torsdag den 20. oktober 2011

"Oplevelser med børn" #1 - Efterårs-skovtur

Her kommer som lovet, det første indlæg i serien "oplevelser med børn"

Med indlægget her, håber jeg på at kunne inspirere lidt til nogle anderledes oplevelser på skovturen... At skovturen kan bruges til at være nysgerrig, undersøgende, modig og ikke mindst bruges til at styrke børnenes motorik (ja, jeg er jo ikke pædagog for ingenting, vel ;)

Hvad er mere fantastisk og efterårsagtigt end en dejlig skovtur??

Der behøver ikke den helt store planlægning til for at tage afsted - bare tøj på til vejret og en kurv i hånden til at samle kogler, kastanjer m.m. - I kan selvfølgelig også tage madkurv med og nyde maden i efterårsskoven :)

Se jer godt omkring - læg mærke til naturen, svampe og andre gevækster, læg mærke til dyr og insekter (tag evt et par tynde éngangs-gummihandsker med i lommen, hvis du ikke helt er til at tage insekter mm op i hånden) og snak om alt det I ser og ikke mindst hører - vær nysgerrig sammen med børnene!!!

Det er sjovt at besøge forskellige skove igen og igen - og knytte forskellige ting og oplevelser til lige netop dén skov... Læg mærke til hvilke træer og buske I kommer forbi, for måske finder I et sted som I kan besøge igen på et andet tidspunkt på året - fx et stort brombærbed eller skovhindbær som I kan besøge til august næste år og plukke de gratis bær... Eller måske finder I et træ med store fine kogler, som I kan besøge når julen nærmer sig og samle kogler ind til pynt eller til "mejsekugler" - Eller måske I finder et kastanjetræ inde midt i skoven som I kan besøge år efter år... Mulighederne er mange, bare hold øjnene åbne :)

Prøv at lade klapvognen blive hjemme - gå væk fra stierne og lad børnene bruge skoven og alle dens muligheder - lad dem være kreative og udnytte de motoriske udfordringer skoven byder på... - klatre, gå på line, gå op ad skrænter, løbe/gå ned ad skrænter, gå over trærødder, kravle over væltede træer, gå op på træstubbe og hoppe ned igen.... o.s.v...

Vores skovtur fredag den 14. oktober - i ord og billeder!!!

Her hos os startede vi efterårsferien fredag eftermiddag, med en spontan efterårs-skovtur i Krabbesholmskov, som er en løvskov i Skive... Vi valgte netop den skov, da vi ved at der er et par store kastanjetræer inde midt i skoven!!! (Det er også dén skov vi kalder Anemoneskoven - for skovbunden er fuldstændig dækket af anemoner i det tidlige forår!!)


Ugen op til efterårsferien var jeg på et 6 dages kursus i "neuropædagogik og neuropsykologi" - virkelig spændende og superrelevant for mit arbejde i specialbørnehaven - der blev virkelig fyldt godt på med masser af teori, hvilket var super fedt, men hold da op hvor var jeg godt brugt i hovedet, da vi endelig fik fri fredag eftermiddag...

Da jeg kom hjem og fik hentet ungerne var jeg bare træt og var godt klar over, at jeg ikke ville kunne holde mig vågen ret længe, hvis ikke jeg fik lidt frisk luft og energi til hjernen...
Jeg tog en hurtig beslutning - pakkede bilen med de tre yngste og overlod til Morten at lave mad, slå græs og aflevere Daniel til overnatning i klubben...

Og sådan en skovtur var bare lige dét jeg havde brug for!!!

Jeg havde på forhånd besluttet mig for, at jeg ville trække mig lidt tilbage og lade børnene selv tage initiativ til hvilke stier vi skulle følge og hvad vi skulle lave - og hvor var det altså helt igennem fantastisk at gå dér og iagttage børnene og alle deres initiativer... Den søskendekærlighed, hjælpsomhed og omsorg de udviste overfor hinanden - de hyggede sig og havde det super sjovt, samtidig med at de også blev udfordret motorisk - og jeg kunne bare NYDE :)

Her kommer lige lidt billedspam fra turen :) underskrift copy

2 kommentarer:

  1. Mange tak :)
    Der findes ikke noget bedre end at forevige dejlige oplevelser med børnene!!!
    Kh Tina

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...