menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

tirsdag den 17. april 2012

Opfordring til udveksling af opskrifter - Mit bidrag!!

Libbie med bloggen Binemor opfordrer andre bloggere til "udveksling af lækre hverdags-retter henvendt til den travle børnefamilie" 


- Og det synes jeg er en rigtig god idé!!! Vi kunne nemlig også godt trænge til at få udvidet vores udvalg af favorit-opskrifter herhjemme!!!


Tilmeld dig hos "Binemor" hvis du har lyst til at bidrage med en favoritopskrift :)


Den opskrift jeg vil smide i puljen er vores opskrift på "pandekager med oksekødsfyld" - En lækker ret, som selvfølgelig kræver lidt tid i forhold til at bage pandekagerne... Men madpandekager kan jo også købes færdiglavede og så bare lunes og fyldes med kødsovsen!! :)


Pandekager med oksekødsfyld




(4 personer)

Du skal bruge:

Dej: (Du kan selvfølgelig også købe madpandekagerne i supermarkedet)
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 200 g (3½ dl) hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • smør til bagning
Fyld:
  • 400 g oksekød
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 6 spsk hakkede tomater fra dåse
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 lille dåse majs/ 2 dl frosne majs
  • Ost til gratinering
Sådan gør du:

Dej:
  • Hæld mælk i en skål og slå æggene ud i mælken.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk til en dej uden klumper
  • Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.
Fyld:
  • Rør kødet med eddike salt og peber.
  • Pil løg og hvidløg og hak fint.
  • Skær chilien midtover, fjern kernerne og hak den fint.
  • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvisløg og chili i olien i 2 minutter.
  • Kom kødet i og brun det.
  • Rør tomater og puré i.
  • Lad det simre i cirka 15 minutter og afkøl.
  • Rør majsene i - husk at hælde vandet fra.
Tænd ovnen på 200 grader

Bag pandekagerne i smør på panden - de må ikke være for tynde!!!




  • Når du har bagt alle pandekagerne, lægger du en stribe fyld på hver og ruller dem sammen.
  • Læg pandekagerullerne tæt sammen i et ovnfast fad.
  • Drys evt lidt revet ost over og sæt dem i ovnen 10-15 minutter.
Server evt med salat eller råkost...

Velbekomme!! :)


underskrift copy

1 kommentar:

  1. FEDT FEDT FEDT Tina :)
    Det er lige en opskrift til mine smagsløg!
    Den er hermed printet.
    Tak fordi du ville lege med :)
    kh Libbie

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...