lørdag den 17. april 2010

Forårets første skovtur

En dejlig lørdag morgen uden andet på programmet end at børnene og jeg ville på skovtur (Morten skulle spille fodbold og kunne derfor ikke komme med).

Mens jeg bagte pizzasnegle til madkurven, legede Silje og Morten med magnet-dyrene.

Bagefter skulle Morten vise at han kunne stå på hovedet og hans allerstørste fan, Silje, sad trofast og beundrede sin far :o)
På et tidspunkt i løbet af formiddagen er der pludselig MEGET stille og Silje er væk - så ringer alarmklokkerne, for så ved vi at hun laver "et eller andet som hun ikke må"!!! Vi finder Silje inde på Frejas værelse godt igang med at overmale Frejas bord med en lilla tusch. Da Freja ser det siger hun helt alvorligt: "Nille (Siljes kælenavn), hvordan kunne du vide at jeg gerne ville ha' et lilla bord??" - Det var bare SÅ sødt!!! :)

Så måtte vi jo lige finde papir, tuscher, forklæde og kreativitets-voksdugen frem, så Silje kunne få styret sin lyst til at tegne :)


Efter inspiration fra Rakels skovtur , valgte vi at tage til Krabbesholm Skov på forårets første skovtur. Vi plejer ellers altid at køre mod Viborg til Undallslund Skov eller til Dollerup, men det er jo altid spændende at prøve noget nyt.

Det var en helt fantastisk løvskov med imponerende mange anemoner som stod i fuld flor over hele skovbunden - det var bare SÅ smuktI skoven var en masse gamle væltede træer som indbød til at der skulle klatres på dem, så børnene fik styrket motorikken på ganske naturlig vis :)Frokosten blev nydt på et tæppe midt i alle de dejlige anemoner. Det var lidt råkoldt og da jeg ved at Freja er ret kuldeskær, havde jeg selvfølgelig husket hendes flecetæppe - det var hun godt nok glad for!!! :)Daniel kom hjem efter fodbold i onsdags, hvor de efter træning havde fået en sodavand. Han gav mig en kapsel, med en palme på, i hånden og sagde: "Mor, den her cola er bare min yndlingssodavand. Vil du ikke godt købe sådan én til mig??"
I går da jeg var nede at handle kiggede jeg lige efter dem og fandt dem i køleskabet i Super Spar. Det er fra Hancock og jeg købte et par stykker, som en overraskelse i madkurven. Daniel blev meget glad da han så den :)Da vi havde spist gik vi en tur rundt i skoven. Det er meget bakket terræn, så det var godt jeg havde Daniel med til at hjælpe med at skubbe søskende-klapvognen, for den er faktisk ret tung at køre med.


Vi nød skovens forårstegn og kragernes kra'en i trætoppene hvor de havde travlt i deres reder. Vi hørte spætten hakke i et træ og så var vi så heldige at se to egern som kravlede og sprang rundt i træerne. Det ene egern er her på billedet, kan du finde det?Siljes små ben blev også udfordret i skoven og det var altså svært at følge med de store... :)Så er det godt med en hjælpende hånd fra storesøster!


Det var fire trætte børn der kom hjem efter 2½ time i skoven (selvom Noah sov under hele skovturen, var han også træt, nok pga al den dejlige friske luft).

Til aften er der blevet hygget med "Bingo Banko", som er og bliver ugens højdepunkt for børnene - Og sørme om ikke Freja fik pladen fuld :)
"Wir haben Bingo
Keine mælkesnitte Bingo
Und bist du glücklich hast du Bingo
Das Bingo Banko supergeil" :o)

3 kommentarer:

 1. Hvor fint I kom afsted.. Kan se I også kunne burge skoven der.. Børnenes paradis ligger jo heller ik så langt derfra, men den kunne I jo tage næste gang.. ;) Der er så fint derinde i skoven, elsker alle de bakker der er... :) Jeg har også sådan tænkt på vi skulle prøve den Undalslund efter du snakkede om det..

  SvarSlet
 2. Ihh, hvor har det da været en dejlig tur! Må altså også en tur derud inden længe. Gik jo skoven tynd i efteråret da jeg var i praktik i Skive.
  Anemoner er bare så smukke - det er bare en skam at ikke kan tage dem med ind i stuen uden de falder sammen!

  SvarSlet
 3. Ja, det er virkelig en fantastisk skov - tak fordi du introducerede mig for den Rakel :)Børnenes paradis kender jeg ikke, men det lyder da godt nok som et sted vi må besøge!!! :)
  Undalslund er også en fin skov, med en sø som man kan gå rundt om med barnevogn - husk brød til ænderne, for nogle gange er der ænder i søen... I skal parkere ved søen, for så er der ikke så langt at gå for de små ben. I skal derfor ikke køre ind til skoven via Skivevej men fra den modsatte side - det er lidt svært at forklare, men mon ikke din mand ved det, når nu han plejer at cykle i skoven?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...