menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

mandag den 31. maj 2010

Endelig fik Noah vand i håret :)

Børn skal som bekendt døbes eller navngives inden de bliver 6 måneder, ellers får man en bøde! (For det er vist bare en skrøne, at drenge kommer til at hedde Frederik eller Christian og piger kommer til at hedde Magrethe, hvis de ikke er dæbt inden for de første 6 mdr??).
Noah bliver 6 mdr den 2. juni, så da vi havde barnedåb i søndags, den 30. maj, må man sige at det var lige i sidste øjeblik vi nåede det :)

Vi havde valgt at holde dåben i slutningen af maj, for da har Daniel fødselsdag og der er ALTID godt vejr når vi fejrer ham. Da vi gerne ville holde grillfest i haven, var det jo nødvendigt med godt vejr, så vi krydsede fingre for at der i det mindste ville være tørvejr, så der kunne spilles fodbold, rundbold og bare hygges i haven og på terrassen.

Her er Noah torsdag den 27. maj - siddende i høj stol for første gang!!!!
Jeg havde tænkt, at vi da sagtens kunne gøre klar til barnedåben selv, men da jeg var syg ugen før pinse og efterfølgende var vi på pinseferie i Tyskland, var jeg pludselig laaaaangt bagud med ALT det praktiske (vasketøj, rengøring og haven).
Torsdag morgen ringede jeg til min mor og FANTASTISKE som mine forældre er, kom de til Stoholm for at hjælpe os både torsdag aften og hele lørdag.

Her kigger Silje på sin elskede mormor som fjerner ukrudt - "Miiiiiin mormor"!!! :)
Freja hjælper morfar med at vaske vinduer.
Silje fanger myrer og har nu fundet en ny teknik... Hun tramper på dem!!!
"Hvor er myren henne??"
"Deeeer!!!" :)
Min søster var også med lørdag og efter en ihærdig arbejdsindsats af alle parter, kunne jeg nyde min lørdag aften nyde synet af en tiptop have med mange smukke blomster i diverse krukker og et rengjort hus. Det var bare en kæmpe lettelse og jeg havde aldrig nået det uden dem!!! 1000 tak for hjælpen!!!

Så blev det søndag og kl. 10.30 var hele familien samlet i Stoholm kirke og Noah fik sit navn. Silje tørrede Noahs hår efter dåben :)

Her er vores familie, gudmor moster, faddere - Mortens lillebror, Martin, med Andrea på armen og Mortens søster, Betina, med Magnus på armen. Betinas drenge, Mathias og Rasmus er også med på billedet.
Desværre var vejret ikke med os denne gang... Det regnede hele dagen, så hele festen foregik indendøre. Heldigvis har vi masser af plads, så vi havde en rigtig dejlig dagalligevel!!!
Vi grillede og det blev virkelig lækkert. Noah fik mange dejlige gaver og penge.

Der er desværre ikke nogen billeder tæt på af Noah i dåbskjolen, da jeg tænkte at jeg ville tage dem dagen efter når der var mere ro... Men da gæsterne begyndte at tage hjem, var jeg ubetænksom og sendte dåbskjolen med oldemor Erna (Mortens farmor) til Århus, så hun kunne brodere navnet i den... Først her i morges kom jeg til at tænke på at jeg jo skulle have taget billeder med den på... ØV!!!

Her er dog et billede af Noah i det tøj han fik på da vi kom hjem fra kirken. Vesten har min mormor strikket og den er bare SÅ lækker!!!!

Daniel 9 år

Onsdag den 26. maj vågnede Daniel op til en dag som han har glædet sig til i uendelig lang tid - sin 9 års fødselsdag.
Dagen før kunne han bare slet ikke sove, fordi han glædede sig SÅ meget... På et tidspunkt kommer han ind til mig i stuen for at spørge om ikke vi har nogle sovepiller :)
Det lykkedes ham dog på naturlig vis at falde i søvn og kl 06.30 blev han vækket af Silje, Freja, far og mor med flag, fødselsdagssang og et veldækket morgenbord :)
Da Daniel udelukkende har dyre ønsker, havde Morten og jeg valgt at gå sammen med mine forældre, søster og mormor om at købe en fladskærm med dvd til ham, som han først ville få om søndagen, hvor vi havde inviteret familien til fødselsdag og Noahs barnedåb.
Dog fik han lidt gaver af os om morgenen: Et headsæt til sin computer, en jojo og et spil til sin nintendo dsi.

