fredag den 30. december 2011

En ret så produktiv feriedag

I går havde vi sådan en dag helt uden planer, hvor vi bare var derhjemme - ungerne gik nærmest rundt i nattøj hele dagen, legede med deres julegaver, så fjernsyn, lagde puslespil, spillede computer, legede med kammerater, spillede playstation og ja, bare lavede lige præcis det som de nu havde lyst til... - dejligt og tiltrængt!!!

Jeg valgte at bruge min feriedag til at forberede mig lidt på at kunne overholde én af mine nytårsfortsættere, som lyder: "At lave madplan hver uge!"

Jeg synes nemlig at jeg de seneste mange uger sådan har været et par skridt bagud hele tiden og først har tænkt på aftensmad på vej hjem fra arbejde sent om eftermiddagen... og når intet er planlagt på forhånd, ja så kan det let ende ud i forhastede, kedelige, for tidskrævende eller dyre løsninger her hos os - ØV! - det skal nu være SLUT og jeg brugte derfor eftermiddagen i går på at være produktiv i køkkenet, så vi ihvertfald kan få en rigtig god start på det nye år 2012 :)

Jeg fik lavet madplan for uge 1, sendte Morten i Bilka for at handle ind og så brugte jeg ellers eftermiddagen til at få lavet forskellige retter til fryseren, så vi har let og lækker aftensmad at tage op til de travle hverdage...

Der er blandt andet lavet: Boller i karry, pasta/lasagnesovs, stegt medister, gryderet, moussaka, stegte bøffer til burger - alt sammen til to dage pr. ret - og så er der blevet lavet pizzaer og pølsehorn til madpakkerne...

Og så blev der bagt boller, men de kom altså ikke i fryseren!!! De blev nemlig nydt til eftermiddagshygge, med varm kakao og flødeskum til :)


Den noget så fine tændstikæske som pynter på bordet, har jeg fået af Rakel


Og ja, så nyder jeg altså stadig mine fine Kähler juletræer, som jeg fik til min fødselsdag... snart pakkes de væk sammen med Medusa stjernestagerne og alt det andet fine julepynt, som jeg faktisk ikke synes jeg har fået nydt nok i denne alt for travle december julemåned... 
Men så vil jeg glæde mig til at kunne tage det frem igen til næste jul (som der heldigvis er meget lang tid til :)!!!


underskrift copy

3 kommentarer:

 1. Hvor burde jeg følge dit eksempel, men er bange for at jeg ikke er struktureret nok :o(.

  Hyggeligt med lune boller...og STORT tillykke med fødselsdagen den anden dag.

  Forresten også nogle søde børn I havde på jeres julekort i år ;o).

  Godt nytår!

  SvarSlet
 2. TAK Pia :)
  Jeg er heller overhovedet ikke struktureret!! Men det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve at blive, for jeg er træt af at skulle "halse bagefter" i den travle hverdag vi har...
  Planlægning, struktur og "just do it" må blive nøgleordene for mit 2012 - Jeg håber og krydser fingre for at jeg kan leve op til mine nytårsfortsæt og egne forventninger!! :)
  også godt nytår til dig og dine!!!

  SvarSlet
 3. Hej Tina,

  Det kan bestemt anbefales at lave madplan! Jeg har gjort det i mange år efterhånden. Vi handler ofte lørdag formiddag, der er alle varer på hylderne, men folk er ikke kommet ud for at handle endnu. Så ofte bruger vi kun 10-15 min på at handle til den kommende uge.

  Jeg synes det er dejligt, at man altid ved, hvad man skal hjem og lave og vi får ofte prøvet nye retter af, netop fordi vi er forberedt.

  Det er en vanesag at lave madplan og hurtigt bliver du så god til det, at det ingen tid tager at lave planen. Hvis jeg virkelig føler mig inspireret, så laver jeg plan for flere uger, men vi handler så kun til en enkelt uge.

  Held og lykke med det!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...