regel altid en lille ting med hjem... I Aalborg ZOO er det Schleich-dyr vi køber og i Odense er det RICE-ting...

Denne gang gjorde vi et rigtig fint køb synes jeg og egentlig også ret så relevant for vores udflugt :)

Vi købte nemlig denne fine kurv til alle Noahs Schleich-ZOO-dyr... Jeg synes den er fantastisk perfekt!!!










Desværre er der ikke plads til elefanter og næsehorn i den nye kurv... Så måske vi er nødt til at købe endnu en RICE-ZOO-kurv næste gang vi kommer til Odense :)

underskrift copy

torsdag den 19. april 2012

Skoldkoppe-ferie

Så er Noahs skoldkopper endelig ved at være på retur, med skorper på hver og én... Og hvor er det altså en dejlig lettelse nu at have det overstået... Det er virkelig svært at få det hele til at hænge sammen med arbejde og sygt barn i over en uge... (godt vi fik Siljes overstået i påsken!!)
Heldigvis er det lykkedes med god hjælp fra Olde, som hellere end gerne ville have Noah på skoldkoppe-ferie et par dage... Og så er jeg så heldig at have en fantastisk arbejdsplads med søde kolleger, som havde fuld forståelse for mit behov for at bruge omsorgsdage resten af ugen - og sørme om ikke også jeg har et par feriedage mandag og tirsdag!!!

Så vi holder altså skoldkoppe-ferie herhjemme - Noah og jeg - og hvor er det bare hyggeligt og dejligt at kunne slappe af og NYDE at være sammen, uden at skulle gå og være bekymret for hvor lang tid det nu tager at komme ovenpå igen!! Noah har været hårdt ramt af skoldkopperne, som er piplet frem overalt på hans lille krop... De har kløet og gjort ondt på den stakkels lille mand...

I dag trængte vi til lidt luftforandring og da Noah længe har snakket om Zoo og dyrene, så var det jo oplagt at køre med farmanden, som skulle arbejde i Odense i dag... Så mens Morten har været på arbejde i Odense, så har Noah, Silje og jeg råhygget 5 timer i Odense Zoo i fantastisk forårsvejr!!! :)

Jeg havde glemt mit kamera - men så er det jo heldigt at jeg har fået iPhone :)










underskrift copy

tirsdag den 17. april 2012

Opfordring til udveksling af opskrifter - Mit bidrag!!

Libbie med bloggen Binemor opfordrer andre bloggere til "udveksling af lækre hverdags-retter henvendt til den travle børnefamilie" 


- Og det synes jeg er en rigtig god idé!!! Vi kunne nemlig også godt trænge til at få udvidet vores udvalg af favorit-opskrifter herhjemme!!!


Tilmeld dig hos "Binemor" hvis du har lyst til at bidrage med en favoritopskrift :)


Den opskrift jeg vil smide i puljen er vores opskrift på "pandekager med oksekødsfyld" - En lækker ret, som selvfølgelig kræver lidt tid i forhold til at bage pandekagerne... Men madpandekager kan jo også købes færdiglavede og så bare lunes og fyldes med kødsovsen!! :)


Pandekager med oksekødsfyld




(4 personer)

Du skal bruge:

Dej: (Du kan selvfølgelig også købe madpandekagerne i supermarkedet)
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 200 g (3½ dl) hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • smør til bagning
Fyld:
  • 400 g oksekød
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 6 spsk hakkede tomater fra dåse
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 lille dåse majs/ 2 dl frosne majs
  • Ost til gratinering
Sådan gør du:

Dej:
  • Hæld mælk i en skål og slå æggene ud i mælken.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk til en dej uden klumper
  • Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.
Fyld:
  • Rør kødet med eddike salt og peber.
  • Pil løg og hvidløg og hak fint.
  • Skær chilien midtover, fjern kernerne og hak den fint.
  • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvisløg og chili i olien i 2 minutter.
  • Kom kødet i og brun det.
  • Rør tomater og puré i.
  • Lad det simre i cirka 15 minutter og afkøl.
  • Rør majsene i - husk at hælde vandet fra.
Tænd ovnen på 200 grader

Bag pandekagerne i smør på panden - de må ikke være for tynde!!!




  • Når du har bagt alle pandekagerne, lægger du en stribe fyld på hver og ruller dem sammen.
  • Læg pandekagerullerne tæt sammen i et ovnfast fad.
  • Drys evt lidt revet ost over og sæt dem i ovnen 10-15 minutter.
Server evt med salat eller råkost...

Velbekomme!! :)


underskrift copy

Nu med tilfreds mave :)

Siljes specielle og ret så hyggelige mave havde jo - som nævnt i dette indlæg - virkelig meget lyst til risengrød i dag og fik sit ønske opfyldt...



Da vi så sad ved bordet og spiste risengrøden siger Silje "Moar, prøv lige at hør min mave" og da jeg ligger øret ned til hendes mave siger hun: "Kan du høre at den griner? Det er fordi den får risengrød!!"

