fredag den 8. oktober 2010

Når regnen falder om aftenen…

… kommer padderne frem fra deres skjul.
Det gjorde de ihvertfald i onsdags, hvor Freja, Silje, Noah og jeg gik på tudsejagt, da vi havde spist aftensmad.
Vi behøvede slet ikke gå særlig langt for at finde den første lille tudse, vi behøvede faktisk bare at åbne hoveddøren, for denne lille fyr sad lige udenfor på måtten :)
www.tantetit.blogspot.comOg så skulle vi bare lige ud på fortovet, hvor denne basse af en fed tudse sad. Den sad bare helt stille og vi kunne sagtens røre ved den uden den hoppede væk.
Der er åbenbart kun 3 slags tudser i Danmark og den vi har her er altså skrubtudsen. Du kan læse lidt mere om den her.
www.tantetit.blogspot.com Lidt længere nede af vejen mødte vi denne frø. Der er kun 8 forskellige frø-arter i Danmark og ved at se på disse billeder har vi forsøgt at finde ud af hvilken vi har fundet. Men da billedet ikke er så godt pga bælgragende-mørke-og-kun-blitz-lys, er det altså lidt svært at se… Men vi tror det er en Butsnudet frø?
www.tantetit.blogspot.comVi fandt mange små tudser og Freja var lige nødt til at have et par stykker med ind i lyset for at studere dem lidt mere :)
www.tantetit.blogspot.com

6 kommentarer:

 1. Jeg er stor FRØ FAN!! Jeg samler på frøer....dem fra Royal Copenhagen er min seneste passion, da de kan være indendørs :)
  Men generelt så elsker jeg de små dyr for deres klumpede krop, den sure mund og øjnene der GLOR! Fantastisk dyr!

  Gid jeg havde været med på jeres tur. God weekend!

  SvarSlet
 2. Ej hvor spændende... vi var også i haven meget meget tidligt igår morges, for jeg var lige ved at træde på et pindsvin, da jeg skulle ud efter brænde.. Var inde og hente frederikke, så hun ku se det, så vi stod ude i haven i mørket og så på pindsvin.. hun syntes vist det var en blanding mellem hyggeligt og uhyggeligt.. :))
  Tak for igår, det var rigtigt hyggeligt.. :)

  SvarSlet
 3. Skønt med noget fakta om padder og tusser:O) Super hyggeligt den anden dag - vi ses i aften:O)

  SvarSlet
 4. Hvor er I altså modige - padder / tusser er altså ikke mine yndlingsdyr

  SvarSlet
 5. Uha hvor fedt.. Jeg kunne aldrig røre en frø, jeg synes at de er uhyggelige og slimede.. De billeder, du har taget her er jo fantastiske!!
  Sikke en dejlig tur!!

  SvarSlet
 6. Miv: Ja, jeg elsker også frøer - både de levende, men også som pyntegenstande - selvom vi egentlig ikke har så mange til pynt herhjemme :)
  Dem fra Royal Copenhagen kender jeg ikke??
  Ja, det var virkelig en skøn tur og det bedste ved dyr som frøer er jo, at de er at finde i haven, de er sjove for børnene at observere og så kan man tage dem op - hvis man altså tør :)

  Rakel: Hvor spændende at I havde et pindsvin i haven og at du nåede at få Frederikke med ud, så hun også kunne se den!!!
  Vi har også et pindsvin i haven (som efterlader ekskrementer rundt omkring :) For et par år siden oplevede vi noget som er meget sjældent! Pindsvinet lå simpelthen og sov udenfor vores hoveddør, da vi skulle afsted om morgenen. Heldigvis var jeg på barsel, så børnene fik selvfølgelig en fridag fra børnehave og skole, og så "legede" de med pindsvinet hele formiddagen. De byggede bla en hule til den. Lige pludselig rejste pindsvinet sig op og så gik den ud af hulen og luntede ligeså stille og gryntende henover græsplænen - den var slet ikke bange, men måske lidt fornærmet over at den var blevet forstyret i sin søvn!!! :)
  Det var virkelig en STOR oplevelse for børnene (og mig) og de havde billeder med i børnehaven og skolen næste dag for at fortælle hvorfor de havde haft en fridag!

  Camilla: Ja, jeg kan godt li' at undersøge og lære lidt nyt ;) Det er jo spændende og fedt at man bare kan google for oplysninger - det er genialt!!!!

  Dorte: Jamen, lidt modig er man jo nødt til at være når man er sammen med børn :)
  Jeg må indrømme at de store frøer og tudser er jeg ikke så vild med at tage op, men jeg kan sagtens røre ved dem!
  De små synes jeg er søde og hyggelige at have i hånden :)

  Moster Mette: Du skal da vist med på tudsejagt en dag ;) For de er altså søde og ret så fascinerende at observere :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...