fredag den 22. oktober 2010

Bare et øjebliks uopmærksomhed…

Onsdag aften, mens lasagnen var i ovnen og der igen var lagt op til hygge-aften i sommerhuset skete der noget som bare IKKE MÅTTE SKE.

Noah leger på gulvet og bare et øjeblik hvor jeg er uopmærksom kravler han lynhurtig hen til ovnen og sætter begge hænder på glasset – og så begynder han at græde hjertensskærende, åhhh hvor var det synd for ham!!!!

Han skreg af smerte mens jeg holdt hans små hænder under den kolde vandhane og tårerne løb ned af mine kinder – for hvor er det hårdt at høre ham have SÅ ondt og det var jo mig der ikke havde holdt ordentlig øje med ham og så havde jeg bare overhovedet ikke skænket det en tanke, at ovnen ville være SÅ varm. Derhjemme har vi en ovn som sidder så højt at børn ikke kan nå den og derfor havde jeg ikke tænkt på at afskærme den. Brændeovnen derimod havde vi afskærmet da vi ankom.

Mine forældre ringede til vagtlægen, som forklarede at vi skulle holde hans hænder under meget koldt vand det første stykke tid og derefter skulle vi holde dem under lidt-koldere-end-kropstemperatur-vand og når de havde været under vand i mindst 1 time skulle vi køre til skadestuen i Middelfart.

Da smerten fortog sig lidt og han ikke længere skreg men “bare” græd slukkede jeg for det rindende vand og lod bare vandet være i håndvasken og så kunne han lege med nogle legedyr. Vandet skiftede jeg engang imellem for at det ikke skulle være det samme vand hænderne var i hele tiden.

Jeg turde slet ikke se på hans hænder, men da jeg endelig tog mig sammen fik jeg et chok. Han havde store brænd-vabler på alle fingre (denne hånd er den værste).

www.tantetit.blogspot.com

Efter mere end 1 times tid med hænderne i vand og han endelig var stoppet med at græde kørte vi til Middelfart skadestue, men her blev vi bedt om at køre videre til Kolding skadestue, da der kun var én sygeplejerske på vagt i Middelfart og hun kunne ikke selv behandle Noah. Hun gav ham poser med koldt vand på hænderne og så kørte vi til Kolding.

I Kolding blev vi hurtig kaldt ind på en stue, hvor vi igen skulle holde Noahs hænder under vand. Noah græd af træthed, men de kunne ikke vurdere om det kunne være fordi han stadig havde ondt og så sendte de os hjem og bad os komme igen næste morgen. Så ville de nemlig være sikker på at vablerne ikke ville udvikle sig mere og kunne dermed behandle ham. Vi fik at vide, han nok skulle have skåret vablerne af, have hænderne smurt ind i salve og iføres specielle handsker som han skulle gå med til huden var helet.

Han fik igen poser på hænderne og så kørte vi hjem til sommerhuset. Han faldt i søvn med det samme vi kom ind i bilen. Da vi ankom til sommerhuset kunne jeg bære en sovende Noah ind, give ham nattøj på og op i seng uden han så meget som åbnede øjnene. Han var bare UDMATTET!!!!

Jeg frygtede en skrækkelig nat, men den gik over AL forventning – Noah sov nemlig hele natten og vågnede glad og veltilpas klokken 7 næste morgen. Vi kørte til Kolding igen og var forberedte på at Noah igen skulle igennem en ubehagelig oplevelse når de skulle skære i vablerne – Men vi slap heldigvis med skrækken!!!

Lægen vurderede at det var 1. gradsforbrændinger, som nok skulle hele flot op og forsvinde helt af sig selv – kun én af vablerne var hun lidt bekymret for og den skulle vi bare holde godt øje med! Vi blev dermed sendt meget lettede hjem :)

Puha, hvor var det hele bare en yderst ubehagelig oplevelse, men heldigvis gik det ikke værre end det gjorde – Hold op, hvor kan der bare hurtigt ske noget!!!

Bare et øjebliks uopmærksomhed…

7 kommentarer:

 1. Bare et øjebliks uopmærksomhed - og dem vil der komme flere af. Vi KAN desværre ikke have vores øjne på ungerne konstant. Og det betyder absolut ikke, at vi dermed er dårlige forældre!

  Jeg forstår SÅ fuldt ud den dårlige samvittighed, så jeg vil slet ikke forklejne den - bare sige, at nogen gange skal man prøve at tilgive sig selv ;-)

  God bedring med det lille pus!

  K.H. June

  SvarSlet
 2. Åh for pokker en ubehagelig aften... Hvor var det godt at det "kun" blev til 1. grads...
  Min søster prøvede det samme da hun var lille i dagplejen.. Hun gik også med poser i 2 uger og med salve osv.. det var bare ik sjovt...
  Håber I hurtigt kommer ovenpå igen..
  Og jeg vil også sige.. INGEN dårlig samv selvom jeg sagtens forstår den.. men man kan bare ikke være alle steder altid desværre.... :)

  SvarSlet
 3. June: Tak :) Det er rigtigt at vi ikke kan have øjnene på de små hele tiden, men jeg er virkelig ked af at jeg slet ikke havde tænkt på at få afskærmet ovnen, den fare burde jeg have set! Men sket er sket og desværre tror jeg heller ikke det er sidste gang Noah kommer en tur på skadestuen, for han er bare HELT anderledes end de andre rolige og fornuftige børn vi har - han er i alt, ved alt, på alt, over alt og han har SLET ingen fornemmelse for at noget er farligt han er bare afsted og så er det vores opgave at forsøge at skåne ham for alt for mange knups!!! :)
  Allerede dagen efter kravlede han direkte hen til ovnen (som selvfølgelig var kold) og satte begge hænder på igen - han har altså IKKE lært noget som helst af episoden :/

  Rakel: Ja, det var virkelig en meget ubehagelig oplevelse, men heldigvis gik det ikke så galt, selvom det er slemt nok! Han er allerede videre - kravler rundt og ømmer sig overhovedet ikke over vablerne.
  Den dårlige samvittighed er svær at give slip på, for jeg burde have tænkt på den ovn - men det sker ihvertfald IKKE igen :)
  Puha, det må altså være hårdt at skulle kæmpe med poser og salve på så små børn - det er jeg glad for at vi ikke skal!!!

  SvarSlet
 4. Nej for pokker da det lille pus, sikke en omgang. Er glad for at høre, at det ikke gik værre :)

  SvarSlet
 5. Trine: Ja, det var virkelig heldigt at han trods alt slap så let - vildt så hurtigt der kan ske noget... Men han har det heldigvis godt og ser faktisk ud til at han overhovedet ikke kan huske noget som helst fra den ubehagelige episode :)

  SvarSlet
 6. Sikken en forskrækkelse. Dejligt at høre, at Noah er ved at være over det. Jeg tror faktisk kun det er de gamle ovne, der bliver så varme udvendig.

  SvarSlet
 7. Ja, vi blev godt nok forskrækkede, men han er en sej lille gut og han klarede bare det hele SÅ flot!!!
  Det kan være du har ret i at det kun er de gamle ovne - jeg kan heller ikke forstå at jeg ikke havde tænkt over at den kunne være SÅ varm - jeg må nok hellere tjecke folks ovne når vi er på besøg nogle steder for at være på den sikre side, inden jeg sætter ham på gulvet :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...