torsdag den 9. februar 2012

Det virker!

Som jeg før har fortalt her på bloggen er jeg igang med mit projekt "sundhed, energi og overskud" og det går virkelig godt!!!

Projektet fylder meget i mit liv lige nu, fordi det er vigtigt for mig at få min nye livsstil godt implementeret i MIG og vores hverdag herhjemme - og det er dét værd, for det virker!
Jeg kan mærke, at jeg har fået mere energi og overskud, samtidig med at min mentale indstilling nok også har ændret sig - og så kan jeg se resultater på min mave ... På 3½ uge har jeg tabt mig 2 kg og så er jeg blevet hele 4 cm slankere rundt om livet :)

Resultaterne har jeg fået via mit 2. LOOP-tjek i mandags... Og selvom der også var skuffelser (Det lyder mærkeligt, men fedtprocenten var lidt gået op, muskelmassen var gået ned og min metabolske-alder var gået et år op?) så giver jeg bestemt ikke op! Jeg er sikker på, at min krop bare lige skal finde sig selv i min nye livsstil - den må jo være rystet over alt det den pludselig udsættes for :)
Jeg giver den selvfølgelig max gas og vil glæde mig til om 3½ uge, når jeg igen skal til LOOP-tjek - og så vil jeg undlade at spise fokost inden, for det kan nemlig også godt have haft indflydelse på resultaterne! :)

Jeg har udelukkende tabt mig ved at ændre mine spisevaner og begynde at dyrke motion - det er livsstilen der er blevet ændret, så ikke noget pulver eller suppekur til mig...!

I fire uger har jeg troligt fuldt min kostplan - morgen, formiddag, frokost og eftermiddag - det er virkelig lækker og sund mad, så jeg lider bestemt ikke nogen afsavn. Tværtimod får jeg meget mere at spise end jeg gjorde før, hvor det var sådan lidt hip-som-hap hvad jeg fik at spise til disse måltider og om jeg overhovedet fik noget.
Nu følger jeg det faste program hver dag og har endnu ikke glemt at få madpakken med på arbejde!
Jeg må dog sige, at jeg ikke er fanatisk. Så hvis vi er i byen eller har gæster, følger jeg ikke altid planen helt - men jeg tænker mig om!
Slik og kage er fuldstændig udelukket og det klarer jeg faktisk overraskende godt - de to pakker gajoler, som jeg købte for fire uger siden til "krisetider" ligger stadig uåbnede i køkkenvinduet!!!
Det eneste usunde jeg har tilladt mig selv på de fire uger er - en kop varm kakao og lidt nachos til vores mexicanske hyggeaften i lørdags...
Jeg er virkelig stolt af mig selv!!!

Udover at ændre kosten, er jeg begyndt at dyrke motion og det er jeg helt vild med!
Jeg er begyndt at løbe igen - tre gange om ugen - og er nået til uge 5 i det løbeprogram jeg følger. Jeg nyder at løbe og så kan jeg godt li' at det er noget jeg kan gøre når det lige passer ind i hverdagen - det er vigtigt for mig at jeg overholder aftalerne med mig selv og får løbet de tre gange hver uge!!! Jeg løber cirka ½ time pr. gang, dvs. 1½ time om ugen.
Løbeskaden som jeg fik i efteråret mærker jeg heldigvis ikke noget til længere - hurra for mine nye løbesko :)
Jeg glæder mig helt vildt til igen at kunne løbe rundt om Søndersø i Viborg - til foråret!!

Derudover styrketræner jeg to gange om ugen i LOOP - og det er altså også noget jeg nyder!! Det ligger lige ved min arbejdsplads, så det er let for mig at tage forbi på vej hjem fra arbejde. Det tager mig godt og vel 45 minutter fra jeg kommer til jeg går, med den træning jeg har besluttet mig for. Dvs. at jeg også dér træner 1½ time om ugen.

De 3 timer jeg prioriterer at bruge om ugen på styrketræning og løb synes jeg er ret godt givet ud - og så er det jo tid bare til MIG og dét nyder jeg :)

Til slut lige et billede af dagens morgenmad - en skive groft rugbrød med mager ost og lidt marmelade samt 2 dl Cultura med 100 gram frisk frugt og så lige en kop the til :)


underskrift copy

5 kommentarer:

 1. Hmm nu får jeg lidt dårlig samvittighed :-/ godt gået, jeg vil også:-)
  Kh Christina

  SvarSlet
 2. Tak Christina - jeg er faktisk også lidt stolt af mig selv :)

  Du skal bestemt ikke få dårlig samvittighed!

  Jeg har længe haft lysten til at ændre livsstil for at få mere energi og overskud, da jeg konstant følte at jeg var tre skridt bagud i hverdagen og alt hvad jeg foretog mig... Og så blev årsskiftet altså det der gjorde at jeg tog mig sammen...
  Det kræver rigtig meget pludselig at ændre livsstil - men jeg får heldigvis masser af opbakning fra Morten til mit projekt!
  Det dér med at spise sundt og dyrke motion er bare første skridt i det 2012-projekt jeg har i tankerne - efter vinterferien starter jeg op på næste del af projektet :)

  Jeg kan jo ikke ændre det hele på én gang, så jeg er nødt til at tage ét skridt ad gangen. Og det vigtigste skridt på vejen må jo være at få mere energi til at kunne håndtere de nye tiltag jeg vil tilføre min/vores hverdag :)

  Måske du har lyst til at hoppe med på projektet??
  Jeg kan ihvertfald anbefale både kostplanen, løbeprogrammet og styrketræningen :)

  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Nu ved jeg jo ikke om du er løber?? Hvis ikke, kan jeg sagtens maile dig det løbeprogram jeg følger - hvis altså du har lyst til at komme i gang :)

  SvarSlet
 4. Hvor er du sej!
  Du lyder så motiveret og målrettet! Jeg går selv og kæmper for at komme i gang - tage hul på det. Men tror lidt at jeg netop vil for meget på en gang og så mislykkedes det. Man kan bare ikke ændre det hele på een gang!
  Jeg håber at komme med snarest - du er i hvert fald en inspiration!
  Kh Louise

  SvarSlet
 5. Louise: Mange tak for din søde kommentar - jeg er super glad for at kunne inspirere!!!
  Jeg har længe haft lyst til ændringer i mine prioriteringer... altså en livsstils-ændring.
  Men problemet er netop at der er alt for meget at tage fat på, så det virker helt uoverskueligt...
  Derfor har jeg besluttet at starte et "projekt 2012", hvor jeg foretager ændringer efterhånden som jeg får implementer de forskellige tiltag i hverdagen...
  Jeg føler mig meget motiveret og målrettet - og så synes jeg det er et vildt spændende projekt jeg har gang i (selvom nogle måske griner lidt af mig ;)
  Jeg håber du finder motivationen til at komme i gang!!!
  Igen TAK fordi du tog dig tid til at skrive din besked!!!
  Kh Tina

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...