Til aftensmad havde Daniel bestilt sin livret - lasagne!!! Så efter en dejlig dag i skole og fodboldtræning, hvor der begge steder blev sunget fødselsdagssang, kom Daniel glad og sulten hjem... Jeg var i gang med at lægge lasagnen sammen og da Daniel så ned i gryden med kødsovs blev han rigtig ked af det - GRØNTSAGSLASAGNE... DET KAN JEG ALTSÅ IKKE LI!!!!
Øv øv, det havde jeg desværre ikke tænkt over, for han plejer jo at spise det der bliver serveret, men han kan så åbenbart bedst lide alm. lasagne (læs: uden gulerødder, peberfrugt og champignon)...
Så lavede jeg en lille lasagne til fødselsdagbarnet, hvor jeg sorterede grøntsagerne fra og så var Daniels dag redet :)
Fredag aften skulle Daniel have drengene fra klassen samt 3 fra parallelklassen hjem til fødselsdag... 18 drenge som var inviteret fra kl. 17.00 - 21.00
(lige et billede af Freja, som hun så ud da jeg hentede hende i børnehave fredag eftermiddag :)
Planen for aftenen var, at når alle var kommet ville Morten tage flokken med ud til en omgang fodbold og rundbold. Derefter aftensmad som Daniel havde bestemt - pasta med kødsovs og til slut skulle de se "Alvin og de frække jordegern 2" mens de hyggede med popcorn.
Vejret var for dårligt (regn og torden) til at de kunne være ude, så de legede inde - for pokker de kan larme!!! Men efter aftensmaden, stilnede larmen lidt af og kl. 19.00 blev filmen sat på og ALLE råhyggede - det var bare fantastisk!

Det gik meget bedre end forventet, ganske uden nogen form for konflikter. Men det var nu rart, da der igen var ro i huset :)
En af Daniels bedste venner, Mikkel, skulle sove hos Daniel og de var godt trætte efter en dejlig aften - dog snakkede de længe inde i sengen og pludselig var der ro :)

mandag den 24. maj 2010

Pinseferie i Heide Park

Den 1. december 2008 døde min bedstefar pludseligt af en blodprop i hjertet 83 år gammel. Kort forinden havde han fortalt min faster, at han havde lagt penge til side, så han kunne invitere hele familien på weekendophold til sin 85 års fødselsdag. Efter hans død besluttede min far og hans to søstre, at de penge stadig skulle bruges på et weekendophold på bedstefars 85 års fødselsdag og det var så i søndags.
Hele familien, 22 personer i alt, her derfor holdt pinseferie, 3 overnatninger i hytte med alt betalt, på en skøn campingplads i Solltau syd for Hamborg, med gåafstand til den fantastiske forlystelsespark Heide Park, hvor vi havde 2 dages entré.

Vi eeeeeelsker rutschebaner og det kan IKKE blive for vildt - Heldigvis har Daniel og Freja det også sådan og Heide Park levede fuldt ud op til deres store forventninger. Daniel prøvede samtlige forlystelser og var bare super sej!!! Freja ville også gerne have prøvet det vilde, men var desværre hverken gammel nok eller høj nok, så hun var noget skuffet... Heldigvis var der meget andet hun kunne prøve og så kan hun jo glæde sig til at måtte prøve noget af det vilde næste gang vi tager derned :)
Silje fik kørt en masse i tog og det synes hun bare var helt fantastisk og kunne slet ikke få nok. Heldigvis kunne hun tage sig en lur i klapvognen, for hold da op hvor blev hun naturlig træt af alle de indtryk :)

Og så var der også tissemyrer i Heide Park - lige noget for Silje :)
Noah prøvede også toget :)

Her prøver Freja og Silje elefanten og den prøvede de igen og igen.... og til sidst kunne Silje selv tage turen. Silje var meget koncentreret og havde slet ikke tid til at kigge på mig så jeg kunne tage et billede :)
Også på campingpladsen havde de en super god legeplads og Silje kastede sin kærlighed på denne rutschebane som hun prøvede et utal af gange...

Kære bedstefar - Tillykke med fødselsdagen og TAK for en fantastisk, hyggelig, sjov og helt uforglemmelig pinseferie!!!

torsdag den 20. maj 2010

Energi-indsprøjtning TAK!!!

De sidste 4 dage har jeg været heeeelt i bund med energien... Jeg har diaré, men har det egentlig fint, bortset fra at jeg ikke kan holde noget i mig og derfor INGEN energi har... Og de andre aftener er jeg dejset om ligeså snart børnene er blevet puttet... Så jeg trænger virkelig til en ordentlig energi-indsprøjtning!!!!

I eftermiddags tvang jeg mig selv ud at gå en lille tur for at få lidt frisk luft og sollys... Det hjalp faktisk lidt på energien.
Jeg hentede efterfølgende Silje-pigen og da vi kom hjem, introducerede jeg hende for "Tommelise-blomsterne" - Stedmoderblomsterne, som vi her stående i en zinkspand foran hoveddøren.
Jeg kan tydeligt huske, da jeg var barn og min mor viste mig "Tommelise" som sidder i sin fine kjole inde i blomsten. Man finder hende hvis man piller blomsterbladene af :)

Udenfor vores hus ligger et grønt areal, som nu er forvandlet til en smuk gul mælkebøtte-mark... Pigerne gik/løb en tur på "marken" og plukkede en smuk buket til legehuset :)
Ingen af os tøser havde lyst til at gå indenfor, så Noah blev lagt i barnevognen...
... og så gik Freja og jeg i gang med at så gulerødder og sommerblomster i Frejas højbed. Jeg er meget imponeret over hvor dygtig Freja er og hvilken tålmodighed hun har!!!

Bedsteforældre-dag med Olde :)

I Frejas gruppe i børnehaven har de i år arrangeret bedsteforældre-dag, med et skønt program som både indeholdt kaffe og kage som børnene har været med til at bage, underholdning med sange som børnene har øvet på i lang tid og forskellige aktiviteter i skoven. Børnene har glædet sig til dagen og har været med til forberedelserne som at rydde op, feje og gøre rent.
På tavlen i garderoben blev der hængt en seddel op, hvor der ud for hvert barn kunne skrives, hvor mange bedsteforældre det har med på dagen.... Og da ingen af vores bedsteforældre er gået på efterløn og derfor alle har arbejde/kursus der skal passes og vores Olde (som beskrevet i et tidligere indlæg) er syg, så kom der altså til at stå 0 ud for Freja - som den eneste!!!
Freja kunne godt forstå, at det måtte være sådan og havde fuldt ud accepteret at hun var nødt til at låne Susanne, som er medhjælper i gruppen. Og som Freja selv siger: "Det er heldigt, for Susanne er jo en farmor i forvejen" :)

Heldigvis fik vi den FANTASTISKE nyhed i går, at de på sygehuset har fundet ud af hvad der er i vejen med vores dejlige Olde - hun har "bare" et stort mavesår.
De ulidelige smerter hun har haft i så mange måneder kommer når såret bløder og de dage hvor det ikke har blødt, har hun så haft det godt.
Vi er simpelthen SÅ lettede over diagnosen og tårerne løb ned af mine kinder, da jeg fik det at vide, for vi har selvfølgelig håbet på det bedste men frygtet det værste!!!
Og denne gang blev det heldigvis det bedste der sejrede :)
Mavesåret behandles med en 28 dages "medicinkur", så hun skal hverken igennem operation eller videre behandlig - Det er bare fantastisk!!!

Nu da diagnosen var stillet og medicinsk behandling påbegyndt, spurgte jeg hende, om hun havde lyst til at komme med til Bedsteforældre-dag og det ville hun meget meget gerne. Jeg ringede med det samme op til Freja i børnehaven for at fortælle hende nyheden: "JUHUUUUU" råbte hun og så kunne hun glæde sig på lige fod med alle de andre børn :)

I dag kl. 8.40 var Freja og Olde så klar til at tage til bedsteforældre-dag med picnickurv og tæppe :)
Da de var taget afsted kunne jeg ikke finde Silje nogen steder og da jeg så at døren ind til Frejas værelse stod åben, var jeg godt klar over at hun lavede "ulykker" derinde, enten med sminke eller tusser...
Men se hvilket dejligt syn der mødte mig da jeg åbnede døren... Silje var selv kravlet op i Frejas halvhøje seng og sad ligeså sødt og læste Plet :)

Da Freja og Olde kom hjem fra en dejlig dag i børnehaven, havde Freja en bordskåner med hjem, som hun selv havde lavet oppe i skoven.
Den skulle selvfølgelig males med det samme, så Freja trak i malertøjet og gik straks i gang :)


Her er det færdige resultat...

Mens hun ventede på at malingen skulle tørre, så hun kunne male 2. gang, lavede Freja mad til fuglene i haven.

onsdag den 12. maj 2010

Et frækt pindsvin!!! :)

