onsdag den 30. november 2011

Hvad byder du uventede gæster??

Herhjemme hos os har vi fået en lille og meget uventet gæst på besøg... Der er nemlig flyttet en sød lille brun julemus ind under vores køkkenvask (altså ind under skabs-elementet under køkkenvasken!)

Jeg opdagede vores lille logerende i går aftes, da jeg åbnede skabslågen... så pilede den lynhurtigt ned i musehullet (hullet hvor røret til opvaskemaskinen går igennem).
Jeg blev noget overrasket og så kaldte jeg på Morten: "Nååååhhh skat, der er flyttet en lille julemus ind under vores køkkenvask!!!"
Og vi er faktisk begge to meget enige om, at det er helt vildt hyggeligt at den har valgt at bo her hos os, men vi er også enige om at den altså desværre ikke kan blive boende...
Derfor vil vi senere i dag, sammen med børnene, sætte en indfangnings-fælde op - altså sådan én som fanger musen levende, så den kan blive sat fri ude i skoven!!!

Men indtil da, er vi da nødt til at tage os af vores nye lille ven, for han skal da ikke sættes sulten ud i skoven... Men hvad byder man egentlig en uventet julemus-gæst??

I går aftes valgte vi, at byde på en lille skål med hasselnødder og rosiner - det viste sig at være et hit :)


Blot én time senere kiggede jeg til skålen og da havde den lille sultne julemus allerede forsynet sig eller måske bare hamstret alle hasselnødderne og et par rosiner - Helt vildt sødt og ret så hyggeligt, synes vi!!! :)


underskrift copy

3 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt - men ja, nok ikke den bedste logerende at have på sigt ;)

  Her opdagede vi for et par uger siden en lille tidlig julemus på loftet, den fik havregryn - Et stort hit - Den gik i fælden allerede dagen efter (Til min store rædsel, i en klapfælde!!!! Manden min var hård og ubamhjertig over for det lille kræ, suk)

  SvarSlet
 2. Nu er du altså for blød. Hos os bliver de fanget i klapfælder - og desværre er det i et alt for stort omfang, efter min mening.

  Jeg kan dog huske, at da jeg gik på efterskole, var der to piger, det holdt husmus i deres skab det meste af vinteren - lige indtil vores huslærer fik nys om det..... Så var det altså også godnat for den.

  SvarSlet
 3. @Uglemor:
  Jeg synes altså også at det er hyggeligt, men nej... nok ikke specielt smart at have den boende i køkkenet... Jeg håber snart den går i fælden, så vi kan få sat den ud i skoven inden frosten sætter ind :)

  @Rie:
  Jeg synes mus er SÅ søde og ville aldrig kunne sætte en klapfælde op... Musen vil få det godt ude i skoven, hvor den ikke gør nogen skade :)
  Jeg redder også altid de mus som vores kat fanger og sætter dem ud igen. Hun får IKKE lov til at lege med dem!!

  Kh Tina

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...