Arhmen, det er da ikke til at stå for!!! :)

Det kan man da kalde for en tilfreds mave - og den blev bestemt ikke mindre tilfreds af at slutte af med en is til dessert... HjemIs-bilen kom nemlig lige forbi :)


underskrift copy

En speciel mave

Vores Silje-pige har en ret speciel mave... Den fortæller hende nemlig hvad den har lyst til at få at spise - og den tolererer faktisk ikke, at man ikke lytter til hvad den siger, for så spiser den nemlig nærmest ingenting af det man ellers serverer for den...

Men maven skal jo lære at den ikke altid kan få lige dét den gerne vil have, så det er ikke hver gang der bliver lyttet til den... Men maven glemmer altså ikke!!! Den husker - helt tilbage fra i fredags, hvor den havde meget lyst til risengrød, men ikke fik det... Den har snakket om det lige siden og i dag valgte jeg så at opfylde mavens ønske :)

Ihvertfald står der lige nu en stor gryde risengrød inde i sengen og koger færdig til aftensmaden - nok til at der gerne skulle være rester til i morgen, så maven rigtig kan få stillet sin lyst :)

Og så er det jo spændende hvad maven får lyst til næste gang - men én ting er sikkert, det er altid noget lækkert den har lyst til!!! :)


underskrift copy

Stolt lillepige

I søndags var Silje og jeg inviteret til fødselsdag hos én af Siljes venner på vejen - flere andre venner og veninder samt deres mødre var også inviteret og hvor var det altså bare hyggeligt!!!

Den tegning som Silje tegnede og pyntede med palietter i krea-hjørnet den anden dag, den skulle Sebastian altså have sammen med den købte gave indeholdende en fjernstyret bil - og hvor var hun bare stolt over at kunne overrække den fine tegning til fødselsdagsbarnet som heldigvis udviste at han blev rigtig glad for den :)



Det er altså også fantastisk at kunne give noget væk, som man selv har lavet!!! :)

underskrift copy

søndag den 15. april 2012

Ud i haglvejret med paraply

I går var det sådan lidt et underligt vejr - en god blanding af sol, regn og endda hagl... Da det pludselig begyndte at hagle sen eftermiddag, åbnede vi terrassedøren så vi kunne høre haglet tromme. Silje og Noah var meget fascinerede og skulle selvfølgelig lige ud at mærke på haglet og det var altså sjovt!!!

Til sidst hentede jeg deres jakker, støvler og paraplyer og så gik de i lang tid rundt ude i haven i haglvejret... Noah var først helt forstenet dér under paraplyen, for det er altså lidt en mærkelig lyd der kommer når haglet trommer på sådan en paraply - en spændende og sanselig oplevelse for en lille mand... men efter lidt tid fulgte han med sin storesøster på runder i haven... Nøj, hvor var det altså sødt og hyggeligt!!! :)





underskrift copy

lørdag den 14. april 2012

Simple hæklede hårspænder og kreahygge

Her i formiddag har jeg haft tid til at kreasysle lidt i mit kreahjørne på kontoret... Det er altså bare skønt at kunne trække sig lidt væk og bare sidde dér i mine egne tanker...

Jeg nåede at få lavet lidt flere af mine hæklede hårspænder færdige... Jeg synes de er fine og allerbedst er det at mine piger er helt vilde med dem og ofte har en på i skole og i børnehave... De nyder virkelig at udvælge lige netop dét hårspænde de har lyst til at have i håret den pågældende dag :)



Hårspænderne er simple at lave og så er det sådan nogle jeg kan hækle samtidig med at jeg snakker eller ser fjernsyn - de kræver nemlig ikke at der tælles, blot at jeg sådan husker at tage ud indimellem, så cirklen bliver større :)


Jeg starter med at lave en magisk ring - den er lidt svær, men der er en fin beskrivelse af hvordan den laves i bogen "Flere hæklede dyr" af Maja Hansen (jeg sidder stadig med bogen når jeg skal starte på en ny cirkel!).
Når jeg har lavet den magiske ring, hækler jeg blot med fast masker rundt og rundt. I 1. omgang hækler jeg 2 masker i hver for at få ringen større... Derefter hækler jeg 2 masker i ca. hver tredje maske for at få cirklen større... Sådan fortsætter jeg til jeg synes at cirklen har en fin størrelse... Jeg har valgt at hækle med to farver, så jeg skifter garn når jeg synes det er på tide...


Når min hæklede cirkel er færdig, så hæfter jeg enderne og så klipper jeg et stykke filt der passer til cirklen. Den syer jeg på med nål og tråd...


Og til sidst limer jeg et hårspænde på med hurtigtørrende klar universallim - spændet skal være åbent når det limes på, så det ikke limes sammen... ;)
Hårspænderne køber jeg i Søstrene Grene eller i Tiger - det er egentlig ligemeget hvordan hårspænderne ser  ud, for de kommer jo ikke til at kunne ses når først de er limet på :)




Det var ikke lang tid jeg fik for mig selv i krearummet... Silje opdagede nemlig ret hurtigt at jeg sad dernede og så ville hun da også være med til kreahygge :)
Først valgte hun selvfølgelig lige et af de nye spænder til håret!!! ;)





underskrift copy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...