tirsdag den 15. februar 2011

HCA – prinsessen og fyrtøjet

Vi låner ofte pc-spil på biblioteket og det er super smart, for så har vi jo mulighed for at afprøve om spillet er godt og om det evt er et vi har lyst til at købe. Dog låner vi ofte det samme spil igen og igen istedet for at købe – hvis det er udlånt kan vi jo bare reservere det og så modtager vi en mail når det kan afhentes :)

Her til ferien har Daniel (9 år) lånt et spil om HC. Andersen og hans eventyr. Det er et spændende spil, som både Daniel, Freja og jeg faktisk har været ret så opslugt af og i går gennemførte vi det.

Spillet handler om HC Andersens liv i København anno 1819, hvor HCA rejste til hovedstaden for at forfølge sin drøm om at komme ind på det Kongelige Teater og blive en anerkendt og berømt skuespiller. Det bliver et eventyr, hvor onde kræfter som har været gemt væk i århundreder, pludselig slippes fri. Prinsessen er løbet hjemmefra kongeslottet for at opleve verden, ganske uvidende om at ondskaben ligger på lur og at hendes liv faktisk er i stor fare. Det bliver HCA’s ansvar at følge prinsessen hjem til kongeslottet, og at redde hende og hele kongeriget fra al ondskab.

Du styrer HCA på hans rejse og skal hjælpe ham med at klare missionen. Du skal interagere med forskellige mennesker undervejs og nogle vil bede dig gøre dem en tjeneste eller give dig svære og farlige opgaver. Andre kan give dig brugbare ting eller informationer, som du senere får brug for. Mange figurer fra HCA’s eventyr indgår i spillet, og da vi stort set har læst alle hans eventyr samt været i HC Andersens hus i Odense, kender vi jo dem allesammen, hvilket gør det ekstra spændende.

12. februar 2011 050

Det er virkelig et godt og anbefalelsesværdigt eventyr-spil til de lidt større børn. Der står på spillet, at målgruppen er fra 8 år. Daniel har allerede spurgt mig, om ikke jeg vil finde nogle lignende spil til ham på biblioteket :)

4 kommentarer:

 1. Hejsa :-)
  Kan se det er et godt stykke tid siden du har skrevet opslaget, og ved ikke om du er aktiv herinde længere. Men jeg er netop i gang med spillet, og ville høre om din søn gennemførte spillet? Jeg kan nemlig ikke komme videre fra Konge slottets mange gange :-)

  SvarSlet
 2. Hej :)
  Ja, min søn gennemførte spillet, men jeg kan desværre ikke længere huske hvor vi kom videre derfra - men jeg er ret sikker på at det også var der vi havde lidt problemer...
  Du må forsøge dig frem - lige pludselig så er den dér!!! :)
  Kh Tina Groth

  SvarSlet
 3. Hej igen Tina :-)
  Det er i orden, jeg har også fundet ud af det :-)

  SvarSlet
 4. Vi er også gået i stå og søger efter et tip. Vi skal ind på latinskolen men kan ikke finde ud af hvor vi får anbefalingen fra. Vi har fået besked på at gå over broen, men den er oppe. Har spurgt alle på vores vej igen og igen, men ingen nye hints. Håber der er nogen herinde der kan hjælpe? I øvrigt et superspil som jeg har hygget mig med sammen med ungerne i nu snart rigtig mange aftener.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...