Sådan en mor har jeg og hun er simpelthen fantastisk – på ALLE måder!!!
I går kom hun herud i sommerhuset til os efter arbejde og straks gik hun i køkkenet og bagte de LÆKRESTE vandbakkelses-boller – Mums!!!
Da Morten ved 16-tiden ankom efter endt arbejdsdag, kunne vi alle sætte os til bordet og nyde boller, vandbakkelser og varm kakao, hvorefter de 3 store og deres far tog på kælketur i klitterne :)
Aftensmaden i går var chili-con-carne, som vi ikke har fået i rigtig lang tid – simpelthen fordi jeg ikke har kunnet finde min opskriftbog “HAPS!” med yndlingsopskriften på netop dén ret… Men sørme om ikke den har ligget her i sommerhuset siden sommerferien!!! Så det var et rigtig dejligt gensyn og Freja har nu fået sig en ny livret :)
Her får I altså lige den super gode opskrift på Chili-con-carne!!!
Du skal bruge:
- 2 store løg
- ½ dl olie
- 4 fed hvidløg
- 800 g hk oksekød
- 3 spsk honning
- 6 dl bouillon
- 1 dåse brune bønner
- 2 dåser koncentreret tomatpuré (240g)
- 3 spsk soja
- ½ hk frisk chili eller ½ tsk tørret chilipeber
- 1½ tsk oregano
- 1½ tsk basillikum
- salt og peber
- cremefraiche
- Jeg tilsætter altid et par peberfrugter skåret i mindre tern til retten også!
Sådan gør du:
- pil løget og skær i skiver (jeg hakker)
- Pil hvidløget og pres det i hvidløgspresseren
- Varm halvdelen af olien op i en stor gryde og brun løg og hvidløg. Fisk dem op igen og læg den på en tallerken.
- Brun nu kødet i resten af olien og hæld løgene tilbage i gryden. (svits peberfrugterne lidt sammen med kødet).
- Tilsæt honning og lad det simre i 2 minutter.
- Skær chilien midt over, fjern kernerne og hak den fint.
- Tilsæt nu bouillon, bønner, tomatpuré, soja, chili og krydderier.
- Lad retten småkoge under låg i 45 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Vi serverer altid chili con carne med kartofler eller ris til og så lige en skvæt cremfraiche oven på :)
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar