lørdag den 18. december 2010

Julehygge i Daugbjerg Kalkgruber

I søndags havde jeg behov for at der skulle ske ét eller andet. Morten var ikke hjemme hele dagen, så børnene og jeg var alene…

Valget faldt på et besøg i Daugbjerg Kalkgruber, hvor vi aldrig har været før. Der var et julearrangement i gruberne, hvor der både skulle være luciaoptog i grubegangene og besøg af julemanden.

Inden vi gik ned i gruberne mødte vi julemanden som bød på julegodter fra kurven – pebernødder og karameller – bemærk den omsorgsfulde storebror som giver sin lillebror en pebernød i munden, sådanne øjeblikke varmer i morhjertet!!!

www.tantetit.blogspot.com 

Der er ikke meget plads i gangene, men tvillingeklapvognen kunne heldigvis lige være der.

Det var både hyggeligt og uhyggeligt dernede – al lyset var slukket og erstattet af hundredevis af fyrfadslys – fantastisk!!! Stemningen kan anes i baggrunden…

www.tantetit.blogspot.com

Det var svært at tage gode billeder nede i gangene, da der ikke var andet lys end fra stearinlysene. Det er svært at fornemme stemningen på billedet, men det var en anderledes og smuk oplevelse at se luciaoptoget i kalkgruberne.

www.tantetit.blogspot.com

Når man nu går helt alene rundt sammen med børnene, kan det faktisk godt være lidt uhyggeligt. Tænk nu hvis vi blev væk i de 30 km gange under jorden!!!

Heldigvis øjnede jeg at der var en ansat (Gert - ham i den grønne jakke) som gik rundt dernede. Jeg spurgte ham (ganske uden bagtanker om at få ham til at vise os rundt ;) om man kunne se flagermus hernede.

“Ja, det kan man da – jeg har lige set én lidt længere henne af den gang der”

“Nøj, den vil vi godt nok gerne se – kan du forklare mig hvor den er henne”

“Det er lidt svært… men jeg kan da vise jer det!”

Og på den måde fik vi så vores egen helt personlige - og ganske gratis - guide som viste os rundt i de stearinlys oplyste gange. Han havde en super god lommelygte med (sådan én må vi altså have, for vores lommelygter kunne slet ikke oplyse noget som helst) og så var vi på jagt efter flagermus, mens han fortalte historien om Jens Langkniv.

www.tantetit.blogspot.com

Se lige denne søde lille fyr som vi var SÅ heldige at møde – han hang lige over vores hoveder og sov med hovedet ned ad – det var fantastisk!!! :)

www.tantetit.blogspot.com www.tantetit.blogspot.com

3 kommentarer:

 1. Jeg er da helt vild med flagremusen! Det lille sarte dyr, med de skarpe sanser! Og igen, sikke nogle skønne billeder!

  SvarSlet
 2. Det lyder som en rigtig skøn tur. Med oplevelser for både børn og voksne. Og hvor må det have været stemningsfuldt med luciaoptog i sådanne omgivelser.

  SvarSlet
 3. Miv: Ja, flagermusen er et virkelig fascinerende dyr og det var SÅ spændende at den hang lige dér bare 20 cm fra vores hoveder så vi kunne rigtig studere den!!!
  Det var helt fristende lige at prøve at røre ved den, men vi blev enige om at det ville være synd at vække den af vintersøvnen :)

  Fru Christensen: Det var en dejlig oplevelse - det kan anbefales hvis I en gang er på disse kanter :)
  Det var virkelig fantastisk med Lucia dernede i mørket og ja, meget stemningsfyldt med alle de levende lys!!!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...