menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

torsdag den 20. oktober 2011

"Oplevelser med børn" #3 - Efterårs-udflugt til Vesterhavet

Vesterhavet er, efter min mening, noget af det mest fascinerende og enestestående ved den danske natur - og en udflugt til Vesterhavet er fantastisk på alle tidspunkter af året... Her om efteråret viser Vesterhavet sig ofte fra sin "aggressive" side, med store bølger og skumsprøjt - men det kan også vise sig fra sin mere "blide" side med mindre bølger... - Begge dele har bestemt sin charme!! :)

Min opfordring lyder hermed på, at udnytte den fantastiske gratis naturoplevelse og tage på efterårs-udflugt til Vesterhavet!!!

Det er en STOR og overvældende oplevelse for både børn og voksne at opleve det store brusende hav, som virker så uendeligt, vildt og faretruende!!!

Vælg udflugts-dagen med omhu og tjek vejrudsigten - en vindstille og solrig dag giver en anden oplevelse af havet end en blæsende/stormende dag - der er også stor forskel på om der er pålandsvind eller fralandsvind... Men som sagt, så har det hele sin charme :)

Stranden indbyder til at samle sten og kaste dem i vandet - hav en pose i lommen eller en kurv i hånden til at samle fine sten, strandskaller og hvad I ellers har lyst til at tage med hjem...

Husk at tage gummistøvler på og tørt tøj med i bilen, for der skal altså soppes i vandkanten og her kan bølgerne nemt overraske :)

Gør brug af hele stranden og alle dens muligheder - også for de motoriske udfordringer - leg i klitterne (gemmeleg er et hit her hos os!), bestig klitterne og hop/løb ned ad dem igen, tal om de planter der vokser i klitterne og hold øje med insekter og dyr som I kan undersøge nærmere - læg også mærke til hvordan mågerne flyver med vinden, det er ret fascinerende! - spis eventuelt jeres medbragte mad i klitterne...

Mulighederne er mange - det er bare med at få øje på dem og udnytte dem :)


Vores udflugt til Vesterhavet lørdag den 15. oktober


Vi er så ufattelig heldige og privilegerede at mine forældre har et sommerhus ved Søndervig, kun et par hundrede meter fra Vesterhavet - jeg er vokset op med ferier her og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg kan give mine børn de "samme" barndomsminder som jeg selv har fået...

Når vi sådan ankommer til sommerhuset, kan det nærmest ikke gå hurtigt nok med at komme ned til havet - vi skal bare lige ned og sige "Hej" og se hvordan stranden ser ud - for stranden ændrer sig nemlig hele tiden :)

I lørdags var det fantastisk efterårsvejr - det var koldt, men solen skinnede og der var ikke særlig meget vind!!!
Noah er nu ved at være så stor, at han selv kan forsøge sig med at bestige klitterne - det er hårdt for de små ben i al den sand, så en hjælpende hånd er nødvendig ind imellem...

Fantastisk var det, at se den lille fyrs ansigt, da han endelig kom helt op på toppen af klitten, hvor han kunne se det store hav!!! Wauw altså - og så løb han ned ad klitten mod stranden :)







underskrift copy

2 kommentarer:

  1. Næ sikke skønne billeder. Vi var ved Vesterhavet i dag og skummet føg over stranden. Så skønt.

    SvarSlet
  2. Ja, det er fantastisk at blive blæst godt og grundigt igennem ved Vesterhavet - vi har også været dernede de her dage, hvor det har stormet "en halv pelikan" - så smukt og vildt med de kæmpestore bølger!!! - og ungerne synes det var super sjovt at sparke til at skummet der føg hen over stranden :)
    Kh Tina

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...