torsdag den 6. maj 2010

Veninde-brev og pizzasnegle

Da jeg jo er på barsel, har vi næsten altid god tid om morgenen og det er bare SÅ dejligt. Her til morgen, da børnene havde spist deres obligatoriske havregrød og Daniel var cyklet afsted til skole, ville Freja gerne skrive et brev til en af hendes veninder. Hun tegnede en smuk prinsessetegning og så skrev jeg en lille hilsen som Freja dikterede. I brevet spørger Freja veninden, om hun har lyst til at komme med hjem fra børnehave i næste uge og sove sammen med Freja. Det søde brev blev foldet og puttet i en fin kuvert, som vi selv har lavet af flot papir.

Mens Freja tegnede, hjalp Silje mig med at lave Frejas madpakke. Det store hit til madpakken er pizzasnegle som vi altid har i fryseren til netop madpakker og picnicture (opskriften kan du få her). I dag havde Freja også bestilt et par pizzasnegle og da jeg tog posen ud af fryseren for at tø dem op i mikroovnen, blev Silje SÅ glad og råbte: "PIZZA" :o)
Hun troede altså at vi skulle have dem nu og blev noget skuffet og ked af det da jeg forklarede hende at Freja skulle have dem med i børnehave.
Jeg ringede så til Siljes dagplejer for at spørge om det var ok, hvis Silje fik en pizzasnegl med til hver nede i dagplejen - så kunne de tage dem med på deres bondegårdsbesøg i dag eller gemme dem til eftermiddagsmad. Det var heldigvis helt iorden og så var Silje lykkelig!!!
Jeg pakkede en pizzasnegl til hver ind i husholdningsfilm og Silje lagde dem i en madkasse, mens hun sagde navnet på den der skulle have lige netop dén pizzasnegl :)


Vi fandt Siljes rygsæk, hvor madkassen heldigvis godt kunne være i. Freja syntes, at Silje skulle være fin i dag når hun skal på bondegårdsbesøg, så Silje fik lov til at låne Frejas yndlingshalskæde, som hun selv har lavet. Se lige en stolt Silje-pige :)


Tasken på ryggen og et godt tag i barnevognen - hvor bliver hun bare stor!!! - og hun er ikke engang 2 år endnu...
Frejas taske under barnevognen indeholder en masse ting som starter med T, for i børnehaven har de nemlig store T-dag

Wow!!! Nogle piger som bor på vores vej har lavet en laaaaang hinkerude, så den skulle da lige prøves :)

Pigerne fandt også en mariehøne og Silje er blevet god til at holde den. Da de begyndte at komme frem her i foråret, ville hun overhovedet ikke røre ved dem, men nu kan hun godt have den siddende på hånden.
Da vi kom ned til dagplejen, nåede Silje lige at få skoene af og så løb hun ind i køkkenet, hvor de andre sad og lagde puslespil og råbte "se, se". Hendes dagplejer sagde: "Nej, Silje!!! Du har taske på ryggen... Hvad har du i tasken"? "PIZZA", råbte Silje og stoltheden lyste bare ud af hende.
Hun fik hurtigt (med lidt hjælp) lynet tasken op og fik madkassen taget frem og da dagplejeren åbnede madkassen råbte Silje: "DÉR" :)
Hendes søde og betænksomme dagplejemor sagde, at de da vist var nødt til at spise dem nu, for Silje kunne nok ikke vente til frokost - det var bare SÅ fantastisk at se min lille Nille stråle som solen, da hun kom op til bordet og én efter én lagde hun pizzasnegle på tallerkner og sagde navn på hvem der skulle have hvilken. Da kunne jeg bare mærke, hvor stor min lille pige er ved at være!!!!

3 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig morgen! Og tænk sig hvor klog sådan en lille størrelse kan være. Hvor er hun dejlig:-)

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar :)
  Ja, det er så fantastisk hvor meget de forstår - jeg bliver overrasket gang på gang og synes næsten ikke jeg kan nå at følge med, der er så meget fart på udviklingen!!!
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Åh så fint.. Det har vist været en go dag.. og sikke nogle dejlige morgener i har.. :) Pizzasnegle er altså også bare godt, må vist snart prøve at bage dem igen.. På mit arbejde kan man købe pizza snegle 2 dage om ugen, og hold op de er gode, men dem må jeg jo altså undvære i tiden... :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...