tirsdag den 21. februar 2012

Pandekagens dag

Tirsdagen efter fastelavn giver aftensmaden, traditionen tro, lissom helt sig selv - det er nemlig pandekagens dag og den skal da fejres!!! :)


Jeg synes det er noget så hyg'ligt med mærkedage - og specielt denne her dag ligger klart på favoritlisten hos ungerne :)
Det er nemlig ikke særlig tit (faktisk kun denne ene gang om året!) at der serveres dessert pandekager som hovedret til aftensmaden herhjemme, så ungerne NØD at få lov til at spise ligeså mange de havde lyst til!!!
Heldigvis blev der levnet hele syv pandekager, så farmanden også kan få når han kommer hjem fra fodboldtræningen... - ellers tror jeg nok der var én der var blevet ret så skuffet :)

Fejrer I pandekagens dag hjemme hos jer??

underskrift copy

8 kommentarer:

 1. Vi har ikke fået pandekager i dag nej, det var ellers planen lige indtil vi kom i tanke om hvordan det gik sidst med at lave pandekager på vores forfærdelige pander, så det bliver først når vi har fået shoppet nye pander desværre.

  SvarSlet
 2. Det var ærgerligt...
  Faktisk havde jeg også købt sådan nogle fine nye Rasmus Klump pandekage-pander, som vi alle glædede os til at afprøve... Men jeg havde bare slet ikke lige tænkt på at undersøge om de kunne bruges til induktion - og det kunne de selvfølgelig ikke - ØV altså!!!
  Men det gik nu alligevel meget godt på den almindelige gamle pande :)
  Og så må de nye pandekage-pander ud i sommerhuset at bo :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Vi får nok lidt for tit pandekager :-)) Og i Sverige er det ikke pandekagedag, men fastelavnsbolledag (fettisdag) i dag, hvor man spiser en svensk variant af fastelavnsbollen. Den er mere som en lys kardemommebolle med marcipanfyld og flødeskum og rigtig god :-))
  Kh Bodil

  SvarSlet
 4. Uhm, det lyder lækkert og hyggeligt med "fettisdag" - måske du har en opskrift du vil dele ud af?? Det kunne da være lidt hyggeligt med lidt svenske traditioner :)
  Vi elsker også pandekager - men det er så mest med oksekødsfyld når det er til aftensmad, men det er altså også super lækkert!! :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 5. Hvor lyder det hyggeligt! Hvis jeg havde vist det skulle vi også ha pandekager!!

  SvarSlet
 6. Nej det gør vi ikke, men kunne sagtens finde på det :)
  - vi grovåd tilgengæld pandekager en formiddag i sidste uge, hvor vi havde vinterferie, mums!

  SvarSlet
 7. Christina (Badelma): Det ved du nu til næste år :) Pandekagedagen falder altid tirsdagen efter fastelavn!!

  Christina Ravn: Vi har faktisk også rå-ædt pandekager til eftermidagsmad i vinterferien :)
  Men alligevel var vi helt klar på pandekager igen - det er nemlig kun den ene gang om året (måske to?)at der serveres pandekager til aftensmad her i huset :)

  SvarSlet
 8. Ja vi gør - dog ikke kun på dagen. Også ret ofte ellers :O)

  /Louise E.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...