tirsdag den 15. maj 2012

Ren nostalgi i Haunstrup Dyrepark

Nu er det jo ikke ligefrem nogen hemmelighed at min familie og jeg ELSKER zoologiske haver - vi nyder at besøge de samme steder igen og igen ligesom vi også nyder at besøge nye steder...

Jeg selv er vokset op med årlige besøg i Haunstrup Dyrepark, som var en lille zoologisk have beliggende i den lille by mellem Herning og Videbæk i det midt-vest-jyske... Det var SÅ hyggeligt et sted, hvor man måtte røre ved og fodre stort set alle dyrene... Den store søløve-han Buller lavede show... Man kunne få en pony-trækketur, køre med det lille tog, få en tur i karrusellen, bådene og de små biler... Gå ind til de søde gedekid, marsvin, kaniner og sågar hundehvalpe!!

Det lille hyggelige zoo findes stadig, men nu er det bare blevet til en stor hyggelig zoologisk have der hedder Jyllands Park Zoo og for et par uger siden besøgte mine mindste-mus og jeg parken sammen med min veninde Camilla og hendes datter Alma...

Vi havde den aller dejligste dag!!! Konceptet med at komme helt tæt på dyrene, røre og fodre er stadig det samme - det er helt fantastisk, for dyrene er nysgerrige og kommer helt hen til hegnet for måske at få en godbid :) Vi havde selv medbragt gulerødder, æbler og jordnødder!!! Ungerne var virkelig modige og de RÅ-nød at fodre både bavianer, hjorte, rensdyr, tapirer, alpacaer, lamaer, æsler, bøfler og geder :)

Desværre døde søløve-hannen Buller for 7 år siden, men nu er det hans søn Bubber der laver show og han ligner sin far gør han - han er dygtig!!! :)

Der er en masse legepladser rundt omkring i parken og så er der stadig det lille mini-tivoli med den samme karrusel og de samme biler som da jeg var barn - og ikke mindst bådene som heller ikke var blevet udskiftet... Arhmen, det var bare ren nostalgi :)

Her følger lige lidt billedespam fra dagen - jeg kan kun anbefale jer at besøge parken, for det er virkelig et dejligt, hyggeligt og helt unikt sted... Vi vender ihvertfald tilbage til næste år!!!
Forresten, hvis I besøger den fantastiske zoo-park, så pas lige på emu'erne - de er nemlig ret så frække og kan nå langt ud over hegnet med deres lange halse!!! :)
Jeg havde taget en pakke spaghetti med som foder til dyrene og den hapsede én af emu'erne fra klapvognen, hvorefter den gik i gang med at spise plastic-indpakningen... Der udspillede sig et længere og vældigt drama i forsøget på at få emu'en til at aflevere tilbage - det må virkelig have set sjovt ud! - det lykkedes heldigvis til sidst efter vi havde tilkaldt hjælp hos dyrepasserne - pyha :)
Og så må man slet ikke fodre med spaghetti i parken længere - UPS!!! :)underskrift copy

6 kommentarer:

 1. Dejlige billeder, elsker også det sted, men jeg syntes nu der manglede et billed med lamaen der snuppede hele posen :))

  SvarSlet
 2. Tihi Jeannett, jamen du har da helt ret - den frække spaghetti-emballage-spisende emu skal da med (det var altså ikke en lama ;)!!!
  Jeg har nu lagt billeder ind til sidst i indlægget :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Der er jeg også kommet meget som barn. Må snart besøge det igen, der er altså dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Danagonia :)
   Ja, det er virkelig et dejligt sted - du MÅ besøge det igen og opleve nostalgien ligesom jeg ;)
   Kh Tina

   Slet
 4. Åh jeg har også mange minder fra netop den zoo. Nu hvor vi ikke længere bor i Viborg er der bare lidt lidt længere dertil. Men vi tager nok derud engang i sommer.
  Er det forresten ok at give dem spagetti? Jeg mener at have læst at dyrene elsker det, men at de ikke kan tåle det? (Det er altså ikke på nogen måde dømmende, jeg kom bare til at tænke på det :) )

  Har i været i Blåvand Zoo? Det er SÅ hyggeligt, kommer I en dag på de kanter skal I klart besøge det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - man må ikke fodre med spaghetti længere, dyrene kan nemlig blive syge af det... Det fik jeg at vide af dyrepasseren da han kom os og emuen til undsætning :)
   Jeg havde taget det med, fordi jeg kunne huske at vi fodrede med det da jeg var barn... - heldigvis nåede jeg ikke at fodre andre dyr end emuen med det :)
   I må besøge det til sommer - der er SÅ skønt!!! Vi var derude en hverdag og det kan klart anbefales, for der var næsten ingen mennesker :)

   Vi må da besøge Blåvand Zoo en dag - tak for tippet!!
   Kh Tina

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...