mandag den 18. april 2011

Forårs-fest hos øko-køerne

I dag har vi selvfølgelig været tíl forårs-fest hos øko-køerne og vi havde som sædvanlig en dejlig dejlig dag med en masse spændende oplevelser og gode snakke...

Jeg synes, at det er SÅ fantastisk, når landmændende sådan lukker dørene op for befolkningen, for hvordan skulle børnene ellers kunne opleve "livet på bondegården"?

Vi så :
 • alle de forskellig-farvede køer - deres mad, deres senge og hvordan de bliver kløet på ryggen af store børster.
 • hvor køerne bliver malket - sugekopperne der bliver sat på yveret, slangerne hvor mælken løber igennem og tanken som opbevarer mælken inden det bliver hentet af mælkebilen og kørt på mejeri.
 • de tykke køer med kalve i maven.
 • de små kalve som ikke længere må være ved deres mor, fordi hun jo skal malkes - derfor ville kalvene rigtig gerne sutte på vores hænder og tøj - heldigt at de ikke har tænder ;)


Det er første gang Noah sådan rigtigt ser en ko, så jeg var lidt spændt på hvad han ville sige til de store kønne og nysgerrige dyr med våde muler og laaange tunger - men han var da bare lige i sit es og NØD dagen i fulde drag - og så fik han ihvertfald lært at sige "Muuuuhhhh" :)På gården var der besøg af Arlas maskot - "koen Karla" - og så var der konkurrencer, smagsprøver, halm-legeborg og kæmpe traktorer som kunne prøves.Da klokken begyndte at nærme sig 12 måtte vi lige igennem stalden én gang mere inden køerne blev lukket ud.
Det var som om køerne var fuldstændig klar over hvad der skulle ske, for nu var de begyndt at brøle rigtig meget og så stod de og kiggede ud af vinduerne ned mod marken, hvor folk var begyndt at tage plads :)


Så står vi klar og venter på at landmanden skal åbne staldøren - Daniel og Freja bruger ventetiden på at lege med stød-hegnet - her er det Freja der får stød - aaaaaavvvv!!! :)


Vi kan godt li' at stå, så vi kan se køerne komme ud af stalden, fordi det ser SÅ sjovt ud når de kommer ud i det fri - nogle løber bare afsted - nogle tøver med at tage skridtet ud af den trygge stald - nogle mister modet, vender om og løber tilbage - nogle hopper - nogle brøler - nogle er ved at falde, fordi de liiige skal have gang i bentøjet efter en lang vinter i stalden.

Her kommer de aller-første køer ud - NØJ, hvor er de bare glade, spændte og forårskåde!!!


Afsted det går....


... og så er der dem der tøver og som bare venter på at der er én som tør tage skridtet - så følger de andre nemlig trop - sødt :)


Vi skulle selvfølgelig også se køerne danse (og brøle) på marken - et dejligt og rørende syn!!!Farvel kære øko-køer, vi ses igen til næste år, til endnu en dejlig forårsfest :)

underskrift copy

4 kommentarer:

 1. Endnu engang et dejligt indlæg med de skønneste billeder. Jeg sad og smilede stort af køerne på deres forskellige veje ud i det grønne :)

  SvarSlet
 2. hej Tina! Ser ud som om I havde en lige så god øko-dag som os:-) har du set mine billeder? Kh Christina

  SvarSlet
 3. Sikke nogle skønne billeder! Jeg glæder mig sådan til, at jeg kommer ud til jer i sommerhusetpå onsdag!! Kh Mette

  SvarSlet
 4. Mette B: Tak for det :) Jamen de er altså også bare SÅ søde de køer - den er sikker hvert år, at de forskellige måder at komme gennem stalddøren på, er repræsenteret :)

  Christina: Ja, vi havde en skøn og dejlig dag!! Jeg kigger lige ind til dig og ser dine billeder :) Har ikke lige haft tid til at besøge andre blogs mens vi er i sommerhuset :)

  Mette-mus: Vi glæder os vildt til du kommer i morgen!!! :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...