mandag den 15. august 2011

Et indlæg om en spændende og sjov lørdag i København - Strøgtur, "Body Worlds" og Tivoli by night!!!

Så er jeg vel hjemme igen efter en helt igennem fantastisk, hyggelig, spændende, sjov og lærerig weekend i København... Jeg er dejlig opladet med energi og overskud... Jeg er overvældet over de dejlige og fascinerende oplevelser, som weekenden har budt på... Og så har jeg fået genopfrisket den enormt spændende danmarkshistorie, fra vikingetid til nutid - WAUW!!!

Alt sammen bare fordi mine forældre og min lillesøster sådan helt spontant inviterede mig på weekend i hovedstaden - Nøj, hvor var det altså bare en go' idé med sådan en weekend!!!

Da jeg fredag eftermiddag forlod denne lille søde flok - oldemor og de fire unger - var det helt og aldeles uden dårlig samvittighed, for selvfølgelig ville jeg da gerne ha' dem med, men det ér altså også skønt sådan at være afsted alene en gang imellem!!!


Fredag aften gik vi, som sagt, en skumringstur ved Kastellet og henad Langelinie til den lille havfrue, hvor vi jo så fik noget af en overraskelse :)

Lørdag tog vi på strøgtur, hvor vi osede et par timer i skønne butikker som RetroVilla og Hay - i sidst nævnte fandt jeg nogle ret dyre musthaves, som må på ønskelisten til fødselsdag og jul... Blandt andet det flotteste sengetæppe, som jeg egentlig har været forelsket i længe, og disse skønne figurer, som jeg synes er noget så fantastiske - favoritten er den lille indianer længst til højre på billedet :)


Dette indrammede insekt tænker jeg lidt, at Daniel skal ha' til sit værelse, som vi skal igang med at forny her til efteråret/vinteren... Daniel elsker insekter og dyr i det hele taget, så jeg er sikker på at det vil falde i god jord!!!


Fra Hay-butikken var der en fantastisk udsigt over strøget ved storke-springvandet!!!


På vores tur rundt omkring i centrum af København stødte vi på mange af de skønne elefanter fra "elefant paraden", hvilket jeg egentlig synes var ret hyggeligt... Her er elefanten, som sidder foran hovedindgangen til hovedbanegården


Efter strøgturen kørte vi til Eksperimentariet, for at se udstillingen "Body Worlds"... Jeg har hørt rigtig meget om udstillingen og da den slutter den 5. september var det min sidste chance for at opleve den...

Jeg er meget begejstret over udstillingen, som fik mange forskellige følelser frem i mig - jeg synes udstillingen, var både spændende, fascinerende, lærerig, rørende, smuk, uhyggelig, tankevækkende og meget meget interessant...

Det er rigtige menneskekroppe og organer, der indgår i udstillingen. Menneskene har selv valgt at donere deres krop til Body Worlds-udstillingen, men alligevel kunne jeg ikke lade være med at føle en etisk ukorrekthed, i den måde nogle af kroppene er opstillet på...

Trods dét, at jeg indimellem fik det sådan lidt skidt og kvalmende og på et tidspunkt også lige måtte knibe nogle tårer, så vil jeg virkelig anbefale dig at se udstillingen, hvis det er muligt... For det ér en helt unik oplevelse!!!

Heldigvis var det ikke tilladt at fotografere under udstillingen, men jeg har hentet lidt billeder fra Eksperimenatriets hjemmeside... Her kan du se nogle af de plastinerede kroppe, blandt andet en højgravid kvinde samt et par rygerlunger, som er helt sorte af tjære!!!Efter udstillingen skulle vi gennem selve Eksperimentariet for at komme ud. Planen var at vi bare skulle gå igennem, for vi havde jo ingen børn med! Men altså!!! Vi kunne da slet ikke lade være med at lege lidt :)
Vi MÅTTE bare lige prøve sæbeboblerne, balance-kugle-banen, spejlene, de forskellige matematiske hjernevridere, "honningbi-der-suger-nektar-dysten" og meget meget mere - Det var SÅ sjovt :)

