Da jeg i torsdags var på sy-kursus var der i prisen inkluderet den lækreste mad!!!
Rakel og Camilla havde lavet et lækkert frokostbord med forskellige tærter, salater og brød (se billeder i Rakels indlæg) og jeg fik så den dejlige tjans at bage kage til eftermiddags-kaffen... Og hvis der er noget jeg elsker så er det at bage kager - gerne nye opskrifter hvilket der jo her var en oplagt mulighed for!!! :)
Jeg blev enig med mig selv om at det skulle være en rigtig sommer kage og gerne sådan én med friske bær... og ja, valget faldt altså på en "Pavlova med sommerbær" og den smagte bare helt vildt fantastisk godt!!!
Den er virkelig nem at lave og så kan bunden sagtens laves dagen i forvejen :)
Opskriften (som er fra Odense Marcipan) har jeg lovet at lægge på bloggen - og det er så hermed gjort!!! :)
Du skal bruge:
Sådan gør du:
Rakel og Camilla havde lavet et lækkert frokostbord med forskellige tærter, salater og brød (se billeder i Rakels indlæg) og jeg fik så den dejlige tjans at bage kage til eftermiddags-kaffen... Og hvis der er noget jeg elsker så er det at bage kager - gerne nye opskrifter hvilket der jo her var en oplagt mulighed for!!! :)
Jeg blev enig med mig selv om at det skulle være en rigtig sommer kage og gerne sådan én med friske bær... og ja, valget faldt altså på en "Pavlova med sommerbær" og den smagte bare helt vildt fantastisk godt!!!
Den er virkelig nem at lave og så kan bunden sagtens laves dagen i forvejen :)
Opskriften (som er fra Odense Marcipan) har jeg lovet at lægge på bloggen - og det er så hermed gjort!!! :)
Du skal bruge:
1 dl æggehvide
1/2 tsk. eddike
150 g flormelis
125 g ODENSE Ren Rå Marcipan
1/2 tsk. eddike
150 g flormelis
125 g ODENSE Ren Rå Marcipan
¼ ltr. piskefløde
1/2 kg sommerbær
1/2 kg sommerbær
Sådan gør du:
- Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelis til stift skum.
- Vend resten af flormelis i, og pisk videre, til det hele er stift igen.
- Riv marcipanen i marengsmassen, og vend det forsigtigt men hurtigt sammen.
- Læg marengsen som et stort bjerg på en bageplade med bagepapir - diameter på 20-25 cm.
- Bag i 30-40 min. ved 150 grader, så den er sej og karamelagtig i midten.
- Sæt den til køling på en rist.
- Umiddelbart inden servering pyntes med flødeskum og masser af bær.
- Slut evt af med at sigte et drys flormelis hen over bærene.
Velbekomme :)
Hej takker for opskriften er noteret ned det må blive i morgen vi afprøver den da der lige om lidt er færdigbagt banankage vh Vibeke
SvarSletDejligt du har fundet den :)
SletLækkert med nybagt banan-kage - mums!!
Kh Tina
Uhmm, hvor ser det dog bare lækkert ud! Den skal helt sikkert prøves inden for kort tid. Elsker alt med frisk frugt og marcipan :-)
SvarSletKh Karen