lørdag den 14. april 2012

Simple hæklede hårspænder og kreahygge

Her i formiddag har jeg haft tid til at kreasysle lidt i mit kreahjørne på kontoret... Det er altså bare skønt at kunne trække sig lidt væk og bare sidde dér i mine egne tanker...

Jeg nåede at få lavet lidt flere af mine hæklede hårspænder færdige... Jeg synes de er fine og allerbedst er det at mine piger er helt vilde med dem og ofte har en på i skole og i børnehave... De nyder virkelig at udvælge lige netop dét hårspænde de har lyst til at have i håret den pågældende dag :)Hårspænderne er simple at lave og så er det sådan nogle jeg kan hækle samtidig med at jeg snakker eller ser fjernsyn - de kræver nemlig ikke at der tælles, blot at jeg sådan husker at tage ud indimellem, så cirklen bliver større :)


Jeg starter med at lave en magisk ring - den er lidt svær, men der er en fin beskrivelse af hvordan den laves i bogen "Flere hæklede dyr" af Maja Hansen (jeg sidder stadig med bogen når jeg skal starte på en ny cirkel!).
Når jeg har lavet den magiske ring, hækler jeg blot med fast masker rundt og rundt. I 1. omgang hækler jeg 2 masker i hver for at få ringen større... Derefter hækler jeg 2 masker i ca. hver tredje maske for at få cirklen større... Sådan fortsætter jeg til jeg synes at cirklen har en fin størrelse... Jeg har valgt at hækle med to farver, så jeg skifter garn når jeg synes det er på tide...


Når min hæklede cirkel er færdig, så hæfter jeg enderne og så klipper jeg et stykke filt der passer til cirklen. Den syer jeg på med nål og tråd...


Og til sidst limer jeg et hårspænde på med hurtigtørrende klar universallim - spændet skal være åbent når det limes på, så det ikke limes sammen... ;)
Hårspænderne køber jeg i Søstrene Grene eller i Tiger - det er egentlig ligemeget hvordan hårspænderne ser  ud, for de kommer jo ikke til at kunne ses når først de er limet på :)
Det var ikke lang tid jeg fik for mig selv i krearummet... Silje opdagede nemlig ret hurtigt at jeg sad dernede og så ville hun da også være med til kreahygge :)
Først valgte hun selvfølgelig lige et af de nye spænder til håret!!! ;)

underskrift copy

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak Eva :) Jeg synes faktisk også selv at de er super fine - og vigtigst er det jo at mine piger også synes det!!
   Kh Tina

   Slet
 2. Sikke nogle fine spænder. Det er altså guld værd med et kreahjørne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina :)
   Ja, det er fantastisk med sådan et kreahjørne - hvordan har jeg mon kunnet undvære det?? :)
   Godt I får jeres kat hjem igen!!!
   Kh Tina

   Slet
 3. Helt vild så mange du har fået lavet, de er bare så fine og tak for DIY Super sød model også :) og tak for sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeannett :)
   Jamen det er jo det eneste jeg kan hækle mens jeg skal snakke, så det er det jeg medbringer i kreaklubben og lignende... :)
   Mon du også skal have hæklet nogle til din æblepige?? :)
   Selv tak for sidst - det er bare SÅ hyggeligt hos Mejse!!! Tiden flyver jo afsted!! ;)
   Kh Tina

   Slet
 4. Wauuu de er da superfine....Tak for kigget...du kan altid kigge ind hos mig...er dog slet ikke så kreativ som dig...hilsen Birgitte
  www.123hjemmeside.dk/farmenElbjergvej

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte :)
   Tak for besøget og tak fordi du tog dig tid til at skrive en lille hilsen!!
   Kh Tina

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...