mandag den 30. maj 2011

Et lidt langt indlæg om 10 års fødselsdag for familien, brunch-menu og gaver der falder i rigtig god jord!!!

I går havde vi hele familien til Daniels fødselsdag, dog havde Mortens storesøster og familie meldt afbud - ærgerligt, for Daniel ville rigtig gerne have besøg af fætrene Rasmus og Mathias som er på hans alder. Som en lille stor fødselsdagsoverraskelse, så kom fætter Rasmus dog alligevel - han kom nemlig sammen med farmor og Kjeld og SÅ var Daniel rigtig glad!!!

Vi havde inviteret til Brunch kl. 11 (Vi har nemlig fået lidt smag for det dér brunch, efter vi var på Savillas på mors dag!!) og vi havde en rigtig dejlig dag med indendørshygge, grundet det ret så våde vejr...

Menuen var som følger (jeg fik desværre ikke taget billeder af bordet med alle herlighederne - det ligner ellers ikke mig! Men måske jeg havde lidt små-travlt ;):

Brød:
 • Rugbrød og franskbrød fra den lokale bager
 • Hjemmebagte briocher med gulerod (opskrift fra "Rollinger & roulader" - uhm, de var gode!!)

Varmt:
 • Leverpostej med champignon, bacon og min mors hjemmesyltede rødbeder.
 • Små omeletter pyntet med frisk purløg fra haven (opskrift fra "krudtugler og kanelsnegle") og brunchpølser fra Gøl (vores favoritter - de smager SÅ godt).

Pålæg:
 • Hamburgerryg med danske agurker og økologiske italienske cherrytomater til
 • Sønderjysk spegepølse
 • Skæreost med to slags marmelade til
 • Philadelphia ost med peberfrugter til
Drikkevarer:
 • The
 • Kaffe
 • Appelsinjuice
 • Æblejuice
Til kaffen senere fik vi, traditionen tro, hjemmelavet vandbakkelseskagemand med 10 lys og pyntet af børnene. Kagemanden har langt hår fordi det skal bruges til lakrids-snøre-konkurrence :)


Men inden vi satte kniven i kagemanden, skulle der selvfølgelig synges fødselsdagssang - og hvis der er noget vi er gode til i vores familie så er det at synge fødselsdagssang!! :)


Og så skulle lysene selvfølgelig også pustes ud - Ååååhhhh neeeeejjj - ét lys står tilbage - hvem mon kæresten er?? Freja havde et ret godt bud, men det holder vi lige hem'ligt ;)


Bordpynten var igen en hvid papirsdug med en bort af gavepapir - det er altså smart og giver en fed effekt!! Og så kan man have bloklys stående uden underlag og det gør slet ikke noget hvis stearinen løber over og ned på gavepapiret!!!

Min mor havde taget nogle fantastisk smukke bonderoser fra hendes have med, som pyntede på bordet i små vaser...


Daniel fik nogle rigtig gode gaver, som han blev meget glad for!!! Faktisk fik han alle sine ønsker på ønskesedlen opfyldt - hvor heldig kan man være??

 •  Harry Potter dvd-boks med alle 6 film (den syvende går i biografen for øjeblikket)
 • Star Wars 2 - spil til Playstation

- Og hvor heldigt er det lige, at fætteren - som deler Daniels passion for Playstation - alligevel kom, så de kunne afprøve det nye spil hvor man kan spille 2 player??? :)


Jeg er sikker på at Daniel har haft nogle dejlige fødselsdagsfester - både for klassen og nu for familien :)

Næste fødselsdag er for Silje, som fylder 3 år i midten af juni - og det er jo lige om snart!!!

underskrift copy

8 kommentarer:

 1. Uhmmm, hvor ser det bare godt ud, både maden og gaverne - der er altså ikke noget som at holde børnefødselsdag... I LOVE IT!!!!

  Rigtig god aften.
  De kærligste hilsner
  Jill

  SvarSlet
 2. Hejsa.
  Mange tak for sidst. Det var en fantastisk fødselsdagsfest, og sikke noget lækkert mad, boller og kage i havde lavet til os. Ærgerligt at det regnede, men der kan åbenbart ikke være sol til alle fødselsdagene. Nu håber vi bare at vejret bliver godt i Kristihimmeldagsferien :)
  Knus Mutti.

  SvarSlet
 3. Skøøøn dag og I blev vist forkælet allesammen.

  SvarSlet
 4. Kære dejlige familie i Stoholm. Tak for en dejlig dag med lækker brunch og som altid velsmagende kagemand - som igen var en stor succes. Vi mangler lige billedet -hvor vi har lakrids konkurrencen -hvor vi vidst ser lidt sjove ud. Dejligt at også Daniel syntes om sine gaver - og havde en dejlig dag. Knus farmor

  SvarSlet
 5. @Jill: Jeg elsker også at holde børnefødselsdage - det er fantastisk med forventningens glæde og så, som forældre, at kunne leve op til dén forventning og give sit barn en helt igennem dejlig fødselsdag!!! :)

  @Mutti: Selv tak for sidst og for at være med til at give Daniel en fantastisk dag, for det havde han virkelig!!! Pyt med vejret - nu har vi været heldige så mange gange og vi hyggede os jo så godt inde :)
  Vi vil nemlig meget hellere ha' godt vejr i Kristhimmelfartsferien!! ;)

  @Vibeke: Ja, skøn dag - det er lige ordet!! Jeg tror virkelig alle nød det og hyggede sig :)

  @Dorte: Selv tak for en dejlig dag og for at være med til at fejre Daniel med bravour!! Han har haft sin nye Liverpool trøje på i skole både igår og idag - det er vist en ny favorit :)
  Billedet med lakridssnøre-konkurrencen har jeg meget bevidst valgt fra, da det nok ikke er alle der har lyst til at ligge på bloggen med de sjove ansigtsudtryk man får når man forsøger at få sådan en lakridssnøre ind i munden uden brug af hænderne :)

  Kh Tina

  SvarSlet
 6. Det ser fantastisk ud og billederne fortæller om en skøn dag! Dejligt at blive fejret med maner;)

  Kh

  SvarSlet
 7. @Mille: Det var bare en rigtig dejlig dag med en super glad og tilfreds fødselar :)

  Kh Tina

  SvarSlet
 8. De boller ser fantastisk ud. Hvis I vil have inspiration til hvad man kan lave til en 10 års fødseldag, kan I tage et kik på Polterabend Event Her er mange forskellige sjove aktiviteter til børnefødselsdag, polterabends, og andre fester :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...