Da vi gik ud af døren i går morges lå der nogle små sorte klatter på fliserne. "A det??" spurgte Silje og jeg forklarede hende, at det er pindsvinet der har lavet pølser, og så kan det nok være at pindsvinet fik skældud af Silje.
"Aaaaaaddd!!! - Fyfy - puuuuha" fik den lige at vide :) og da hun kom hjem fra dagpleje, skulle der så lige ryddes op efter det frække pindsvin. Hun fik en lille kost og fejebakke, men det er altså nemmere at bruge fingrene :)
Silje er meget interesseret i insekter - her har hun fundet en myre som hun har samlet op (den sidder yderst på hendes tommelfinger)
Da jeg hentede Freja i børnehaven var hun meget hemmelighedsfuld og stod med noget på ryggen. Hun sagde, at det var et brev til mig som skulle i postkassen. Spændende!! Så hun løb i forvejen hjem for at putte det i postkassen og så kunne jeg åbne postkassen når jeg kom hjem.
Da jeg nærmede mig huset stod Freja ved postkassen og da hun så mig, skyndte hun sig at stikke hånden ned i postkassen for at tage brevet og løb mig så i møde med brevet i hånden. Hvor sødt - hun kunne bare ikke vente :) Inde i brevet lå en tegning med et smukt mønster, som nu pynter i køkkenet!!
Vores lille nullermand er blevet dygtig til at rulle fra ryg til mave og han gør det hele tiden!!! Med det samme jeg ligger ham på madrassen eller i kravlegården, så ruller han rundt (og har nu fået endnu et kælenavn: "mors lille rulle-kebab" :)
Den eneste ulempe der er ved at han hele tiden ruller om på maven er, at han faktisk ikke gider at ligge på maven, så han fortryder hver gang han ruller rundt og begynder så at græde. Vi ruller ham tilbage igen og 2 sekunder senere ligger han igen på maven og er utilfreds :)
Her har farmand lige taget en glad Noah op af barnevognen - den lækre strikcardigan har oldemor (Mortens farmor) strikket.

Børnene nyder at trampolinen er sat op igen og bruger den rigtig meget. Men hold da op, hvor bliver de "elektriske" af at hoppe på den!!!
Se lige Freja :)
Daniel går til fodbold og er begyndt selv at cykle derned - store dreng!!! I går skulle Mortens hold spille pokalkamp på hjemmebane. Daniel fik en aftensmads madpakke med i fodboldtasken, så kunne han blive nede og se far spille fodbold.

Silje er ret glad for at se fjernsyn og yndlings dvd'en er uden tvivl Teletubbies. Her hygger hun i stuen med Teletubbies, sut og dyne.
"Hvor er Teletubbierne henne??" :)

søndag den 9. maj 2010

Alternativt "havebassin"

Dagen startede med en lille løbetur og da jeg kom hjem ventede et dejligt morgenbord og en skøn morsdags-gave. Nemlig denne bog, som jeg af en eller anden mærkelig grund aldrig har fået købt. Jeg har vidst at den eksisterede i flere år, men først i mandags lånte jeg den på biblioteket. En fantastisk bog med masser af dejlige idéer og opskrifter. Jeg sagde til Morten og Daniel at dén bog ønsker jeg mig rigtig meget og det tog de åbenbart til sig!!!! :) Kortet har Daniel og Freja selv skrevet og jeg måtte lige synke en klump da jeg læste det - Nøj, hvor jeg elsker alle mine fantastisk børn og min dejlige Honey!!!!

Vand i haven er skønt, men det kræver bare tid at holde et havebassin og den tid har jeg ikke lige i øjeblikket. Alligevel synes jeg, at børnene skal have adgang til leg med vand i vores have, så derfor har vi et alternativt "havebassin". Det smarte ved vores "havebassin" er, at det kan tømmes hvis der er en dag, hvor jeg ikke lige har lyst til våde børn.
Denne store fine balje købte jeg for 5 år siden for bare 20 kr i det daværende Bahne og den har resulteret i mange timers leg - og så er den ideel hvis der er flere børn der skal have fodbad samtidig :)
I går fandt jeg noget i Rema, som jeg længe har været på udkig efter - Kunstige flyde-åkander!!!
Så i det dejlige forårsvejr vi havde i dag, var det tid til at få havebassinet frem. Silje fyldte det op med vand og Freja + en veninde gik på jagt i den store figurkasse efter padder og insekter som kan bo i bassinet.


Sådan kom resultatet til at se ud - den store frø er også købt i går i Rema og pynter fint på en sten i midten. Silje gik straks igang med at lege og fik masser af tid til at gå med at flytte rundt på dyrene.






Efter endt arbejde, var det tid til frokost og den skulle selvfølgelig nydes udenfor. Jeg pakkede en picnic-kurv til pigerne og de hyggede sig!!! Fleecetæppet købte jeg også i Rema - 2 stk, som skal bo i legehuset.

Pigerne legede is-kiosk - bemærk det smukke blomstrende kirsebærtræ!!!





Da Frejas veninde var blevet hentet, besluttede Freja og jeg os for, at det nu var blevet tid til at få trampolinen hentet ned fra loftet. Det gjorde vi så og det lykkedes os, at få den stillet op - Hold da op, hvor har Freja bare savnet den trampolin!!! Så der blev hoppet resten af eftermiddagen. Senere hjalp Morten med at få sat nettet på, da jeg er mest tryg ved at der er net når Silje-pigen hopper!!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...