Her er min lillesøster Mette ved sprællemands-spejlet samt godt igang med at suge nektar som honning-bi :)Dagen sluttede vi i Tivoli "by night" og hold da op, hvor var det bare hyggeligt derinde!!! Det var en helt speciel og smuk oplevelse at være derinde om aftenen... Vi spiste aftensmad på én af restauranterne og derefter gik forældrene på café, hvor de drak cappuccino mens ungerne (læs: min søster og jeg) prøvede alle de sjove forlystelser... Vi prøvede blandt andet radiobilerne, den fantastiske rutchebane Dæmonen!!! og "frit-falds-tårnet" - Nøj, hvor jeg altså elsker det!!!Afslutningen på dagen blev et storslået fyrværkeri i Tivoli... og derefter var vi klar til at køre hjem og krybe under dynen, med udsigt til en søndag i danmarkshistoriens tegn!!!


underskrift copy

10 kommentarer:

 1. Det lyder til, at have været en helt igennem fantastisk tur i har haft :)

  SvarSlet
 2. Nej, en lækker tur. Bare det var mig.
  Lige et spørgsmål - Har de Hay butikken dér, hvor Cafe Norden lå/ligger ??? Jeg håber det virkelig ikke, da jeg elsker den cafe og deres fantastiske tomatsuppe.
  Hvis landet ligge sådant, så er det virkelig for længe siden, jeg har været i København

  SvarSlet
 3. Nå, ja, jeg glemte lige én ting. Jeg så "kroppe" udstillingen, da jeg var gravid med Asger. Dengang udstillede de på HC Andersens slottet ved Tivoli.
  Jeg kan godt huske den dér følelse af spænding, interesse, etik/uetik, der er i udstillingen. Jeg måtte dog gå derind alene, da mine veninder bestemt ikke skulle med.

  SvarSlet
 4. Hej Tina.
  Tak for en fantastisk weekend sammen med vores to dejlige piger nemlig dig og Mette.
  Ikke andre end dig kan lave denne fantastiske beskrivelse af fredag og lørdag i Den skønne by København. Søndag var nu også meget lærerig. Håber du laver et indlæg på et tidspunkt :)
  Knus Din mor.

  SvarSlet
 5. Hej Elisa
  Det var virkelig en fantastisk tur - sådan én som man kan leve højt på rigtig længe!!!
  Kh Tina

  SvarSlet
 6. Hej Rie
  Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke er kendt i København, så jeg ved ikke om Café Norden ligger/har ligget dér hvor Hay ligger... Hay-butikken ligger dog på 2. eller 3. etage tror jeg, så mon ikke din favorit-tomatsuppe-café stadig ligger der?? Det håber jeg for dig :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 7. Rie:
  Jeg vidste slet ikke, at udstillingen havde været i Danmark før?? Jeg troede det var første og sidste gang :)
  Jeg kan godt forstå at du bare MÅTTE se den selvom veninderne ikke havde lyst... Jeg er ihvertfald rigtig glad for at ha' fået dén oplevelse med!!!
  Kh Tina

  SvarSlet
 8. Hej Mutti
  Tusind tak for dine søde søde ord :)
  Jeg har lige lavet et indlæg om vores dag på det fantastiske Christiansborg Slot... selvom det var lidt svært når nu jeg ingen billeder havde :)
  Knus Titi

  SvarSlet
 9. Jeg kan sige, at hay butikken ligger ovenpå cafe Norden. Det er nemlig en fantastisk tomat suppe, den har jeg også prøvet :) tusind tak kære søster for en fantastisk weekend.. Hvor var det skønt sådan at have besøg af jer! Knus Mette

  SvarSlet
 10. Ok. Så er jeg helt rolig - og glæder mig til mit næste besøg i KBH, der helt sikkert skal indbefatte et besøg begge steder.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...